Povestea fără sfârșit a Cimitirului "Lumina" din Câmpina. O investiție pentru care s-a reluat licitația în vederea continuării lucrărilor

Actualitate (Categoria articolului)

În anul 2014, Primăria Câmpina comada primul studiu de fezabilitate pentru realizarea unui cimitir nou în Cartierul Slobozia, pe Strada Izvoarelor, pe un teren de 25.512 mp. O investiție necesară, având în vedere lipsa acută a locurilor de veci. Numai că, valoarea rezultată din acest studiu de fezabilitate era uriașă - aproximativ 4,2 milioane lei fără TVA, deci undeva la aproape un milion de euro. Un cimitir de lux, am putea spune. După apariția în presă a subiectului, au apărut reacții ale cetățenilor și chiar ale unor consilieri locali, astfel că s-a renunțat la proiectul acela extrem de costisitor. În martie 2015, primarul Horia Tiseanu a revenit cu un nou proiect legat de noul cimitir, botezat "Lumina", după ce, în prealabil, au fost refăcute studiul de fezabilitate și partea de proiectare. Au rezultat costuri de 1,88 milioane lei cu tot cu TVA, adică în jur de 420.000 euro. Consiliul Local a aprobat acest proiect, iar apoi au demarat procedurile de achiziție publică.

În februarie 2016, însă, subiectul se redeschide. Pe ordinea de zi a ședinței de atunci a Consiliului Local Câmpina a apărut un nou proiect de hotărâre privind... aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru Cimitirul "Lumina". Iar în proiect, o nouă valoare a acestei investiții - 2.664.140 lei fără TVA, adică undeva la aproximativ 3,2 milioane lei cu tot cu TVA, adică în jur de 710.000 euro. Explicația oferită de primarul Horia Tiseanu a fost aceea că "în urma lansării procedurii de achiziție publică în SEAP, au fost depuse mai multe solicitări de clarificări din cauza neconcordanțelor între piesele scrise și cele desenate, apărând astfel modificări ale Caietului de sarcini, respectiv a listelor de cantități". Și s-a reluat licitația.
Opt oferte au fost depuse pentru construirea noului cimitir. A câștigat firma Bivasim Construct SRL Ploiești, care a oferit cel mai mic preț - 1.484.309 lei fără TVA. Lucrările au început în iulie 2016, termenul de execuție fiind de 36 luni, adică trei ani. Proiectul includea trei corpuri administrative, o capelă, împrejmuire, poartă de acces, parcare, alei interioare, 4.475 parcele de înhumare etc. Firma constructoare a început în forță, pentru ca apoi, luni întregi, să bată pasul pe loc. Pentru că pauzele în realizarea lucrărilor erau din ce în ce mai lungi, Primăria Câmpina a trimis mai multe notificări firmei Bivasim, pentru ca, în septembrie 2018, contractul să fie reziliat și să se ia decizia organizării unei noi licitații pentru continuarea lucrărilor.

Prin urmare, a trecut exact un an de la rezilierea contractului cu firma care câștigase licitația pentru Cimitirul "Lumina". Zilele trecute, deci la un an după reziliere, Primăria Câmpina a publicat pe SEAP anunțul pentru o nouă licitație. Asta după ce, în prealabil, s-a realizat o expertiză tehnică a lucrărilor executate și a ceea ce ar mai fi de realizat. Valoarea expertizei - 23.000 lei fără TVA. Licitația pentru executarea lucrărilor a fost, așadar, reluată, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor este 23 septembrie 2019. Valoarea estimată a lucrărilor - 1.667.481 lei fără TVA, un pic mai mare decât valoarea contractului încheiat cu firma care a câștigat prima licitație. Acum, așteptăm să vedem ofertele, desemnarea unui câștigător și reluarea lucrărilor. La cinci ani după realizarea primului studiu de fezabilitate privind noul cimitir, acesta este stadiul investiției. Ar mai trebui precizat, totuși, faptul că în 2017 cimitirul a fost dat parțial în folosință, fiind concesionate deja locurile de înhumare de pe prima parcelă și o parte din cele de pe a doua parcelă.

 

3071 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Codrin 06.09.2019 15:00 Din toata aceasta balacareala ,un lucru bun reiese,aceasta echipa este buna sa aduca pe cea cu coasa.
  • Tudor 06.09.2019 15:09 Vă rog să verificați dacă nu cumva acest teren a făcut obiectul unui litigiu. Din câte știu eu aceste teren aparținea societății Valea Prahovei / Autogara și a fost câștigat de aceasta în instanță.

Actualitate

6 vizualizari
20 feb. 2020 13:05

Incredibil! Un băț înfipt într-o țeavă susține firele rețelei electrice pe un teren al Primăriei Câmpina

În Câmpina, municipiu european al mileniului al III-lea, întâlnim imagini ca cea alăturată, care pare de domeniul irealului. Ne-am uitat de mai multe ori înainte să ne decidem să abordăm acest subiect. Nu ne venea să credem, și, totuși, da, este adevărat, un băț înfipt într-o țeavă susține firele rețelei electrice pe un teren al Primăriei Câmpina!

996 vizualizari
20 feb. 2020 11:04

Avarie majoră, în centrul Câmpinei, la rețeaua de alimentare cu apă. Traficul este restricționat

UPDATE - La ora 13.00, intervenția HidroPrahova s-a încheiat, circulația rutieră pe Bulevardul Carol I, în centrul municipiului, se desfășoară normal.

O avarie s-a produs în această joi dimineață la rețeaua de alimentare cu apă potabilă a blocului 12E din centrul municipiului Câmpina, în apropierea pasajului de la ceas. HidroPrahova intervine pentru remedierea avariei, dar în acest moment nu se știe cu exactitate cât va dura intervenția. 

Alte stiri recente

1473 vizualizari
20 feb. 2020 06:41

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 20 februarie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

2397 vizualizari
19 feb. 2020 13:57

În 2019, Ambulanța a intervenit în zona Câmpina la peste 15.000 de solicitări

Serviciul de Ambulanță Prahova a prezentat o evaluare a activității pentru anul 2019, o analiză la toate capitolele, cele mai interesante informații legate de zona Câmpina rezumându-le în rândurile următoare.