Rechizite pentru copiii de la Școala Sanatorială Voila, din partea societății Sofprest Protect & Security Câmpina

Social (Categoria articolului)

Pentru reprezentanții societății Sofprest Protect & Security a devenit un obicei ca la fiecare început de an școlar să ofere rechizite unor copii de la școlile din Câmpina și împrejurimi, copii care provin din familii cu posibilități financiare reduse. Anul acesta, darurile societății menționate au fost oferite copiilor de la Școala Sanatorială Voila, structură aparținând de Școala Gimnazială ”Al.I.Cuza”.

Au fost oferite toate rechizitele de care au nevoie copiii la școală (caiete, blocuri de desen, acuarele, creioane și tot felul de alte instrumente școlare). ”Am făcut această donație din tot sufletul și cu mare drag pentru copiii de la Școala Sanatorială Voila, copii cu suflet bun și mare, dar care au seriose dificultăți. Nu este prima dată când ajutăm în limita posibilităților nostre materiale. O facem de fiecare dată din tot sufletul și cu o mare durere că nu se poate mai mult și ne dorim ca toți cei care avem posibilitatea să oferim unui copil chiar și numai un caiet să o facem și atunci viitorul acestora și al nostru, al tuturor, are o șansă să fie mai bun”, ne-a declarat Cătălina Cârciu, reprezentantul societății Sofprest Protect & Security Câmpina.

“Elevii noștri de la Școala Gimnazială Sanatorială sunt copiii internați la Spitalul de Psihiatrie Voila. Acești copii sunt minunați, deși prezintă unele întârzieri mintale, tulburări emoționale, deficit de atenție, unii dintre ei pot fi și agresivi fizic sau verbal etc. Sunt copii din toată țara internați aici, copii pe care noi ii școlarizăm începând de la clasa pregătitoare până la clasa a VIII-a. Copiii sunt minunați, dorindu-și foarte multă afecțiune, așteaptă și ei o vorbă bună, o încurajare. Ei descoperă în noi, cadrele didactice, ceea ce multora dintre ei le lipsește: dragoste, atașament, iubire. Încurajându-i, se simt și ei importanți, nu se mai simt în inferioritate. Împreună cu colegii mei, avem experiență în lucrul cu acești copii. Suntem cadre didactice cu experiență, ce deținem modulul psihopedagogic special, necesar predării în învățământul special. Cu răbdare și mult calm, reușim să le captăm atenția, iar fiecare disciplină li se pare interesantă. Căutăm metode didactice de predare-învățare-evaluare potrivite pentru ei. Avem o colaborare foarte bună cu personalul medical de la Spitalul Voila, personal medical profesionist, dedicat meseriei. Împreună cu personalul medical formăm o echipă minunată, iar la externarea fiecărui copil, avem satisfacția că aceste suflete pleacă alfel, mai încrezători, fericiți, citindu-le bucuria pe chip”, ne-a declarat directorul Școlii Gimnaziale “Al.I. Cuza”, profesor Raluca Andreea Mihalache.

3056 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

5340 vizualizari
18 oct. 2021 20:39

Accident spectaculos în Câmpina, pe Calea Dacia, produs de un tânăr de 19 ani

Luni seară, pe Calea Dacia din municipiul Câmpina, în apropierea sensului giratoriu de la intersecția cu Bulevardul Nicolae Bălcescu a avut loc un accident de circulație, produs de un tânăr de 19 ani.

3565 vizualizari
18 oct. 2021 12:28

A încetat din viață Paul Bărbulescu, cel care a fost arhitect șef al Câmpinei timp de 25 de ani

3 comentarii

Arhitectul câmpinean Paul Bărbulescu a încetat din viață. Avea 78 de ani și timp de un sfert de secol, în perioada 1968-1993, a lucrat în cadrul Primăriei Câmpina, fiind arhitectul șef al orașului. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Alte stiri recente

1911 vizualizari
19 oct. 2021 20:25

De miercuri, 20 octombrie 2021, elevii Școlii Gimnaziale ”Ion Câmpineanu” din Câmpina trec în sistemul online de învățământ

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova a adoptat marți, 19 octombrie, Hotărârea nr. 89 privind trecerea în sistem online a încă zece unități de învățământ din județ, din cauza infectărilor cu SARS-CoV-2.

2163 vizualizari
19 oct. 2021 20:10

Documentația pentru concesionarea Muzeului Doftana unui investitor privat, în dezbaterea Consiliului Local Telega

Pe ordinea de zi a ședinței de miercuri, 20 octombrie 2021, a Consiliului Local Telega se află un proiect de hotărâre privind aprobarea studiului de oportunitate, raportului de evaluare și redevenței minime în vederea concesionării Muzeului Doftana (fosta închisoare) unui investitor privat.