Proiecții de film în aer liber, în centrul Câmpinei, în week-end-ul care urmează

Eveniment (Categoria articolului)

Festivalul de film Tenaris CineLatino revine la Câmpina pentru al patrulea an consecutiv și propune publicului, pentru 9 și 10 iulie, două seri cu proiecții gratuite de film în aer liber, dar și întâlniri cu actorii uneia dintre pelicule. Proiecțiile vor avea loc în Centrul Civic al Câmpinei, în Parcul de la Soldat. Accesul publicului este gratuit.

Festivalul se deschide sâmbătă, 9 iulie, la ora 22.00, cu o proiecție specială, în avanpremieră, a  comediei românești Două lozuri’. Este aventura a trei bărbați dintr-un mic oraș de provincie, care pierd biletul câștigător la loto și încearcă să îl recupereze cu orice preț, știind că acea foaie de hârtie le poate schimba radical viețile. Filmul va apărea în cinematografe abia la toamnă, astfel încât participanții la Tenaris CineLatino’ vor fi printre primii care îl vor putea vedea. Mai mult, organizatorii le-au rezervat și o întâlnire cu doi dintre actorii care joacă rolurile principale în film, Dragoș Bucur și Dorian Boguță, care vor discuta cu publicul la finalul proiecțiilor.

Cinematografia latino-americană va fi reprezentantă de proiecția de duminică seara, ora 22.00 - ‚Ultimul nostru tango’. Este povestea unei incredibile povești de dragoste ce se întinde pe mai bine de cinci decenii. Filmul urmărește viața a doi dintre cei mai renumiți dansatori ai tuturor timpurilor, María Nieves Rego și Juan Carlos Copes, care s-au întâlnit când erau adolescenți și au dansat împreună o viață întreagă. Acest film argentinian este prima ocazie în care cei doi vorbesc despre momentele în care s-au iubit, s-au urât și au trecut prin despărțiri dureroase, fiind însă întotdeauna uniți de pasiunea lor pentru muzică și dans. De altfel, filmul include o mulțime de momente muzicale și coregrafii special create pe ritmuri de tango, care ilustrează povestea celor doi protagoniști.

Tenaris CineLatino urmărește să ofere șansa fiecărui iubitor de film să descopere pelicule recente, de calitate, câștigătoare ale unor premii internaționale. Este modul prin care TenarisSilcotub contribuie la deschiderea de noi orizonturi culturale și creează noi punți de comunicare între România și America Latină, două spații în care compania își are rădăcinile, spune Mirela Mihalcea, coordonator Dezvoltare Socială TenarisSilcotub. Selecția filmelor a fost realizată în parteneriat cu Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR), organizatorul celui mai mare eveniment de profil din sud-estul Europei, Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) și cu sprijinul Fundacion PROA, care coordonează evenimentele culturale organizate de Tenaris la nivel mondial. Organizarea festivalului are loc cu sprijinul oferit de Primăria municipiului Câmpina.

12078 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Lucian 08.07.2016 07:09 Excelenta initiativa si ma bucur ca cei de la Tenaris reusesc sa isi tina obiceiul cu acest festival de film, chiar daca publicul parca nu a fost intotdeauna la nivelul eforturilor facute de organizatori.

Eveniment

1220 vizualizari
31 mar. 2024 08:58

La Câmpina, credincioșii romano-catolici au primit Lumina Sfântă a Învierii

La Câmpina, comunitatea romano-catolică este formată din aproximativ 400 de persoane. O bună parte dintre aceștia au participat sâmbătă seară la slujba de Înviere și au primit Lumina Sfântă a Învierii la Biserica ”Sfântul Anton de Padova”, din municipiu, ctitorie a inginerului Anton Raky. Slujba de Înviere oficiată de părintele paroh Claudiu Cojan a început cu Sfânta Liturghie și a continuat cu binecuvântarea Focului și a Lumânării Pascale.

2028 vizualizari
25 mar. 2024 21:51

De ziua ei, Poliția Câmpina și-a deschis porțile pentru copiii de la mai multe școli

1 comentarii

25 Martie este Ziua Poliției, iar una dintre activitățile desfășurate cu acest prilej a fost și la Câmpina. Aici, Poliția Municipală și-a deschis porțile, elevi de la Grădinița ”Iulia Hasdeu”, Școala gimnazială din cadrul Liceului Tehnologic Mecanic, Școala Centrală și Școala Gimnazială din cadrul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” fiind fascinați să descopere un univers nou.

Alte stiri recente

31 vizualizari
14 apr. 2024 15:54

Baschet feminin, sub 15 ani. CS Câmpina - CSS Târgoviște 59-24

În a doua zi a turneului regional găzduit de sala de sport a Școlii Gimnaziale ”B.P Hasdeu” Câmpina, echipa feminină sub 15 ani a CS Câmpina a învins clar formația CSS Târgoviște, cu scorul de 59-24.

62 vizualizari
14 apr. 2024 13:45

Liga A Prahova. Progresul Drăgănești - CS Câmpina 3-0

Vecine de clasament înaintea acestei etape, Progresul Drăgănești și CS Câmpina s-au angrenat într-un joc de uzură, destul de monoton și plictisitor, decis de greșeli.