Câștigătorii concursului de desene "Cartea mea preferată", organizat de Biblioteca Municipală Câmpina

Eveniment (Categoria articolului)

Biblioteca Municipală "Dr. C.I. Istrati" Câmpina a organizat un foarte interesant concurs de desene, intitulat “Cartea mea preferată”, cu ocazia Zilei Internaționale a Cărții și a Drepturilor de Autor. Un concurs care s-a adresat elevilor din ciclul primar și gimnazial, fiind împărțit pe categorii de vârstă: 6-8 ani, 9-11 ani și 12-15 ani. Fiecare participant a trebuit să redea, prin desen și culoare, una sau mai multe secvețe literare care i-au fost inspirate de cartea preferată.

63 de desene au fost înscrise în concurs, desenele fiind însoțite de un argument prin care autorul și-a motivat alegerea lecturii pe care a ilustrat-o. Premierea câștigătorilor a avut loc vineri, 23 aprilie 2021, pe terasa Bibliotecii Municipale, iar premiile au fost asigurate și înmânate de Lorena Crintea - administratorul Librăriei Elstar (materiale de desen și pictură) și primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu (cărțile pentru câștigători), în timp ce directorul Bibliotecii Municipale, Liliana Ene, a asigurat și acordat diplomele pentru copii. Din păcate, după cum ne declara Liliana Ene, au fost invitați doar câștigătorii concursului pentru a nu se crea aglomerație și pentru a se putea respecta măsurile impuse de pandemie, dar tuturor copiilor le va fi trimisă o diplomă de participare, ca amintire de la acest concurs. Au fost 21 de câștigători, iar desenele lor vor putea fi admirate, de săptămâna viitoare, pe terasa Bibliotecii Municipale.
Și iată câștigătorii concursului “Cartea mea preferată”, Câmpina 2021:

Categoria 6-8 ani
Premiul I – Teodora Ștefănescu, Școala Gimnazială “B.P. Hasdeu”
Premiul II
- Sara Tuțică, Școala Gimnazială “B.P. Hasdeu”
- Daria Maria Constantinescu, Școala Gimnazială “B.P. Hasdeu”
Premiul III
- Mara Alexandra Dragomir, Școala Gimnazială Centrală
- Teodora Ajudeanu, Școala Gimnazială “B.P. Hasdeu”
- Tudor Mihai Vasiliu, Școala Gimnazială Centrală 

Categoria 9-11 ani
Premiul I
- Ștefan Cristian Megelea, Școala Gimnazială Centrală
- Abigail Dumitrescu, Școala Gimnazială Centrală
Premiul II
- Antonia Ene, Școala Gimnazială Centrală
- Maria Mîndăianu, Școala Gimnazială Centrală
Premiul III
- Eliana Goran, Școala Gimnazială “B.P. Hasdeu”
- Paul Petru Tănăsescu, Școala Gimnazială Centrală
- Ilinca Vasile, Școala Gimnazială Centrală
- Sofia Lucia Dinu, Școala Gimnazială “B.P. Hasdeu”
Mențiune
- Rareș Constantin Brezeanu, Școala Gimnazială “B.P. Hasdeu”
- Antonia Nicole Dragomir, Școala Gimnazială Centrală

Categoria 12-15 ani
Premiul I - Andreea Elena Bunescu, Școala Gimnazială Centrală
Premiul II
- Bianca Enache, Școala Gimnazială “B.P. Hasdeu”
- Teodora Ioana Lamba, Colegiul Național “Nicolae Grigorescu”
Premiul III – Sandra Gherghel, Școala Gimnazială “B.P. Hasdeu”
Mențiune – Mihaela Dobra, Școala Gimnazială Centrală

11075 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ruxi 30.04.2021 09:15 Apreciez foarte mult implicarea noului nostru primar si fac apel la dvs sa ma ajutati cu un raspuns: cand a bagat Tiseanu mana in buzunar in perioada 2004-2016, dar nu ca sa bage spagile, ci ca sa scoata 2 lei macar pentru o carte unui copil, sau pentru o apa unui tanar sau pentru un tort unei femei varstnice? Am si eu curiozitatea asta, Tiseanu a dat vreodata macar 2 lei de la el din buzunar pentru orice? Multumesc

Eveniment

1248 vizualizari
31 mar. 2024 08:58

La Câmpina, credincioșii romano-catolici au primit Lumina Sfântă a Învierii

La Câmpina, comunitatea romano-catolică este formată din aproximativ 400 de persoane. O bună parte dintre aceștia au participat sâmbătă seară la slujba de Înviere și au primit Lumina Sfântă a Învierii la Biserica ”Sfântul Anton de Padova”, din municipiu, ctitorie a inginerului Anton Raky. Slujba de Înviere oficiată de părintele paroh Claudiu Cojan a început cu Sfânta Liturghie și a continuat cu binecuvântarea Focului și a Lumânării Pascale.

2068 vizualizari
25 mar. 2024 21:51

De ziua ei, Poliția Câmpina și-a deschis porțile pentru copiii de la mai multe școli

1 comentarii

25 Martie este Ziua Poliției, iar una dintre activitățile desfășurate cu acest prilej a fost și la Câmpina. Aici, Poliția Municipală și-a deschis porțile, elevi de la Grădinița ”Iulia Hasdeu”, Școala gimnazială din cadrul Liceului Tehnologic Mecanic, Școala Centrală și Școala Gimnazială din cadrul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” fiind fascinați să descopere un univers nou.

Alte stiri recente

278 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

416 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.