Ziua Armatei Române, sărbătorită și în acest an sub semnul pandemiei

Eveniment (Categoria articolului)

Ziua Armatei Române a fost marcată la Ploiești în cadrul unei ceremonii restrânse, fără public, dat fiind contextul pandemic. Din partea Consiliului Județean Prahova a fost depusă o coroană de flori la Monumentul Vânătorilor de la Gara de Sud, de către vicepreședinții Dumitru Tudone și Cristian Apostol, dar și câțiva aleși județeni. De asemenea, prefectul județului, Cristian Ionescu, a fost prezent la ceremonie. La Câmpina, o delegație a Primăriei și Consiliului Local a depus o coroană de flori la Monumentul Eroilor din Războiul de Întregire (statuia soldatului) din Parcul Trandafirilor.

„Situația actuală ne obligă să vorbim atât despre războaiele trecutului, dar și despre cel pe care-l trăim în aceste zile. Ziua Armatei, după cum știm cu toții, este legată de cel de-al Doilea Război Mondial, și eliberarea ultimei porțiuni de pământ românesc aflată sub dominație străină, Carei. A fost un moment în care militarii români au luptat pentru libertatea noastră. Astăzi, însă, îi regăsim  făcând front comun cu cadrele medicale și toate celelalte instituții implicate, pentru a învinge războiul generat de COVID, un dușman nevăzut, dar care în forma actuală este mult mai puternic și agresiv. De această dată, arma nu stă doar în mâna militarilor, ci în a noastră, a tuturor, prin vaccinul pe care-l avem la dispoziție.
Chiar dacă, în prezent, efectivele militare nu sunt multe din punct de vedere numeric, acestea sunt organizate și profesionite. Cei care au ales această carieră sunt oameni devotați, care reușesc să fie exemple peste tot pe unde merg, în toate teatrele de operații unde sunteți chemați să activeze.
În prezent, parteneriatul strategic al României cu SUA, statutul său de membru NATO și UE reprezintă cei trei piloni ai politicii sale de afaceri externe și un garant al securității țării noastre în această zonă a Europei.  În numele echipei Consiliului Județean Prahova, urez multă sănătate și La Mulți Ani tuturor militarilor români!“, este mesajul transmis de Dumitru Tudone, vicepreședintele CJ Prahova.

25 OCTOMBRIE este o zi importantă pentru România, în care sărbătorim un moment devenit simbol pentru Istoria neamului nostru. 25 octombrie 1944 este ziua eliberării teritoriului naţional, Carei, ultima bucată de pământ românesc, aflată sub ocupaţie străină, fiind redată ţării. Victoria a fost dedicată Regelui Mihai, ca un cadou aniversar pentru cei 23 de ani pe care-i împlinea în acel an. Astăzi, 25 Octombrie 2021, se împlinesc 100 de ani de la naşterea ultimului suveran al României, un rege cu o soartă zbuciumată încă din anii copilăriei, un suveran obligat să abdice şi alungat din propria ţară, în care şi-a dorit să revină de nenumărate ori. A reuşit târziu, în 1992. Totodată, este o zi de o importanţă aparte pentru prahoveni, pentru că Mihai I s-a născut pe aceste meleaguri, la Sinaia.

3169 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

2195 vizualizari
20 sept. 2023 22:21

Câmpina a demonstrat că are talente care pot susține un spectacol foarte reușit

Unul dintre obiectivele nedeclarate ale primei ediții a Festivalului CâmpinArtelor și Sporturilor a fost acela de a demonstra că există pe plan local talente care pot susține un spectacol foarte reușit, atât cu soliști, cât și cu instrumentiști, cu grupuri vocal-instrumentale, dar și cu ansambluri folclorice de dansuri.

1667 vizualizari
20 sept. 2023 21:51

”Pedalăm cu zâmbete”, un marș al bicicliștilor în cadrul Festivalului CâmpinArtelor și Sporturilor

Câteva zeci de bicicliști, dintre care - foarte îmbucurător - mulți copii, s-au aliniat duminică, 17 septembrie, în fața Centrului de Informare și Promovare Turistică din Câmpina pentru un marș intitulat ”Pedalăm cu zâmbete”.

Alte stiri recente

1123 vizualizari
21 sept. 2023 21:05

La Câmpina, noul an școlar a început cu probleme cu iz politic și nu numai

Suntem doar în a doua săptămână a noului an școlar și deja apar probleme cu un puternic iz... politic, ceea ce nu ar avea ce să caute într-o societate normală, într-un sistem de educație sănătos. Se întâmplă la Câmpina unde apropierea anului electoral 2024 pare să fi încețoșat mințile unor politicieni care par dispuși la orice de dragul unor voturi.

1112 vizualizari
21 sept. 2023 18:52

A fost dat startul lucrărilor de realizare a rețelelor de apă și canalizare în Breaza, Comarnic și Sinaia

Miercuri, 20 septembrie, în localitățile Breaza, Comarnic și Sinaia a fost dat startul oficial al lucrărilor de realizare a rețelei de apă și canalizare, proiect care se derulează prin Hidro Prahova, cu finanțare europeană, valoarea totală - pentru toate cele 42 localități din județ, incluse în acest proiect - fiind de aproximativ 700 milioane euro.