Sportivii secției de atletism de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina au adus de-a lungul ultimilor (mulți) ani o foarte bună imagine Câmpinei, cu zeci de titluri naționale, prezențe în loturile naționale și participarea la competiții internaționale - Balcaniade, Europene, Mondiale, dar și altele, de unde s-au întors de multe ori cu medalii, chiar dintre cele mai strălucitoare.
De-a lungul acestor ani ați putut afla constant de pe CâmpinaTV.ro de toate aceste performanțe, peste tot pe unde au ajuns atleții noștri vorbindu-se despre Câmpina la superlativ. De asemenea, constant, am atras atenția asupra condițiilor precare în care se pregătesc acești sportivi. Ei bine, poate a venit momentul ca întreaga comunitate pe care acest club a slujit-o cu devotament să vină acum cu o mână de ajutor pentru modernizarea sălii și crearea cadrului propice pentru ca frumoasa poveste de performanță să continue.
Zilele trecute, am avut ocazia unui dialog cu profesor Mihaela Marin, coordonatorul CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, care ne-a prezentat un proiect ambițios de modernizare a sălii de atletism de la Căminul Petrol. Pentru amenajarea la condiții de cel mai înalt nivel a sălii, cu poliuretan de foarte bună calitate, o modernizare care ar permite nu doar o mai bună pregătire a atleților câmpineni, dar și posibilitatea de a organiza aici competiții de nivel național, ar fi nevoie însă de un efort financiar. Valoarea totală a modernizării sălii de atletism se ridică la 112.000 euro, iar sala ar arăta așa cum se vede în imaginile alăturate.
Poate că 112.000 euro poate părea o sumă mare, dar când este vorba de sport, de copii și, până la urmă, de o întreagă comunitate, parcă nu ar mai fi o sumă chiar atît de mare. Noi considerăm că acești copii, atât cei de acum, cât și cei care ani întregi s-au antrenat în frig, curent și condiții vitrege, dar au adus performanțe pentru Câmpina, precum și inimoșii antrenori de acum și din ultimii ani, cu toții merită un efort din partea comunității, a mediului de afaceri câmpinean. O puteți considera ca o provocare și dacă, nici pentru un astfel de proiect nu se poate strânge o asemenea sumă, atunci înseamnă că pentru nimic niciodată nu se vor putea strânge acești bani!
La Consiliul Județean a fost semnat astăzi, 3 iulie 2025, contractul privind "Execuția rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în Câmpina și Poiana Câmpina", parte a Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Prahova.
Mai mulți câmpineni ne-au transmis că pe Strada B.P. Hasdeu, la blocul din apropierea intersecției de la ”Răcitor”, există câțiva brazi uscați care pun în pericol trecătorii, dar și locatarii.
Pe 8 iulie 1988, adică acum 37 ani, la Câmpina se deschidea Forumul Național al Pionierilor, în prezența președintelui Organizației Naționale a Pionierilor, Poliana Cristescu, soția lui Nicu Ceaușescu.
Unul dintre proiectele importante pentru fluidizarea traficului rutier pe DN1 este realizarea unui sens giratoriu la intrarea în comuna Bănești, la intersecția cu drumul spre satul Urleta.