O nouă acțiune de dezinfecție la Poiana Câmpina, la blocuri și în incinta gării

Social (Categoria articolului)

În comuna Poiana Câmpina s-a desfășurat, miercuri seară, o nouă acțiune de dezinfecție la ceel 21 de scări de bloc din localitate, dar și în incinta gării, pe peroane, în sala unde se află casele de bilete, în sala de așteptare și în pasajul de trecere. Acțiunea a fost realizată de primarul comunei - Sergiu Constanda și de viceprimarul Ionuț Goran.

Poiana Câmpina este una dintre localitățile din Prahova cu cea mai mare rată de infectare cu SARS CoV-2. Conform datelor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, pe 16 noiembrie, rata de infectare era, la Poiana Câmpina, de 7,41 cazuri / 1.000 locuitori, iar pe 17 noiembrie 2020, când s-a făcut ultima raportare, rata era 7,01 cazuri / 1.000 locuitori. Această rată ridicată de infectare poate fi explicată și prin faptul că mai multe societăți comerciale din zona Câmpinei, unde lucrează și locuitori din Poiana Câmpina, au testat personalul după apariția unor cazuri de infectare cu noul coronavirus, iar în urma testărilor mai multe persoane au fost confirmate ca fiind infectate.
Autoritățile din Poiana Câmpina fac în continuare apel la populație să respecte măsurile stabilite pentru diminuarea riscului răspândirii infecției cu noul coronavirus, astfel încât să nu se ajungă la carantinarea localității: să poarte masca de protecție în spațiile publice închise și deschise, să evite zonele aglomerate, să respecte distanțarea fizică, să evite contactul direct cu alte persoane, să respecte regulile de igienă personală. De asemenea, primarul Sergiu Constanda a făcut un apel și la agenții economici din localitate să respecte cu strictețe regulile stabilite de Comitetul Național pentru Situații de Urgență și de Guvern, să respecte intervalul orar 6.00-23.00 pentru desfășurarea activității, iar accesul cetățenilor să fie limitat, astfel încât să nu depășească 30% din capacitatea maximă a spațiului.
La Poiana Câmpina au avut loc periodic acțiuni de dezinfecție la blocuri (în spațiile comune, ușile, scările și balustradele), dar și pe domeniul public. De asemenea, asociațiile de proprietari primesc săptămânal dezinfectant de la Primărie, pentru umplerea aparatelor special montate la fiecare scară de bloc. Se insistă pe dezinfecția la blocuri pentru că aici riscul de răspândire a virusului este mai mare.

2433 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1667 vizualizari
22 iun. 2021 21:44

3 iulie 2021 – o nouă etapă a campaniei CÂMPINA CURATĂ. Un proiect despre oameni cărora le pasă

Asociațiile neguvernamentale care au inițiat proiectul CÂMPINA CURATĂ, desfășurat în parteneriat cu Primăria Câmpina, Floricon Salub și Ocolul Silvic Câmpina, se pregătesc pentru cea de-a treia etapă a acestui proiect, care va avea loc pe 3 iulie 2021. Este vorba despre o nouă acțiune de ecologizare a unor zone din municipiu, iar astăzi s-a dat startul înscrierilor atât prin intermediul unui formular online, cât și telefonic sau prin e-mail. După finalizarea etapei de înscriere, urmează formarea grupelor și distribuirea zonelor adecvate profilului fiecărei grupe (grupe de adulți, grupe de copii însoțiți, grupe formate din membri experimentați).

8182 vizualizari
21 iun. 2021 17:20

O tânără din Valea Doftanei a ales să se întoarcă la tradiții. Va deschide un magazin cu obiecte tradiționale lucrate manual chiar de ea

3 comentarii

În superba comună Valea Doftanei din județul Prahova, un loc unde sunt promovate tradițiile și se păstrează spiritul românesc autentic, se întâmplă multe lucruri frumoase. Unul dintre aceste lucruri este deschiderea unui magazin, un fel de muzeu cu... vânzare, dacă vreți, unde veți găsi doar obiecte cu specific tradițional, lucrate de mâinile dibace ale Loredanei Clinci.

Alte stiri recente

80 vizualizari
23 iun. 2021 21:30

Ceremonia de absolvire a promoției 2021 a Școlii Sanitare ”Dr. Dinu” Câmpina

După ce și-a desfășurat online cea mai mare parte a cursurilor din ultimul an de învățământ, Școala Sanitară ”Dr. Dinu” din Câmpina a organizat ceremonia de absolvire într-un cadru inedit, în aer liber, în superbul Parc Soceram de pe platoul Muscel.

2939 vizualizari
23 iun. 2021 12:56

Accident pe DN1. Două mașini s-au ciocnit pe sensul Ploiești - Câmpina

UPDATE - Conform purtătorului de cuvânt al IJP Prahova, în accident au fost implicate un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 44 de ani și un altul condus de un bărbat de 46 de ani. Conducătorul auto în vârstă de 46 de ani a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Conducătorul auto de 44 de ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultat negativ. Se efectuează cercetări în vederea stabilirii circumstanțelor și cauzelor producerii evenimentului rutier.

Pe DN1, la km 80+500, în apropiere de Paralela 45, pe raza localității Băicoi, a avut loc un accident de circulație.