Sucursala Regională București a CFR SA a desemnat oferta câștigătoare la licitația pentru elaborarea proiectului tehnic și execuția lucrărilor de realizare a unui baraj mic în albia râului Prahova, în zona podului feroviar de la km 89+140 al căii ferate București - Ploiești Vest - Câmpina (pe raza satului Bobolia, aparținând de comuna Poiana Câmpina).
Licitația a fost câștigată de asocierea formată din societățile INFRA SYSTEM PROIECT SRL București și DEGAL CONSTRUCT 88 SRL București, valoarea contractului fiind de 19.465.720 lei. Finanțarea va fi asigurată de la bugetul de stat. Scopul lucrărilor este acela de refacere a pragului de fund pentru evitarea degradării podului. Aceasta este cea de-a doua etapă a lucrărilor de reparații, prima fiind în 2018-2019, când s-au realizat digul de protecţie de pe malul stâng, din aval spre amonte, calibrarea albiei şi devierea cursului apei pe noua albie.
Podul feroviar de la Bobolia, construit în anul 1909, pe vremea Regelui Carol I, este un obiectiv strategic în circulația feroviară, deorece pierderea stabilității structurii acestui pod ar duce automat la închiderea circulației feroviare pe relația București - Ploiești Vest - Brașov. Probleme la acest pod au început să apară în anul 2016 și s-au acutizat în 2018 din cauza cantității mari de precipitații. Au apărut degradări la pragul de fund (lucrările realizate pentru regularizarea albiei râului) și la placa din beton armat aferentă picioarelor 6, 7 și 8 ale podului, adică trei dintre picioarele situate în albia râului Prahova.
CFR SA a efectuat atunci unele lucrări provizorii de punere în siguranță prin descărcarea în albia râului Prahova, în amonte și aval de picioarele 6, 7 și 8, a aproape 1.500 traverse din beton care să protejeze fundația și să nu permită erodarea și mai pronunțată a albiei la creșterea vitezei apei, în urma ploilor torențiale. Apoi s-a realizat digul de protecție și a fost deviat cursul apei.
La Consiliul Județean a fost semnat astăzi, 3 iulie 2025, contractul privind "Execuția rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în Câmpina și Poiana Câmpina", parte a Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Prahova.
Mai mulți câmpineni ne-au transmis că pe Strada B.P. Hasdeu, la blocul din apropierea intersecției de la ”Răcitor”, există câțiva brazi uscați care pun în pericol trecătorii, dar și locatarii.
Pe 8 iulie 1988, adică acum 37 ani, la Câmpina se deschidea Forumul Național al Pionierilor, în prezența președintelui Organizației Naționale a Pionierilor, Poliana Cristescu, soția lui Nicu Ceaușescu.
Unul dintre proiectele importante pentru fluidizarea traficului rutier pe DN1 este realizarea unui sens giratoriu la intrarea în comuna Bănești, la intersecția cu drumul spre satul Urleta.