Obligațiile agenților economici privind deșeurile reciclabile, o acțiune de informare și prevenție a Poliției Locale Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

Problema colectării deșeurilor reciclabile la nivelul municipiului Câmpina este una dintre cele mai complexe și mai greu de rezolvat, autoritățile fiind în căutarea unor măsuri prin care atât cetățenii, cât și agenții economici să fie determinați să colecteze selectiv deșeurile reciclabile. 

În aceste zile, Poliția Locală Câmpina a demarat o acțiune de prevenție prin care atrage atenția agenților economici asupra obligației de a avea un act adițional încheiat la contractul de salubritate cu operatorul local licențiat pentru colectarea deșeurilor reciclabile sau un contract cu un terț, de asemenea autorizat.
”Poliția Locală Câmpina desfășoară o amplă acțiune prin care verificăm agenții economici de pe raza municipiului, invitându-i la sediul Poliției Locale săptămâna următoare pentru a ne prezenta documente prin care să facă dovada predării deșeurilor reciclabile, mai exact contractul de salubritate cu operatorul licențiat, iar cel mai important lucru, vrem să vedem ce se întâmplă cu deșeurile reciclabile”, ne-a declarat Irina Nistor, șef Serviciu Control Comercial din cadrul cadrul Direcției Poliției Locale Câmpina. (video)
Practic, pe de o parte, acțiunea polițiștilor locali își propune să elimine imaginea maldărelor de cartoane, PET-uri sau alte ambalaje reciclabile de la habele de gunoi, mai ales din zona centrală, iar pe de altă parte, Câmpina să se apropie de procentul de 50% deșeuri reciclabile din totalul deșeurilor colectate, ceea ce ar duce la o scădere semnificativă a taxei pe care acum municipalitatea o plătește la Fondul de Mediu. 
Agenții economici care încă nu au un astfel de act adițional la contractul de salubritate, sau un contract încheiat cu un terț pentru deșeurile reciclabile, trebuie să știe că - în conformitate cu prevederile legale în vigoare - colectarea deșeurilor reciclabile de către operatorul acreditat se face la cererea agentului economic și este, foarte important, gratuită. În schimb, amenzile pentru agenții economici care nu pot face dovada încheierii unui astfel de acord cu un operator de salubritate acreditat riscă amenzi cuprinse între 20.000 și 40.000 lei. Iar Poliția Locală Câmpina pare decisă că după această perioadă de informare și prevenție, dacă nu se produce nicio schimbare în atitudinea celor mai mulți dintre agenții economici, să treacă inclusiv la amenzi.

4850 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1767 vizualizari
26 feb. 2021 21:35

Agenții Poliției Locale Câmpina au continuat activitățile de fluidizare a traficului în zona centrală, la finalul săptămânii

Pentru a doua săptămână consecutiv, vineri, 26 februarie 2021, agenții Poliției Locale, în colaborare cu cei de la Poliția Municipiului Câmpina, au acționat pentru fluidizarea traficului rutier pe Strada Republicii, în zona Pieței Centrale, o zonă aglomerată în special la sfârșit de săptămână.

1998 vizualizari
26 feb. 2021 12:15

Simularea unui incendiu la Spitalul Municipal Câmpina. Un exercițiu al ISU Prahova

Joi după-amiază, agitație mare la Spitalul Municipal Câmpina și chiar panică printre trecătorii ocazionali și printre locuitorii din zonă la auzul sirenelor numeroaselor mașini de intervenție ale pompierilor câmpineni. Două autospeciale de stingere, o autoscară și alte două autovehicule au pătruns, cu sirenele pornite, în curtea Spitalului Municipal Câmpina. Din fericire, a fost vorba doar de un exercițiu al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Prahova, prin care s-a verificat modalitatea de intervenție în cazul unui potențial (și nedorit) incendiu.

Alte stiri recente

21 vizualizari
27 feb. 2021 10:56

Peste 500 de câmpineni vor beneficia de bilete gratuite de călătorie pentru transportul local în acest an

Consiliul Local Câmpina a aprobat în ședința ordinară de joi, 25 februarie, un proiect inițiat de primarul Alin Moldoveanu privind acordarea de bilete gratuite de călătorie pentru transportul local pentru o serie de categorii sociale defavorizate.

2770 vizualizari
26 feb. 2021 21:29

De ”Ziua meseriilor”, elevi de la școlile gimnaziale din Câmpina au vizitat Liceul Tehnologic Energetic

Pe 11 martie se sărbătorește ”Ziua meseriilor”, iar până atunci, prin inspectoratele școlare județene, în diverse licee din țară au loc acțiuni de promovare a învățământului profesional în rândul elevilor din clasa a VIII-a. O astfel de acțiune a avut loc vineri, 26 februarie 2021, la Liceul Tehnologic Energetic Câmpina, elevilor de la școlile gimnaziale ”Ion Câmpineanu”, ”B.P. Hasdeu” și Școala Centrală, însoțiți de diriginții lor, fiindu-le prezentate avantajele învățământului tehnic și profesional.