Povestea fără sfârșit a Cimitirului "Lumina" din Câmpina. O investiție pentru care s-a reluat licitația în vederea continuării lucrărilor

Actualitate (Categoria articolului)

În anul 2014, Primăria Câmpina comada primul studiu de fezabilitate pentru realizarea unui cimitir nou în Cartierul Slobozia, pe Strada Izvoarelor, pe un teren de 25.512 mp. O investiție necesară, având în vedere lipsa acută a locurilor de veci. Numai că, valoarea rezultată din acest studiu de fezabilitate era uriașă - aproximativ 4,2 milioane lei fără TVA, deci undeva la aproape un milion de euro. Un cimitir de lux, am putea spune. După apariția în presă a subiectului, au apărut reacții ale cetățenilor și chiar ale unor consilieri locali, astfel că s-a renunțat la proiectul acela extrem de costisitor. În martie 2015, primarul Horia Tiseanu a revenit cu un nou proiect legat de noul cimitir, botezat "Lumina", după ce, în prealabil, au fost refăcute studiul de fezabilitate și partea de proiectare. Au rezultat costuri de 1,88 milioane lei cu tot cu TVA, adică în jur de 420.000 euro. Consiliul Local a aprobat acest proiect, iar apoi au demarat procedurile de achiziție publică.

În februarie 2016, însă, subiectul se redeschide. Pe ordinea de zi a ședinței de atunci a Consiliului Local Câmpina a apărut un nou proiect de hotărâre privind... aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru Cimitirul "Lumina". Iar în proiect, o nouă valoare a acestei investiții - 2.664.140 lei fără TVA, adică undeva la aproximativ 3,2 milioane lei cu tot cu TVA, adică în jur de 710.000 euro. Explicația oferită de primarul Horia Tiseanu a fost aceea că "în urma lansării procedurii de achiziție publică în SEAP, au fost depuse mai multe solicitări de clarificări din cauza neconcordanțelor între piesele scrise și cele desenate, apărând astfel modificări ale Caietului de sarcini, respectiv a listelor de cantități". Și s-a reluat licitația.
Opt oferte au fost depuse pentru construirea noului cimitir. A câștigat firma Bivasim Construct SRL Ploiești, care a oferit cel mai mic preț - 1.484.309 lei fără TVA. Lucrările au început în iulie 2016, termenul de execuție fiind de 36 luni, adică trei ani. Proiectul includea trei corpuri administrative, o capelă, împrejmuire, poartă de acces, parcare, alei interioare, 4.475 parcele de înhumare etc. Firma constructoare a început în forță, pentru ca apoi, luni întregi, să bată pasul pe loc. Pentru că pauzele în realizarea lucrărilor erau din ce în ce mai lungi, Primăria Câmpina a trimis mai multe notificări firmei Bivasim, pentru ca, în septembrie 2018, contractul să fie reziliat și să se ia decizia organizării unei noi licitații pentru continuarea lucrărilor.

Prin urmare, a trecut exact un an de la rezilierea contractului cu firma care câștigase licitația pentru Cimitirul "Lumina". Zilele trecute, deci la un an după reziliere, Primăria Câmpina a publicat pe SEAP anunțul pentru o nouă licitație. Asta după ce, în prealabil, s-a realizat o expertiză tehnică a lucrărilor executate și a ceea ce ar mai fi de realizat. Valoarea expertizei - 23.000 lei fără TVA. Licitația pentru executarea lucrărilor a fost, așadar, reluată, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor este 23 septembrie 2019. Valoarea estimată a lucrărilor - 1.667.481 lei fără TVA, un pic mai mare decât valoarea contractului încheiat cu firma care a câștigat prima licitație. Acum, așteptăm să vedem ofertele, desemnarea unui câștigător și reluarea lucrărilor. La cinci ani după realizarea primului studiu de fezabilitate privind noul cimitir, acesta este stadiul investiției. Ar mai trebui precizat, totuși, faptul că în 2017 cimitirul a fost dat parțial în folosință, fiind concesionate deja locurile de înhumare de pe prima parcelă și o parte din cele de pe a doua parcelă.

 

2762 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Codrin 06.09.2019 15:00 Din toata aceasta balacareala ,un lucru bun reiese,aceasta echipa este buna sa aduca pe cea cu coasa.
  • Tudor 06.09.2019 15:09 Vă rog să verificați dacă nu cumva acest teren a făcut obiectul unui litigiu. Din câte știu eu aceste teren aparținea societății Valea Prahovei / Autogara și a fost câștigat de aceasta în instanță.

Actualitate

1227 vizualizari
19 sept. 2019 12:49

Restricții de circulație pe Bulevardul Carol I și unele străzi adiacente în perioada Festivalului "Serbările Toamnei" Câmpina 2019

Primăria Câmpina anunță că de vineri, 20 septembrie, ora 17.30 și până luni, 23 septembrie, ora 7.00, vor fi instituite unele restricții în privința traficului rutier, cu ocazia desfășurării celei de-a XII-a ediții a Festivalului "Serbările Toamnei", eveniment care se va desfășura pe Bulevardul Carol I, în zona Parcului Trandafirilor (notariate).

1510 vizualizari
19 sept. 2019 12:27

O listă lungă de nereguli la modernizarea Parcului de la Soldat. Termenul de remediere - 23 octombrie 2019

Miercuri, 18 septembrie 2019, era programată recepția lucrărilor de modernizare a Parcului de la Soldat, adică a Parcului Regele Mihai I, denumirea oficială. Numai că, în lipsa dirigintelui de șantier, Sorin Alupoaie, care a anunțat că este bolnav, recepția s-a transformat într-o simplă inspecție la care au participat viceprimarul Adrian Pițigoi și mai mulți reprezentanți ai ADPP, precum și reprezentantul firmei constructoare – Construct Edil SRL Câmpineanca, județul Vrancea. Ce a rezultat în urma inspecției? O lista lungă de neconformități pe care constructorul va trebui să le remedieze până la 23 octombrie 2019.

Alte stiri recente

596 vizualizari
19 sept. 2019 18:47

Mai mult de jumătate dintre unitățile de învățământ din Prahova nu au paza asigurată

În județul Prahova există 630 unități de învățământ public: 62 licee, 260 școli gimnaziale și 308 grădinițe. Doar 48,4% din acestea au paza asigurată fie cu paznici angajați individual, fie cu societăți de protecție și pază. Dintre unitățile de învățământ la care există pază, 58,4% sunt în mediul urban, iar 31,6% sunt în mediul rural. Aceste informații au fost prezentate astăzi, la ședința Colegiului Prefectural al Județului Prahova, de către conducerea Inspectoratului Județean de Poliție.

2099 vizualizari
19 sept. 2019 16:31

Locuitorii din Melicești – Telega, permanent în alertă din cauza urșilor care le intră în gospodării și le ucid animalele

Locuitorii din satul Melicești, comuna Telega, sunt în stare de alertă maximă, după ce urșii le-au intrat în gospodării și le-au mâncat oile. Oamenii sunt speriați, mai ales că mulți dintre ei au copii care pleacă și vin de la școală, existând riscul ca urșii să le apară oricând în față.