O nouă acțiune de dezinfecție la Poiana Câmpina, la blocuri și în incinta gării

Social (Categoria articolului)

În comuna Poiana Câmpina s-a desfășurat, miercuri seară, o nouă acțiune de dezinfecție la ceel 21 de scări de bloc din localitate, dar și în incinta gării, pe peroane, în sala unde se află casele de bilete, în sala de așteptare și în pasajul de trecere. Acțiunea a fost realizată de primarul comunei - Sergiu Constanda și de viceprimarul Ionuț Goran.

Poiana Câmpina este una dintre localitățile din Prahova cu cea mai mare rată de infectare cu SARS CoV-2. Conform datelor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, pe 16 noiembrie, rata de infectare era, la Poiana Câmpina, de 7,41 cazuri / 1.000 locuitori, iar pe 17 noiembrie 2020, când s-a făcut ultima raportare, rata era 7,01 cazuri / 1.000 locuitori. Această rată ridicată de infectare poate fi explicată și prin faptul că mai multe societăți comerciale din zona Câmpinei, unde lucrează și locuitori din Poiana Câmpina, au testat personalul după apariția unor cazuri de infectare cu noul coronavirus, iar în urma testărilor mai multe persoane au fost confirmate ca fiind infectate.
Autoritățile din Poiana Câmpina fac în continuare apel la populație să respecte măsurile stabilite pentru diminuarea riscului răspândirii infecției cu noul coronavirus, astfel încât să nu se ajungă la carantinarea localității: să poarte masca de protecție în spațiile publice închise și deschise, să evite zonele aglomerate, să respecte distanțarea fizică, să evite contactul direct cu alte persoane, să respecte regulile de igienă personală. De asemenea, primarul Sergiu Constanda a făcut un apel și la agenții economici din localitate să respecte cu strictețe regulile stabilite de Comitetul Național pentru Situații de Urgență și de Guvern, să respecte intervalul orar 6.00-23.00 pentru desfășurarea activității, iar accesul cetățenilor să fie limitat, astfel încât să nu depășească 30% din capacitatea maximă a spațiului.
La Poiana Câmpina au avut loc periodic acțiuni de dezinfecție la blocuri (în spațiile comune, ușile, scările și balustradele), dar și pe domeniul public. De asemenea, asociațiile de proprietari primesc săptămânal dezinfectant de la Primărie, pentru umplerea aparatelor special montate la fiecare scară de bloc. Se insistă pe dezinfecția la blocuri pentru că aici riscul de răspândire a virusului este mai mare.

1957 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

212 vizualizari
27 nov. 2020 17:58

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 27 noiemrbrie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

1083 vizualizari
27 nov. 2020 06:20

O mare parte a Cartierului Muscel din Câmpina nu va avea energie electrică timp de mai multe ore, pe 3 și 4 decembrie 2020

Societatea Electrica (SDEE Muntenia Nord) va întrerupe furnizarea energiei electrice în Cartierul Muscel din municipiul Câmpina joi - 3 decembrie și vineri - 4 decembrie, în intervalul orar 9.30-14.30. Joi, vor fi afectați de această întrerupere câmpinenii care locuiesc pe străzile Muscelului, Libertății și Fântânii, iar vineri, locuitorii de pe străzile Ion Heliade Rădulescu, Poieniței și Anotimpului.

Alte stiri recente

271 vizualizari
27 nov. 2020 06:30

"Somăm PNL să înceteze atacurile mizerabile la adresa candidaților PSD Prahova!"

(P) Social-democrații prahoveni consideră că liberalii își acoperă disperarea prin atacuri la adresa principalilor adversari politici, motivul fiind acela că reprezentanții PNL "simt că șansele lor de a câștiga alegerile din 6 decembrie au scăzut considerabil".

981 vizualizari
26 nov. 2020 11:26

Record național pentru înotătorul Darius Coman (Barracuda Câmpina) în proba de 100 m bras, la Campionatul Național de Cadeți

În perioada 22-29 noiembrie 2020, la bazinul olimpic din cadrul complexului de natație de la Târgoviște se desfășoară Campionatul Național de Cadeți 12-14 ani, competiție organizată de Federația Română de Natație și la care participă peste 200 de sportivi de la 42 de cluburi din țară. În proba de 100m bras - masculin, tânărul înotător Darius Coman, de la Clubul Barracuda Câmpina, a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, timpul său (01:09:24) reprezentând nou record național.