Ziua Armatei Române, sărbătorită și în acest an sub semnul pandemiei

Eveniment (Categoria articolului)

Ziua Armatei Române a fost marcată la Ploiești în cadrul unei ceremonii restrânse, fără public, dat fiind contextul pandemic. Din partea Consiliului Județean Prahova a fost depusă o coroană de flori la Monumentul Vânătorilor de la Gara de Sud, de către vicepreședinții Dumitru Tudone și Cristian Apostol, dar și câțiva aleși județeni. De asemenea, prefectul județului, Cristian Ionescu, a fost prezent la ceremonie. La Câmpina, o delegație a Primăriei și Consiliului Local a depus o coroană de flori la Monumentul Eroilor din Războiul de Întregire (statuia soldatului) din Parcul Trandafirilor.

„Situația actuală ne obligă să vorbim atât despre războaiele trecutului, dar și despre cel pe care-l trăim în aceste zile. Ziua Armatei, după cum știm cu toții, este legată de cel de-al Doilea Război Mondial, și eliberarea ultimei porțiuni de pământ românesc aflată sub dominație străină, Carei. A fost un moment în care militarii români au luptat pentru libertatea noastră. Astăzi, însă, îi regăsim  făcând front comun cu cadrele medicale și toate celelalte instituții implicate, pentru a învinge războiul generat de COVID, un dușman nevăzut, dar care în forma actuală este mult mai puternic și agresiv. De această dată, arma nu stă doar în mâna militarilor, ci în a noastră, a tuturor, prin vaccinul pe care-l avem la dispoziție.
Chiar dacă, în prezent, efectivele militare nu sunt multe din punct de vedere numeric, acestea sunt organizate și profesionite. Cei care au ales această carieră sunt oameni devotați, care reușesc să fie exemple peste tot pe unde merg, în toate teatrele de operații unde sunteți chemați să activeze.
În prezent, parteneriatul strategic al României cu SUA, statutul său de membru NATO și UE reprezintă cei trei piloni ai politicii sale de afaceri externe și un garant al securității țării noastre în această zonă a Europei.  În numele echipei Consiliului Județean Prahova, urez multă sănătate și La Mulți Ani tuturor militarilor români!“, este mesajul transmis de Dumitru Tudone, vicepreședintele CJ Prahova.

25 OCTOMBRIE este o zi importantă pentru România, în care sărbătorim un moment devenit simbol pentru Istoria neamului nostru. 25 octombrie 1944 este ziua eliberării teritoriului naţional, Carei, ultima bucată de pământ românesc, aflată sub ocupaţie străină, fiind redată ţării. Victoria a fost dedicată Regelui Mihai, ca un cadou aniversar pentru cei 23 de ani pe care-i împlinea în acel an. Astăzi, 25 Octombrie 2021, se împlinesc 100 de ani de la naşterea ultimului suveran al României, un rege cu o soartă zbuciumată încă din anii copilăriei, un suveran obligat să abdice şi alungat din propria ţară, în care şi-a dorit să revină de nenumărate ori. A reuşit târziu, în 1992. Totodată, este o zi de o importanţă aparte pentru prahoveni, pentru că Mihai I s-a născut pe aceste meleaguri, la Sinaia.

3269 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

1498 vizualizari
25 mar. 2024 21:51

De ziua ei, Poliția Câmpina și-a deschis porțile pentru copiii de la mai multe școli

1 comentarii

25 Martie este Ziua Poliției, iar una dintre activitățile desfășurate cu acest prilej a fost și la Câmpina. Aici, Poliția Municipală și-a deschis porțile, elevi de la Grădinița ”Iulia Hasdeu”, Școala gimnazială din cadrul Liceului Tehnologic Mecanic, Școala Centrală și Școala Gimnazială din cadrul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” fiind fascinați să descopere un univers nou.

2768 vizualizari
21 mar. 2024 08:05

Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” a împlinit 52 ani de la înființare

2 comentarii

Sărbătoare mare miercuri, 20 martie, la Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” din Câmpina. În ziua în care se împlineau 204 ani de la nașterea domnitorului care a dat numele acestei instituții de învățământ, conducerea acesteia a decis să organizeze și o mică festivitate dedicată împlinirii a 52 ani de existență ai școlii.

Alte stiri recente

93 vizualizari
28 mar. 2024 21:19

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică vor avea loc meciurile etapei a 22-a din Liga A. Iată programul și delegările:

240 vizualizari
28 mar. 2024 20:29

La Câmpina, sancțiune record de suspendare a unui permis de conducere

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, în două intervale orare (7.00 - 9.00 și 15.00 - 17.00), Poliția Câmpina a acționat în municipiul Câmpina și comuna Poiana Câmpina pe linie rutieră.