Proiecții de film în aer liber, în centrul Câmpinei, în week-end-ul care urmează

Eveniment (Categoria articolului)

Festivalul de film Tenaris CineLatino revine la Câmpina pentru al patrulea an consecutiv și propune publicului, pentru 9 și 10 iulie, două seri cu proiecții gratuite de film în aer liber, dar și întâlniri cu actorii uneia dintre pelicule. Proiecțiile vor avea loc în Centrul Civic al Câmpinei, în Parcul de la Soldat. Accesul publicului este gratuit.

Festivalul se deschide sâmbătă, 9 iulie, la ora 22.00, cu o proiecție specială, în avanpremieră, a  comediei românești Două lozuri’. Este aventura a trei bărbați dintr-un mic oraș de provincie, care pierd biletul câștigător la loto și încearcă să îl recupereze cu orice preț, știind că acea foaie de hârtie le poate schimba radical viețile. Filmul va apărea în cinematografe abia la toamnă, astfel încât participanții la Tenaris CineLatino’ vor fi printre primii care îl vor putea vedea. Mai mult, organizatorii le-au rezervat și o întâlnire cu doi dintre actorii care joacă rolurile principale în film, Dragoș Bucur și Dorian Boguță, care vor discuta cu publicul la finalul proiecțiilor.

Cinematografia latino-americană va fi reprezentantă de proiecția de duminică seara, ora 22.00 - ‚Ultimul nostru tango’. Este povestea unei incredibile povești de dragoste ce se întinde pe mai bine de cinci decenii. Filmul urmărește viața a doi dintre cei mai renumiți dansatori ai tuturor timpurilor, María Nieves Rego și Juan Carlos Copes, care s-au întâlnit când erau adolescenți și au dansat împreună o viață întreagă. Acest film argentinian este prima ocazie în care cei doi vorbesc despre momentele în care s-au iubit, s-au urât și au trecut prin despărțiri dureroase, fiind însă întotdeauna uniți de pasiunea lor pentru muzică și dans. De altfel, filmul include o mulțime de momente muzicale și coregrafii special create pe ritmuri de tango, care ilustrează povestea celor doi protagoniști.

Tenaris CineLatino urmărește să ofere șansa fiecărui iubitor de film să descopere pelicule recente, de calitate, câștigătoare ale unor premii internaționale. Este modul prin care TenarisSilcotub contribuie la deschiderea de noi orizonturi culturale și creează noi punți de comunicare între România și America Latină, două spații în care compania își are rădăcinile, spune Mirela Mihalcea, coordonator Dezvoltare Socială TenarisSilcotub. Selecția filmelor a fost realizată în parteneriat cu Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR), organizatorul celui mai mare eveniment de profil din sud-estul Europei, Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) și cu sprijinul Fundacion PROA, care coordonează evenimentele culturale organizate de Tenaris la nivel mondial. Organizarea festivalului are loc cu sprijinul oferit de Primăria municipiului Câmpina.

11755 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Lucian 08.07.2016 07:09 Excelenta initiativa si ma bucur ca cei de la Tenaris reusesc sa isi tina obiceiul cu acest festival de film, chiar daca publicul parca nu a fost intotdeauna la nivelul eforturilor facute de organizatori.

Eveniment

3462 vizualizari
23 iun. 2022 10:53

Monumentul Eroilor Jandarmi din Câmpina a fost restaurat și va fi sfințit sâmbătă, 25 iunie 2022, în cadrul unui eveniment de amploare

1 comentarii

Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, cu sprijinul Primăriei Câmpina, organizează sâmbătă, 25 iunie 2022, de la ora 10.00, un eveniment pentru omagierea eroilor jandarmi din cadrul UM 0865, căzuți la Otopeni în decembrie 1989. În cadrul acestui eveniment va fi resfințit monumentul din fața unității de jandarmi, restaurat cu ajutorul unei sponsorizări obținute de Primăria municipiului.

2344 vizualizari
23 iun. 2022 09:39

Sâmbătă, 25 iunie 2022, primul concert în aer liber din această vară, în Parcul Regele Mihai I din Câmpina

După cum v-am informat recent, Casa de Cultură "Geo Bogza" din Câmpina organizează în această vară mai multe spectacole pe esplanada din Parcul Regele Mihai I. Primul concert va avea loc sâmbătă, 25 iunie 2022, de la ora 20.00 și va fi susținut de Kempes (Ovidiu Ioncu), fostul solist al formațiilor Cargo și Rezident EX.

Alte stiri recente

1442 vizualizari
24 iun. 2022 10:37

93,56% dintre elevii din Câmpina, care au susținut Evaluarea Națională, au obținut media generală peste 5

Pe site-ul Ministerului Educației au fost publicate, joi după-amiază, rezultatele la Evaluarea Națională și sunt rezultate bune pentru elevii câmpineni. 270 elevi de clasa a VIII-a s-au înscris la Evaluarea Națională în Câmpina. Dintre aceștia, șase nu s-au prezentat la susținerea celor două probe ale examenului (limba și literatura română, respectiv matematică). Dintre cei 264 elevi care au susținut examenul, 247 au obținut media generală peste 5.00 (adică 93,56%), iar 17 - sub 5.00. Nu s-a obținut nicio medie generală de 10, în schimb, patru elevi au avut nota 10 la matematică și un elev a obținut 10 la română. La nivelul județului Prahova, șapte absolvenți de clasa a VIII-a au obținut media generală 10, șase dintre ei sunt din Ploiești, iar unul de la Filipeștii de Pădure.

4433 vizualizari
24 iun. 2022 07:32

Circulație oprită pe Bulevardul Bălcescu din Câmpina, de la sensul giratoriu până la Casa Tineretului, sâmbătă, 25 iunie 2022, de la 9.00 la 13.00

Primăria Câmpina anunță că traficul rutier va fi oprit pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, între intersecțiile cu străzile Câmpului și Orizontului, sâmbătă 25 iunie 2022, în intervalul orar 9.00-13.00.