CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Comuna Cornu a sărbătorit 105 ani de la Marea Unire. Vedetele evenimentului au fost copiii

- Eveniment -

Comuna Cornu a sărbătorit 105 ani de la Marea Unire. Vedetele evenimentului au fost copiii

Ziua Națională a României a fost sărbătorită astăzi, 1 Decembrie 2023, în comuna Cornu, mai întâi printr-o scurtă ceremonie dedicată memoriei înaintașilor, cei care au înfăptuit Marea Unirea și ne-au lăsat o țară liberă, o vatră în jurul căreia să ne adunăm și care să fie casa fiecărui român.

La Monumentul Eroilor din centrul comunei au fost depuse coroane de flori din partea Primăriei Cornu și din partea organizațiilor locale ale PSD și PNL. Apoi a urmat o slujbă de pomenire pentru Eroii Neamului Românesc, cei care s-au jertfit pentru țară, credință și popor. După acest moment scurt, dar emoționant, toată lumea a mers la sala de sport din localitate, unde s-a desfășurat un spectacol dedicat Zilei Naționale. A fost intonat Imnul Național, apoi în sală a răsunat imnul comunei Cornu, după care primarul Cornel Nanu le-a adresat câteva cuvinte celor prezenți. Și a început spectacolul la care vedetele au fost, bineînțeles, copiii. (video)
Au evoluat grupul “Mugurași de primăvară” de la Clubul Copiilor Câmpina, grup coordonat de directorul instituției, Alice Botoacă; micii (și marii) dansatori din Cornu, pregătiți de instructorii coregrafi Roxana Paraschiv și Dumitru Chiriță; solistele Teodora Drăgan, Maya Burloiu, Mălina Roiniță și Ștefania Neagu, care au cântat din suflet melodii de suflet, cum ar fi “Doamne, ocrotește-i pe români”, “Aici e țara mea”, “Cântec de unire” sau “Așa-i românul”. Au fost momente foarte frumoase, pentru care copiii și profesorii lor au muncit mult, iar eforturile le-au fost răsplătite cu aplauze binemeritate.
Prezentarea spectacolului le-a aparținut doamnelor Grațiela Cârciu și Andreea State, coordonatorul Bibliotecii Comunale, respectiv referentul cultural al Căminului Cultural din Cornu. Manifestările dedicate Zilei Naționale au fost organizate de Primăria și Consiliul Local Cornu, Școala Gimnazială “Profesor Cristea Stănescu”, Căminul Cultural și Biblioteca din Cornu.


01 Dec 2023 21:11 2039 vizualizari


Comentarii






1300 vizualizari 20 Apr 2024 22:28 Conferință PeaceJam la Câmpina, despre ”Sănătatea și bunăstarea tinerilor”

Conferință PeaceJam la Câmpina, despre ”Sănătatea și bunăstarea tinerilor”

A doua ediție a Conferinței PeaceJam a avut loc la Câmpina, în Casa Tineretului, în acest week-end. Conferința a prilejuit discuții, jocuri și workshopuri în jurul unei teme comune - ”Sănătatea și bunăstarea tinerilor”.

citeste mai mult
1315 vizualizari 31 Mar 2024 08:58 La Câmpina, credincioșii romano-catolici au primit Lumina Sfântă a Învierii

La Câmpina, credincioșii romano-catolici au primit Lumina Sfântă a Învierii

La Câmpina, comunitatea romano-catolică este formată din aproximativ 400 de persoane. O bună parte dintre aceștia au participat sâmbătă seară la slujba de Înviere și au primit Lumina Sfântă a Învierii la Biserica ”Sfântul Anton de Padova”, din municipiu, ctitorie a inginerului Anton Raky. Slujba de Înviere oficiată de părintele paroh Claudiu Cojan a început cu Sfânta Liturghie și a continuat cu binecuvântarea Focului și a Lumânării Pascale.

citeste mai mult
2112 vizualizari 25 Mar 2024 21:51 De ziua ei, Poliția Câmpina și-a deschis porțile pentru copiii de la mai multe școli

De ziua ei, Poliția Câmpina și-a deschis porțile pentru copiii de la mai multe școli

25 Martie este Ziua Poliției, iar una dintre activitățile desfășurate cu acest prilej a fost și la Câmpina. Aici, Poliția Municipală și-a deschis porțile, elevi de la Grădinița ”Iulia Hasdeu”, Școala gimnazială din cadrul Liceului Tehnologic Mecanic, Școala Centrală și Școala Gimnazială din cadrul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” fiind fascinați să descopere un univers nou.

citeste mai mult
2926 vizualizari 21 Mar 2024 08:05 Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” a împlinit 52 ani de la înființare

Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” a împlinit 52 ani de la înființare

Sărbătoare mare miercuri, 20 martie, la Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” din Câmpina. În ziua în care se împlineau 204 ani de la nașterea domnitorului care a dat numele acestei instituții de învățământ, conducerea acesteia a decis să organizeze și o mică festivitate dedicată împlinirii a 52 ani de existență ai școlii.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV