Podul feroviar de la Bobolia (Poiana Câmpina) intră în a doua etapă de consolidare

Actualitate (Categoria articolului)

Sucursala Regională București a CFR SA a desemnat oferta câștigătoare la licitația pentru elaborarea proiectului tehnic și execuția lucrărilor de realizare a unui baraj mic în albia râului Prahova, în zona podului feroviar de la km 89+140 al căii ferate București - Ploiești Vest - Câmpina (pe raza satului Bobolia, aparținând de comuna Poiana Câmpina).

Licitația a fost câștigată de asocierea formată din societățile INFRA SYSTEM PROIECT SRL București și DEGAL CONSTRUCT 88 SRL București, valoarea contractului fiind de 19.465.720 lei. Finanțarea va fi asigurată de la bugetul de stat. Scopul lucrărilor este acela de refacere a pragului de fund pentru evitarea degradării podului. Aceasta este cea de-a doua etapă a lucrărilor de reparații, prima fiind în 2018-2019, când s-au realizat digul de protecţie de pe malul stâng, din aval spre amonte, calibrarea albiei şi devierea cursului apei pe noua albie.
Podul feroviar de la Bobolia, construit în anul 1909, pe vremea Regelui Carol I, este un obiectiv strategic în circulația feroviară, deorece pierderea stabilității structurii acestui pod ar duce automat la închiderea circulației feroviare pe relația București - Ploiești Vest - Brașov. Probleme la acest pod au început să apară în anul 2016 și s-au acutizat în 2018 din cauza cantității mari de precipitații. Au apărut degradări la pragul de fund (lucrările realizate pentru regularizarea albiei râului) și la placa din beton armat aferentă picioarelor 6, 7 și 8 ale podului, adică trei dintre picioarele situate în albia râului Prahova.
CFR SA a efectuat atunci unele lucrări provizorii de punere în siguranță prin descărcarea în albia râului Prahova, în amonte și aval de picioarele 6, 7 și 8, a aproape 1.500 traverse din beton care să protejeze fundația și să nu permită erodarea și mai pronunțată a albiei la creșterea vitezei apei, în urma ploilor torențiale. Apoi s-a realizat digul de protecție și a fost deviat cursul apei.

2186 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • diss 02.02.2023 13:15 Și care a fost prima etapă? Aruncatul cu privirea? Pe bani mulți, desigur...
  • Rammstein 03.02.2023 16:41 Încet,încet legăturile cu ardealul se duc dracului...acum și DN1 e praf ,pe valea oltului sint surpări mari...Asta-i strategia națională a partidului comunist liberal ...

Actualitate

284 vizualizari
28 mar. 2024 17:08

Reacție fără precedent a societății Neptun Câmpina, ca răspuns la acuzațiile primarului Alin Moldoveanu privind microhidrocentrala de la Fântâna cu Cireși

Un grup de salariați ai societății Neptun Câmpina ne-au transmis o Scrisoare deschisă adresată primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu. Este o scrisoare șocantă, pe care o puteți citi în continuare, apoi o să încercăm să explicăm ce a stat la baza acestei reacții fără precedent.

539 vizualizari
27 mar. 2024 17:56

Recompense în bani pentru câmpinenii care denunță tentativa de mită electorală

1 comentarii

Asociația Câmpina Curată demarează o campanie de conștientizare a riscurilor pe care banii oferiți ca mită electorală îi pot avea asupra viitorului comunității. Printr-o declarație de presă care a avut loc miercuri, 27 martie 2024, reprezentanții asociației au spus că doresc să descurajeze această practică folosită destul de des în procesul electoral din România, existând bănuieli că inclusiv la Câmpina s-a procedat în acest mod, la alegerile din 2020. Asociația Câmpina Curată va oferi recompense de 3.000 lei celor care denunță tentativele de mită electorală la alegerile din 2024.

Alte stiri recente

375 vizualizari
27 mar. 2024 21:58

Handbal feminin, juniori III. CS Câmpina - Tonus București 36-28

Primul meci oficial în sala de sport a Școlii Gimnaziale ”B.P. Hasdeu” a adus o victorie concludentă pentru CS Câmpina, în fața echipei Tonus București.

439 vizualizari
27 mar. 2024 07:57

Sportivii de la Barracuda Câmpina au participat cu rezultate bune la competiția ”Ivanofeia”, la Salonic

Salonic este oraș care te îndeamnă să te plimbi în fiecare moment. În acest superb oraș cu o moștenire multietnică destul de mare, influențată de diferitele civilizații care și-au pus amprenta asupra Salonicului, sportivii noștri, împreună cu cei de la Palatul Copiilor Constanța, au participat la Competiția Internațională de înot "Ivanofeia", desfășurată week-end-ul trecut, a fost un concurs la care au fost prezenți peste 700 de înotători din Grecia, Macedonia, Moldova, Cipru și, nu în ultimul rând, din România.