Ziua Armatei Române a fost marcată la Ploiești în cadrul unei ceremonii restrânse, fără public, dat fiind contextul pandemic. Din partea Consiliului Județean Prahova a fost depusă o coroană de flori la Monumentul Vânătorilor de la Gara de Sud, de către vicepreședinții Dumitru Tudone și Cristian Apostol, dar și câțiva aleși județeni. De asemenea, prefectul județului, Cristian Ionescu, a fost prezent la ceremonie. La Câmpina, o delegație a Primăriei și Consiliului Local a depus o coroană de flori la Monumentul Eroilor din Războiul de Întregire (statuia soldatului) din Parcul Trandafirilor.
„Situația actuală ne obligă să vorbim atât despre războaiele trecutului, dar și despre cel pe care-l trăim în aceste zile. Ziua Armatei, după cum știm cu toții, este legată de cel de-al Doilea Război Mondial, și eliberarea ultimei porțiuni de pământ românesc aflată sub dominație străină, Carei. A fost un moment în care militarii români au luptat pentru libertatea noastră. Astăzi, însă, îi regăsim făcând front comun cu cadrele medicale și toate celelalte instituții implicate, pentru a învinge războiul generat de COVID, un dușman nevăzut, dar care în forma actuală este mult mai puternic și agresiv. De această dată, arma nu stă doar în mâna militarilor, ci în a noastră, a tuturor, prin vaccinul pe care-l avem la dispoziție.
Chiar dacă, în prezent, efectivele militare nu sunt multe din punct de vedere numeric, acestea sunt organizate și profesionite. Cei care au ales această carieră sunt oameni devotați, care reușesc să fie exemple peste tot pe unde merg, în toate teatrele de operații unde sunteți chemați să activeze.
În prezent, parteneriatul strategic al României cu SUA, statutul său de membru NATO și UE reprezintă cei trei piloni ai politicii sale de afaceri externe și un garant al securității țării noastre în această zonă a Europei. În numele echipei Consiliului Județean Prahova, urez multă sănătate și La Mulți Ani tuturor militarilor români!“, este mesajul transmis de Dumitru Tudone, vicepreședintele CJ Prahova.
25 OCTOMBRIE este o zi importantă pentru România, în care sărbătorim un moment devenit simbol pentru Istoria neamului nostru. 25 octombrie 1944 este ziua eliberării teritoriului naţional, Carei, ultima bucată de pământ românesc, aflată sub ocupaţie străină, fiind redată ţării. Victoria a fost dedicată Regelui Mihai, ca un cadou aniversar pentru cei 23 de ani pe care-i împlinea în acel an. Astăzi, 25 Octombrie 2021, se împlinesc 100 de ani de la naşterea ultimului suveran al României, un rege cu o soartă zbuciumată încă din anii copilăriei, un suveran obligat să abdice şi alungat din propria ţară, în care şi-a dorit să revină de nenumărate ori. A reuşit târziu, în 1992. Totodată, este o zi de o importanţă aparte pentru prahoveni, pentru că Mihai I s-a născut pe aceste meleaguri, la Sinaia.
Primăria orașului Breaza organizează în această săptămână un târg de Paște, atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari, un loc al bucuriei, o idee care își caută ineditul în diversitatea activităților care se pot desfășura aici.
Într-o lume în care mulți adolescenți se confruntă cu presiuni sociale, o confuzie a identității și lipsa unei direcții clare, Asociația Câmpina Tânără (ACT) lansează o invitație sinceră și profundă către toți părinții și tinerii: haideți să vorbim, să ne ascultăm, să fim alături unii de alții!
Ediția de vineri, 11 aprilie 2025, a Seratelor Culturale ELSTAR a fost prilejul unei duble lansări de carte.
Așa cum am scris în articolul de la deschiderea oficială a celei de-a XII-a ediții a Concursului Național "Umbrela Verde", ediția 2025 a însemnat 630 lucrări de desen, pictură, grafică și fotografie, realizate de elevi de la unități de învățământ din 32 județe ale țării.