Câștigătorii concursului de desene "Cartea mea preferată", organizat de Biblioteca Municipală Câmpina

Eveniment (Categoria articolului)

Biblioteca Municipală "Dr. C.I. Istrati" Câmpina a organizat un foarte interesant concurs de desene, intitulat “Cartea mea preferată”, cu ocazia Zilei Internaționale a Cărții și a Drepturilor de Autor. Un concurs care s-a adresat elevilor din ciclul primar și gimnazial, fiind împărțit pe categorii de vârstă: 6-8 ani, 9-11 ani și 12-15 ani. Fiecare participant a trebuit să redea, prin desen și culoare, una sau mai multe secvețe literare care i-au fost inspirate de cartea preferată.

63 de desene au fost înscrise în concurs, desenele fiind însoțite de un argument prin care autorul și-a motivat alegerea lecturii pe care a ilustrat-o. Premierea câștigătorilor a avut loc vineri, 23 aprilie 2021, pe terasa Bibliotecii Municipale, iar premiile au fost asigurate și înmânate de Lorena Crintea - administratorul Librăriei Elstar (materiale de desen și pictură) și primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu (cărțile pentru câștigători), în timp ce directorul Bibliotecii Municipale, Liliana Ene, a asigurat și acordat diplomele pentru copii. Din păcate, după cum ne declara Liliana Ene, au fost invitați doar câștigătorii concursului pentru a nu se crea aglomerație și pentru a se putea respecta măsurile impuse de pandemie, dar tuturor copiilor le va fi trimisă o diplomă de participare, ca amintire de la acest concurs. Au fost 21 de câștigători, iar desenele lor vor putea fi admirate, de săptămâna viitoare, pe terasa Bibliotecii Municipale.
Și iată câștigătorii concursului “Cartea mea preferată”, Câmpina 2021:

Categoria 6-8 ani
Premiul I – Teodora Ștefănescu, Școala Gimnazială “B.P. Hasdeu”
Premiul II
- Sara Tuțică, Școala Gimnazială “B.P. Hasdeu”
- Daria Maria Constantinescu, Școala Gimnazială “B.P. Hasdeu”
Premiul III
- Mara Alexandra Dragomir, Școala Gimnazială Centrală
- Teodora Ajudeanu, Școala Gimnazială “B.P. Hasdeu”
- Tudor Mihai Vasiliu, Școala Gimnazială Centrală 

Categoria 9-11 ani
Premiul I
- Ștefan Cristian Megelea, Școala Gimnazială Centrală
- Abigail Dumitrescu, Școala Gimnazială Centrală
Premiul II
- Antonia Ene, Școala Gimnazială Centrală
- Maria Mîndăianu, Școala Gimnazială Centrală
Premiul III
- Eliana Goran, Școala Gimnazială “B.P. Hasdeu”
- Paul Petru Tănăsescu, Școala Gimnazială Centrală
- Ilinca Vasile, Școala Gimnazială Centrală
- Sofia Lucia Dinu, Școala Gimnazială “B.P. Hasdeu”
Mențiune
- Rareș Constantin Brezeanu, Școala Gimnazială “B.P. Hasdeu”
- Antonia Nicole Dragomir, Școala Gimnazială Centrală

Categoria 12-15 ani
Premiul I - Andreea Elena Bunescu, Școala Gimnazială Centrală
Premiul II
- Bianca Enache, Școala Gimnazială “B.P. Hasdeu”
- Teodora Ioana Lamba, Colegiul Național “Nicolae Grigorescu”
Premiul III – Sandra Gherghel, Școala Gimnazială “B.P. Hasdeu”
Mențiune – Mihaela Dobra, Școala Gimnazială Centrală

9408 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ruxi 30.04.2021 09:15 Apreciez foarte mult implicarea noului nostru primar si fac apel la dvs sa ma ajutati cu un raspuns: cand a bagat Tiseanu mana in buzunar in perioada 2004-2016, dar nu ca sa bage spagile, ci ca sa scoata 2 lei macar pentru o carte unui copil, sau pentru o apa unui tanar sau pentru un tort unei femei varstnice? Am si eu curiozitatea asta, Tiseanu a dat vreodata macar 2 lei de la el din buzunar pentru orice? Multumesc

Eveniment

1709 vizualizari
22 iun. 2021 22:02

Evenimente dedicate iei tradiționale românești, în acest week-end, la Breaza

1 comentarii

Pe 24 iunie se sărbătorește Ziua Universală a Iei, element de identitate națională românească și prilej pentru organizarea unor manifestări așteptate cu bucurie odată cu relaxarea măsurilor de protecție sanitară stabilite de autorități din cauza pandemiei de COVID-19.

5481 vizualizari
18 iun. 2021 13:16

Șefii de promoție de la școlile și liceele câmpinene, premiați de Primăria municipiului

În cadrul deschiderii oficiale a expoziției dedicate împlinirii a 111 ani de la primul zbor al lui Aurel Vlaicu, eveniment care a avut loc joi, 17 iunie 2021, la Casa Tineretului din Câmpina, a existat și un moment special. Un moment în care atenția tuturor a fost îndreptată către elevii de la clasele a VIII-a și a XII-a, cei care au terminat gimnaziul, respectiv liceul, ca șefi de promoție.  

Alte stiri recente

2739 vizualizari
23 iun. 2021 12:56

Accident pe DN1. Două mașini s-au ciocnit pe sensul Ploiești - Câmpina

UPDATE - Conform purtătorului de cuvânt al IJP Prahova, în accident au fost implicate un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 44 de ani și un altul condus de un bărbat de 46 de ani. Conducătorul auto în vârstă de 46 de ani a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Conducătorul auto de 44 de ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultat negativ. Se efectuează cercetări în vederea stabilirii circumstanțelor și cauzelor producerii evenimentului rutier.

Pe DN1, la km 80+500, în apropiere de Paralela 45, pe raza localității Băicoi, a avut loc un accident de circulație.

1662 vizualizari
22 iun. 2021 21:44

3 iulie 2021 – o nouă etapă a campaniei CÂMPINA CURATĂ. Un proiect despre oameni cărora le pasă

Asociațiile neguvernamentale care au inițiat proiectul CÂMPINA CURATĂ, desfășurat în parteneriat cu Primăria Câmpina, Floricon Salub și Ocolul Silvic Câmpina, se pregătesc pentru cea de-a treia etapă a acestui proiect, care va avea loc pe 3 iulie 2021. Este vorba despre o nouă acțiune de ecologizare a unor zone din municipiu, iar astăzi s-a dat startul înscrierilor atât prin intermediul unui formular online, cât și telefonic sau prin e-mail. După finalizarea etapei de înscriere, urmează formarea grupelor și distribuirea zonelor adecvate profilului fiecărei grupe (grupe de adulți, grupe de copii însoțiți, grupe formate din membri experimentați).