Crescătorii de animale din Câmpina vor și ei un teren, de vreme ce islazul este concesionat unei singure persoane

Social (Categoria articolului)

Reprezentanții Asociației Crescătorilor de Animale din Câmpina au mers astăzi la Primărie pentru a cere sprijin în vederea obținerii unui teren potrivit pentru creșterea animalelor. Au intrat în audiență la secretarul Paul Moldoveanu, care le-a sugerat posibilitatea concesionării fostei ferme zootehnice Voila. 

Asociația numără 11 membri care au în total peste 600 de oi. În prezent, membrii asociației își cresc animalele în diferite locații, majoritatea private. Practic, pe unde au găsit înțelegere. De exemplu, multe dintre animale sunt în incinta fostei fabrici "21 Decembrie", pe Șoseaua Paltinu, acolo unde primarul Horia Tiseanu dorește să facă un parc industrial. Crescătorii de animale au închiriat terenul de la proprietar și-i plătesc acestuia o chirie lunară. Așa se întâmplă și pe Muscel, unde au închiriat o porțiune din terenul fostei unități militare. Pe islazul Câmpinei nu au loc, aproape întreaga suprafață (87 hectare) fiind concesionată unui singur crescător de animale, Cătălin Mihart.
Acesta este motivul pentru care crescătorii de animale s-au adresat Primăriei. Vor un teren potrivit activității pe care o desfășoară, după cum ne-a declarat și Constantin Vânău, președintele Asociației Crescătorilor de Animale din Câmpina (video). 
La întâlnirea cu secretarul Paul Moldoveanu, acesta le-a vorbit despre posibilitatea concesionării fostei ferme zootehnice Voila, în suprafață de 21.623 mp. În anul 2012, această fermă a fost concesionată unui crescător de animale din Provița de Sus, pentru care Consiliul Local Câmpina a aprobat și o serie de facilități fiscale dacă investește minimum 10.000 euro în primul an de contract. Dar cum investitorul privat nu și-a respectat obligațiile, contractul a fost reziliat, iar ferma este liberă. Acum ar trebui o nouă hotărâre a Consiliului Local pentru scoaterea la licitație publică în vederea concesionării a terenului respectiv.

4513 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1351 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

644 vizualizari
17 apr. 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

1 comentarii

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

Alte stiri recente

472 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

391 vizualizari
19 apr. 2024 08:57

Primim de la cititori. Încă unul care are nevoie de... două locuri de parcare

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea Complexului comercial Kaufland, din Câmpina.