CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Dezvelirea blazonului familiei Știrbei, momentul de vârf al aniversării a 50 de ani de la înființarea Spitalului Voila - Câmpina

- Eveniment -

Dezvelirea blazonului familiei Știrbei, momentul de vârf al aniversării a 50 de ani de la înființarea Spitalului Voila - Câmpina

La 1 martie 1971 se înființa Spitalul de Psihiatrie Voila, pe fosta moșie a prințului Dimitrie Barbu Știrbei, sediul administrativ fiind situat chiar în Castelul Voila, construit de Știrbei în urmă cu 150 de ani. Astăzi, la 50 de ani de la înființarea acestei unități medicale, la Voila a avut loc un workshop dedicat istoriei spitalului, punctul culminant fiind dezvelirea unei plăci de granit cu blazonul familiei Știrbei.

Din păcate, din cauza pandemiei de coronavirus și restricțiilor impuse de autorități, la Voila nu a putut fi vorba de o sărbătoarea așa cum spitalul și oamenii care au trudit aici jumătate de veac ar fi meritat. A fost o acțiune restrânsă, la care au participat câteva cadre medicale, foști angajați ai spitalului, reprezentanți ai Casei de Asigurări de Sănătate, ai Direcției de Sănătate Publică, dar și ai administrației locale - primarul Alin Moldoveanu (care a oferit câte un mărțișor și o floare doamnelor prezente la eveniment), administratorul public Adrian Dobre și consilierul local Costel Filip, membru în Consiliul de Administrație la Spitalul Voila.
Managerul Spitalului de Psihiatrie Voila, dr. Irina Minescu, a prezentat o istorie a instituției de la înființarea sa în 1971 și până în prezent. Un moment aparte l-a constituit intervenția online a unui prieten al spitalului, din Olanda, fost membru al Fundației Voila - Dordrecht care a funcționat între anii 1992 și 2002 și prin intermediul căreia s-au efectuat o serie de schimburi de experiență, dar s-au adus și ajutoare care au contribuit la dezvoltarea spitalului.
La final, primarul Alin Moldoveanu a ținut să spună câteva cuvinte, amintind și că în această perioadă se împlinesc și 150 de ani de când a început construcția Castelului Știrbei de la Voila, dar și că administrația locală va fi alături de conducerea acestei spitalului în proiectele viitoare. Apoi, s-a trecut la dezvelirea plăcii de granit cu blazonul familiei Știrbei, o donație făcută Spitalului de Psihiatrie Voila de primarul Alin Moldoveanu. De asemenea, a fost pornită și fântâna arteziană realizată din donațiile cadrelor medicale de aici, ca un simbol al acestei frumoase aniversări.
La mulți ani, Spitalului Voila! La mulți ani, tuturor celor care au muncit aici de-a lungul ultimei jumătăți de secol!


01 Mar 2021 21:39 7609 vizualizari



Comentarii






  • 04.03.2021 10:34 Anonim Buna ziua, Acum cateva zile cand a fost postata stirea, am rugat redactia printr-un mesaj sa faca o ancheta jurnalistica in legatura cu angajarea dlui Murariu la spital pe un post cu ''specializarea psihologie clinica''. Am asteptat cateva zile sa vad daca este aprobat comentariul si nimic, nimic. Ce sa inteleg: ca presa numai libera nu e in acest oras servind anumite interese sau ca n-ati vazut mesajul?
1284 vizualizari 20 Apr 2024 22:28 Conferință PeaceJam la Câmpina, despre ”Sănătatea și bunăstarea tinerilor”

Conferință PeaceJam la Câmpina, despre ”Sănătatea și bunăstarea tinerilor”

A doua ediție a Conferinței PeaceJam a avut loc la Câmpina, în Casa Tineretului, în acest week-end. Conferința a prilejuit discuții, jocuri și workshopuri în jurul unei teme comune - ”Sănătatea și bunăstarea tinerilor”.

citeste mai mult
1304 vizualizari 31 Mar 2024 08:58 La Câmpina, credincioșii romano-catolici au primit Lumina Sfântă a Învierii

La Câmpina, credincioșii romano-catolici au primit Lumina Sfântă a Învierii

La Câmpina, comunitatea romano-catolică este formată din aproximativ 400 de persoane. O bună parte dintre aceștia au participat sâmbătă seară la slujba de Înviere și au primit Lumina Sfântă a Învierii la Biserica ”Sfântul Anton de Padova”, din municipiu, ctitorie a inginerului Anton Raky. Slujba de Înviere oficiată de părintele paroh Claudiu Cojan a început cu Sfânta Liturghie și a continuat cu binecuvântarea Focului și a Lumânării Pascale.

citeste mai mult
2098 vizualizari 25 Mar 2024 21:51 De ziua ei, Poliția Câmpina și-a deschis porțile pentru copiii de la mai multe școli

De ziua ei, Poliția Câmpina și-a deschis porțile pentru copiii de la mai multe școli

25 Martie este Ziua Poliției, iar una dintre activitățile desfășurate cu acest prilej a fost și la Câmpina. Aici, Poliția Municipală și-a deschis porțile, elevi de la Grădinița ”Iulia Hasdeu”, Școala gimnazială din cadrul Liceului Tehnologic Mecanic, Școala Centrală și Școala Gimnazială din cadrul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” fiind fascinați să descopere un univers nou.

citeste mai mult
2911 vizualizari 21 Mar 2024 08:05 Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” a împlinit 52 ani de la înființare

Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” a împlinit 52 ani de la înființare

Sărbătoare mare miercuri, 20 martie, la Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” din Câmpina. În ziua în care se împlineau 204 ani de la nașterea domnitorului care a dat numele acestei instituții de învățământ, conducerea acesteia a decis să organizeze și o mică festivitate dedicată împlinirii a 52 ani de existență ai școlii.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV