Dezvelirea blazonului familiei Știrbei, momentul de vârf al aniversării a 50 de ani de la înființarea Spitalului Voila - Câmpina

Eveniment (Categoria articolului)

La 1 martie 1971 se înființa Spitalul de Psihiatrie Voila, pe fosta moșie a prințului Dimitrie Barbu Știrbei, sediul administrativ fiind situat chiar în Castelul Voila, construit de Știrbei în urmă cu 150 de ani. Astăzi, la 50 de ani de la înființarea acestei unități medicale, la Voila a avut loc un workshop dedicat istoriei spitalului, punctul culminant fiind dezvelirea unei plăci de granit cu blazonul familiei Știrbei.

Din păcate, din cauza pandemiei de coronavirus și restricțiilor impuse de autorități, la Voila nu a putut fi vorba de o sărbătoarea așa cum spitalul și oamenii care au trudit aici jumătate de veac ar fi meritat. A fost o acțiune restrânsă, la care au participat câteva cadre medicale, foști angajați ai spitalului, reprezentanți ai Casei de Asigurări de Sănătate, ai Direcției de Sănătate Publică, dar și ai administrației locale - primarul Alin Moldoveanu (care a oferit câte un mărțișor și o floare doamnelor prezente la eveniment), administratorul public Adrian Dobre și consilierul local Costel Filip, membru în Consiliul de Administrație la Spitalul Voila.
Managerul Spitalului de Psihiatrie Voila, dr. Irina Minescu, a prezentat o istorie a instituției de la înființarea sa în 1971 și până în prezent. Un moment aparte l-a constituit intervenția online a unui prieten al spitalului, din Olanda, fost membru al Fundației Voila - Dordrecht care a funcționat între anii 1992 și 2002 și prin intermediul căreia s-au efectuat o serie de schimburi de experiență, dar s-au adus și ajutoare care au contribuit la dezvoltarea spitalului.
La final, primarul Alin Moldoveanu a ținut să spună câteva cuvinte, amintind și că în această perioadă se împlinesc și 150 de ani de când a început construcția Castelului Știrbei de la Voila, dar și că administrația locală va fi alături de conducerea acestei spitalului în proiectele viitoare. Apoi, s-a trecut la dezvelirea plăcii de granit cu blazonul familiei Știrbei, o donație făcută Spitalului de Psihiatrie Voila de primarul Alin Moldoveanu. De asemenea, a fost pornită și fântâna arteziană realizată din donațiile cadrelor medicale de aici, ca un simbol al acestei frumoase aniversări.
La mulți ani, Spitalului Voila! La mulți ani, tuturor celor care au muncit aici de-a lungul ultimei jumătăți de secol!

6162 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Anonim 04.03.2021 10:34 Buna ziua, Acum cateva zile cand a fost postata stirea, am rugat redactia printr-un mesaj sa faca o ancheta jurnalistica in legatura cu angajarea dlui Murariu la spital pe un post cu ''specializarea psihologie clinica''. Am asteptat cateva zile sa vad daca este aprobat comentariul si nimic, nimic. Ce sa inteleg: ca presa numai libera nu e in acest oras servind anumite interese sau ca n-ati vazut mesajul?

Eveniment

2818 vizualizari
04 apr. 2021 08:30

Credincioșii romano-catolici au primit Sfânta Lumină a Învierii

Credicioșii romano-catolici din Câmpina au primit, seara trecută, Lumina Învierii la Biserica "Sfântul Anton de Padova" din municipiu. Într-un număr mai redus comparativ cu alți ani, cu mască de protecție și respectând distanțarea socială, credincioșii au asistat, de la ora 20.00, la Slujba de Înviere oficiată de părintele paroh Claudiu Cojan, slujbă care a început cu Sfânta Liturghie și a continuat cu binecuvântarea Focului și a Lumânării Pascale.

3136 vizualizari
26 mar. 2021 19:35

"Basarabia, pământ românesc", un eveniment (online) dedicat unirii Basarabiei cu Țara Mamă

1 comentarii

Pe 27 martie 2021 se împlinesc 103 ani de când Sfatul Țării a votat unirea Basarabiei cu România, Basarabia fiind prima provincie istorică adusă la Țara Mamă. Oficial, această unire nu a durat "de-a pururi și totdeauna" așa cum scria în Actul Unirii, ci până în 1940, când Rusia a anexat din nou Basarabia în baza pactului secret Ribbentrop-Molotov. Dar în sufletele românilor de dincolo și dincoace de Prut, unirea de la 27 martie 1918 dăinuie și azi. Și o sărbătorim chiar și în această perioadă dificilă, marcată de pandemie.

Alte stiri recente

2201 vizualizari
17 apr. 2021 20:03

Polițiștii prahoveni au verificat zonele de agrement, inclusiv la Câmpina și Valea Doftanei. Au fost aplicate 108 sancțiuni contravenționale

În cursul zilei de sâmbătă, 17 aprilie, polițiștii prahoveni au desfășurat o amplă acțiune în principalele zone de agrement din județul Prahova (Ploiești, Bucov, Câmpina, Valea Doftanei, Vălenii de Munte și Măneciu - Cheia) pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră, dar și pentru asigurarea unui climat de ordine publică.  

3525 vizualizari
17 apr. 2021 19:22

Probleme pe Strada Muscelului. Firma care asfaltează, pusă să refacă o parte din lucrare

3 comentarii

Sâmbătă, 17 aprilie, în jurul orei 18.00, când muncitorii care lucrează la asfaltarea unei părți a Străzii Muscelului și a străduțelor adiacente (acolo unde s-a intervenit la conducta de gaze) se pregăteau să încheie activitatea, la fața locului a sosit primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu.