"Steagul este România!" Ziua Drapelului Național, sărbătorită la Câmpina

Eveniment (Categoria articolului)

Ziua de 26 Iunie, Ziua Drapelului, a fost sărbătorită la Câmpina cu multă emoție.

La eveniment au fost prezenți primarul municipiului Câmpina - Alin Moldoveanu, viceprimarul Liviu Dumitrache, consilierii locali Livia Lupu, Liviu Davidescu și Liviu Briciu, comandantul Poliției Municipale - comisar șef Iulian Stranciu, comandantul Detașamentului de Pompieri Câmpina - căpitan Radu Nicolae, directorul Poliției Locale - Marius Vișan, reprezentanți ai Școlii de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina, ai conducerilor celor două spitale din Câmpina - Spitalul Municipal și Spitalul Voila, precum și un public destul de numeros.
Drapelul, sfințit la Biserica "Sfânta Treime" și adus în parcul Regele Mihai I de părintele Răzvan Topală, împreună cu un echipaj de jandarmi, a fost ridicat pe catarg în acordurile Imnului Național, interpretat emoționant de Livia Pisăliță, elevă a Colegiului Național "Nicolae Grigorescu". A urmat un scurt discurs al primarului Alin Moldoveanu, care a amintit că: "În 1861, domnitorul Alexandru Ioan Cuza a decretat tricolorul ca drapel oficial al Principatelor Unite. Steagul este familia, ogorul fiecăruia, casa în care s-au născut părinţii şi unde se vor naşte copiii voştri. Steagul e trecutul, prezentul şi viitorul ţării, întreaga istorie a României! Steagul este România!, spunea domnitorul Cuza. De Ziua Drapelului Naţional, LA MULȚI ANI, români, oriunde v-aţi afla!"
Evenimentul s-a încheiat cu un program artistic susținut de Ansamblul ”Mugurași de primăvară” de la Clubul Copiilor Câmpina, profesor coordonator Alice Botoacă.

4484 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

227 vizualizari
09 dec. 2023 20:44

”Salon de iarnă”, ultima expoziție a anului 2023 la Câmpina

Vernisajul expoziției de pictură și sculptură ”Salon de iarnă” a încheiat pentru anul 2023 activitatea Asociației artiștilor plastici ”CâmpinArtelor”. Evenimentul a avut loc vineri, 8 decembrie, la ceas de seară, în Sala ”Constantin Radu” a Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina.

756 vizualizari
09 dec. 2023 12:28

La Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina s-a sărbătorit Ziua Internațională a Felicitărilor de Crăciun

1 comentarii

Pe 9 decembrie este Ziua Internațională a Felicitărilor de Crăciun. Momentul a fost sărbătorit în avans, vineri, 8 decembrie, la Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina, sub îndrumarea colectivului didactic de la această instituție.

Alte stiri recente

245 vizualizari
09 dec. 2023 19:08

Ștrandul de la Casa Tineretului din Câmpina între ”e jenant ce se întâmplă” și ”n-avem bani”. Urmează încă un an fără ștrand...

Consilierul Cosmin Raț a fost cel care, la finalul ședinței ordinare a Consiliului Local din 29 noiembrie, a deschis discuția pe tema ștrandului de la Casa Tineretului.

512 vizualizari
09 dec. 2023 17:52

Primim de cititori. Cine o fi găsit această prescurtare pentru bulevard?

2 comentarii

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 această imagine surprinsă pe Calea Dacia, pe sensul de intrare în municipiul Câmpina.