CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Horia Tiseanu a obținut de la instanță acordul pentru dezvăluirea identității martorului protejat al DNA, în procesul în care este acuzat de fapte de corupție

- Actualitate -

Horia Tiseanu a obținut de la instanță acordul pentru dezvăluirea identității martorului protejat al DNA, în procesul în care este acuzat de fapte de corupție

Fostul primar al municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, inculpat într-un proces aflat pe rolul Tribunalului Prahova, în care este acuzat de fapte de corupție, a solicitat instanței dezvăluirea identității martorului protejat al DNA. La termenul din 5 februarie 2021, instanța a admis solicitarea lui Horia Tiseanu.

Vă reamintim că este vorba de procesul început în toamna anului 2017, în care Horia Tiseanu, pe atunci primar al municipiului Câmpina, este acuzat de DNA de trafic de influență, abuz în serviciu și instigare la săvârșirea infracțiunii de delapidare în formă continuată. De asemenea, vă reamintim că, în cadrul anchetei declanșate de DNA în urma unui control al Curții de Conturi, deja mai mulți angajați ai Primăriei Câmpina au încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției, instanța pronunțând sentințe de închisoare cu suspendare, sentințe rămase definitive.
La momentul cercetărilor efectuate de procurorii DNA și trimiterii în judecată a lui Horia Tiseanu, printre martorii DNA se număra și un martor cu identitate protejată, recurgându-se la această variantă pentru că martorului respectiv îi era teamă de unele repercusiuni, având în vedere funcția inculpatului. Acum, când Tiseanu nu mai este primar al municipiului Câmpina, acesta a cerut instanței dezvăluirea identității martorului protejat, arătând că nu mai sunt îndeplinite temeiurile pentru care s-a ales această variantă. Instanța a fost de acord, iar la termenul din 16 februarie, atunci când instanța i-a mai citat pe martorii apărării - Iulian Anton (directorul Direcției Juridice din cadrul Primăriei) și Bianca Baltac (acum șefa Serviciului de Ordine Publică din cadrul Poliției Locale, în trecut concilier personal al primarului și apoi șefa Biroului de Achiziții Publice), va fi citat și martorul DNA care până acum s-a bucurat de protejarea identității.
Dacă Horia Tiseanu a obținut această încuviințare din partea instanței, în schimb, lucrurile stau altfel pentru el în privința unei alte obiecțiuni, de această dată ridicată de procuror. Instanța a admis la solicitarea procurorului ca expertiza contabilă să fie completată cu două elemente foarte importante în economia procesului: documentul care a stat la baza achiziționării celebrului autoturism Opel Insignia, precum și o explicație privind natura cheltuielilor efectuate pe cea de-a doua factură pentru acest autoturism. Vă reamintim că, pentru a nu depăși valoarea de 18.000 euro, cât era limita maximă legală la momentul respectiv pentru a achiziționa un autoturism, s-au făcut două facturi - una pentru autoturism și cealaltă pentru dotări. Instanța vrea detalii privind conținutul celei de-a doua facturi și articolul din bugetul local în care s-ar fi încadrat această cheltuială.
Procesul în care fostul primar al municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, este acuzat de fapte de corupție, va avea pe 16 februarie 2021 cea de-a 32-a înfățișare.

 


07 Feb 2021 10:38 4581 vizualizari


Comentarii






  • 10.02.2021 16:41 Flavius Am un feeling.O fi oare Carmen Gheorghe.Tot prietenii Horica te sapa,csf.
1661 vizualizari 08 May 2024 23:06 Primim de la cititori. Cu căruța la... supermarket!

Primim de la cititori. Cu căruța la... supermarket!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine care ar putea intra în topul fotografiilor primite de la cititori în acest an.

citeste mai mult
2387 vizualizari 08 May 2024 22:09 Primăria Câmpina anunță prelungirea unor restricții de trafic rutier

Primăria Câmpina anunță prelungirea unor restricții de trafic rutier

În urma ședinței Comisiei Municipale pentru Siguranța Circulației Rutiere, care a avut loc miercuri, 8 mai, Primăria municipiului Câmpina a anunțat prelungirea unor restricții de trafic rutier.

citeste mai mult
1577 vizualizari 08 May 2024 12:41 Primim de la cititori. Neglijență sau dispreț?

Primim de la cititori. Neglijență sau dispreț?

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă pe Aleea Zânelor, în spatele blocului 7ABC din centrul Câmpinei.

citeste mai mult
3276 vizualizari 03 May 2024 21:11 Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea centrului comercial Kaufland din Câmpina.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV