Consiliul Local Câmpina a aprobat în unanimitate majorarea tarifului pentru colectarea, transportul și depozitarea deșeurilor menajere. Scumpirea intră în vigoare cu 1 martie, deci o vom regăsi în factura din aprilie. În cazul populației, tariful la gunoi crește de la 9,36 lei/persoană/lună (fără TVA) la 9,74 lei/persoană/lună (fără TVA).
Pentru agenții economici, tariful crește de la 82,44 lei/mc la 82,68 lei/mc (fără TVA), iar în cazul Primăriei și instituțiilor publice aflate în subordinea administrației locale, scumpirea este de la 80,63 lei/mc la 80,86 lei/mc (fără TVA). Această majorare a tarifului este justificată de operatorul de salubrizare prin creșterea salariului minim brut pe țară și transferul unor contribuții de la angajator la angajat.
În cadrul ședinței în care s-a aprobat majorarea tarifului la gunoiul menajer, a fost redeschis un subiect despre care noi am tot scris în ultimii doi ani - taxa de salubrizare, cea aprobată de Consiliul Local în toamna anului 2015, în conformitate cu Legea 99 care modifică și completează Legea serviciului de salubrizare a localităților. Este vorba despre acea taxă specială, în cuantum de 20,64 lei/lună cu tot cu TVA, care a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2016 și care ar trebui plătită de persoanele fizice care nu au contract cu operatorul de salubrizare. A fost stabilită o taxă mai mare decât tariful la gunoi, tocmai pentru a-i determina pe oameni să încheie contract cu Floricon. Numai că, la Câmpina, taxa specială de salubrizare nu a fost încasată și nici nu s-au făcut prea multe demersuri pentru identificarea persoanelor care nu au contrat pentru gunoiul menajer, lucru constatat inclusiv de inspectorii Curții de Conturi atunci când au venit la Primăria Câmpina.
În ședința de săptămâna trecută, consilierul local Constantin Cândea a deschis acest subiect: "Au trecut mai bine de doi ani și hotărârea privind taxa specială de salubrizare nu s-a aplicat. Nu este deloc în regulă să nu iei măsuri, tu ca Executiv, pentru a aplica hotărârea Consiliului Local, sau măcar să o anulezi dacă nu o aplici".
Răspunsul a venit din partea primarului Horia Tiseanu, care a dat vina pe administratorul public Remus Bădulescu: "Taxa nu este ușor de aplicat. Este destul de greu de identificat persoanele care nu au contract pentru gunoiul menajer și ar trebui să plătească această taxă. Sarcina pentru rezolvarea acestei probleme este a administratorului public. Nu vreau să-l acuz acum că nu și-a făcut treaba și să arunc răspunderea asupra lui, știu că nu e o acțiune ușoară. I-am trimis o notă internă acum ceva timp și i-am solicitat să purceadă la stabilirea listei celor care nu sunt abonați și la impunerea taxei de salubrizare. Rămâne de văzut ce se va întâmpla mai departe, pentru că dumnealui oscila între a veni în fața dvs. cu o propunere de modificare a taxei sau a o impune direct cetățenilor. Pentru că această taxă e dublă față de tariful la gunoi și să vedem dacă este legal acest lucru, vom vedea ce spun și juriștii". (video)
În prezent, în municipiul Câmpina au contract pentru gunoiul menajer 21.844 persoane, adică aproximativ 60% din populație.
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina poentru autoarea accidentului cumplit de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul Campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.