Administrația câmpineană ia în calcul închiderea hotelului de la Casa Tineretului

Actualitate (Categoria articolului)

“Hotelul de la Casa Tineretului ar trebui închis temporar”, a afirmat primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, în cadrul ședinței Consiliului Local din 26 septembrie 2019. O afirmație venită pe fondul discuțiilor legate de încasarea la bugetul local a tuturor chiriilor realizate de instituțiile și serviciile din subordinea administrației locale. Dacă până prin vară se vorbea de o posibilă concesionare a hotelului către un investitor privat, acum iată că se pune problema închiderii lui.

Situația aparte a hotelului de la Casa Tineretului a atras o serie de discuții care au fost deschise de primarul Horia Tiseanu. ”Chiar apreciez inițiativa Comisiei pentru Tineret din Consiliul Local, care la un moment dat a propus concesionarea hotelului de la Casa Tineretului, care se află într-o situație specială, pentru că nici nu se poate susține singur din punct de vedere financiar, iar noi nici nu avem voie să-i acordăm subvenții. Cum nu s-a arătat nimeni interesat de concesionarea hotelului, dacă nu se găsesc soluții pentru finanțarea activității sale, cred că hotelul de la Casa Tineretului ar trebui închis temporar”, a precizat Horia Tiseanu. 
”În momentul de față, pentru a asigura funcționarea hotelului folosim încasările de la hotel, la care adăugăm o parte din cota de 50% care ne rămâne din închirierea celorlalte spații. Dacă toți banii din chirii vor fi încasați la bugetul local, nu vom avea posibilitatea să mai asigurăm funcționarea acestui hotel, decât dacă vom primi subvenție. Din acest an, legislația nu mai interzice administrațiilor locale să subvenționeze activitatea hotelieră, astfel că, ceea nu este interzis, este permis, deci eu cred că se pot acorda subvenții pentru funcționarea hotelului de la Casa Tineretului”, a explicat Florin Buda, directorul Casei Tineretului, prezent la ședința Consiliului Local Câmpina.
Hotelul de la Casa Tineretului funcționează din anul 1982, este clasificat la o stea și are o capacitate de 54 de locuri, în 24 de camere duble și trei apartamente. Este un spațiu care trebuie reabilitat și sunt mulți ani de când se vorbește despre acest lucru la nivelul administrației câmpinene, dar fără să se ia vreo decizie concretă. O eventuală închidere temporară ar însemna degradarea totală a hotelului.

4064 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1865 vizualizari
24 apr. 2024 15:39

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

1868 vizualizari
24 apr. 2024 12:53

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

Alte stiri recente

688 vizualizari
24 apr. 2024 22:29

Călin Tiu (PSD) și Alexandru Vane (PNL), candidații din Câmpina cu șanse mari să devină consilieri județeni

Doi câmpineni sunt pe poziții eligibile pe liste partidelor pe care le reprezintă, pentru Consiliul Județean Prahova, cu șanse foarte mari de a deveni consilieri județeni în urma alegerilor locale din 9 iunie 2024.

146 vizualizari
24 apr. 2024 21:16

Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Așa cum a procedat și cu alte ocazii, Centrul Medical SanConfind oferă pacienților săi, drept cadou de Paște, o reducere substanțială, de 20%, la plata unor tratamente de recuperare medicală. Este vorba despre toate procedurile de balneoterapie și diferite tipuri de masaj.