CONTACT

Mai avem Poliție în Câmpina?

- Actualitate -

Mai avem Poliție în Câmpina?

Într-un oraș în care există Școala de Poliție, care pregătește agenții de mâine, Poliție Locală și Poliție Națională, o asemenea întrebare poate părea surprinzătoare. Și, totuși, veți vedea că întrebarea este una legitimă și, poate cel mai important, se bazează pe fapte!

De la începutul acestui an și până în prezent, aproape că nu a existat week-end în care în Câmpina să nu bubuie artificiile, această nouă ”tradiție” a poporului român. Nu mai departe de acest week-end, vineri, 16 februarie, aproape de miezul nopții, în Câmpina a răsunat din nou zgomotul infernal al artificiilor, speriind deopotrivă oameni și animale. Apoi, sâmbătă, 17 februarie, din nou, artificii. Și tot din cele puternice, ca de... revelion.
Să mai amintim că aceste artificii sunt ilegale?! Că este nevoie de autorizații speciale pentru a putea folosi artificiile și că însăși Primăria Câmpina nu a putut obține ani la rând acceptul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova pentru a încheia spectacolele cu focuri de artificii. Și, totuși, Câmpina are parte în fiecare week-end de artificii la nunți, petreceri, cumetrii... Ce face Poliția? Tace adânc. Nu există, de la începutul acestui an și până acum, nicio informație oficială privind vreo sancțiune acordată. Sigur, este greu de prins o persoană care utilizează petarde, pocnitori. Dar artificii? Asta credem că face diferența între un polițist bun și unul de duzină, inexistent când comunitatea care îl plătește are nevoie de el. Așa că apare legitimă întrebarea: mai avem Poliție în Câmpina? Dacă da, unde este?


18 Feb 2024 13:23 3379 vizualizari


Comentarii






  • 20.02.2024 07:51 Bogdan Politia vrea sa mergi sa le predai infractorul în dinți,iar ei sa doarmă în birou,și să îți recomande politicos sa să suni la pizzeria Milia,am trăit pe propria piele treabă cu petardele iar cel care a răspuns la Nr cu 128 s a gândit că nu sunt bine hrănit și m a invitat la sala de mese pe banii mei.Voi vedea o hg prin care se desființează Poliția Locală care nu sunt in stare nici fițuică primăriei sa o împartă.Doamnele de la locală sunt de obaroganta
  • 19.02.2024 15:45 Divergent Poliția Locală își face treaba în limitele legii, ale atributiilor și ale echilibrului comunitar, atunci când este solicitată sau când se autosesizeaza. Una din problemele principale, este lipsa unor efective vizibile care să asigure o percepție de control, ordine și siguranță; ceea ce este valabil și pentru Poliția Națională. Probabil, inclusiv pe motive de austeritate națională, sunt foarte puține echipaje atât la nivel de localități cât și național. Într-adevăr constituirea unor ”grupări polițienești voluntare” ar putea descuraja într-o mare măsură infracționalitatea și vagabondajul dar asta presupune și o anumită legalizare și susținere logistică și/sau financiară a lor. Vă d-au un singur exemplu din realitate : - Într-un weekend, într-o zonă centrală, la ora 2 noaptea, un grup de 10 adolescenți vocali împart/vând droguri intre ei chiar sub geamul meu. Acțiunea durează 10 - 15 minute după care se ”sparge gașca”. Ce fac Eu?: - Ignor momentul și revin la somn? - Sun Politia și aștept să vină când nu mai e nimeni?...sau: - Ies în 2 minute și îi i-au la întrebări de unul singur? ...Cam așa stau lucrurile....
  • 19.02.2024 14:02 Sabin Ivănoiu Poliția NU vede pentru că chiar oameni din Poliție vând artificii❗ Nu știu în Câmpina , dar în Ploiești , chiar ofițeri de la ”arme și muniții” livrează ”marfă” vânzătorilor de pirotehnice‼️❗☝️
  • 18.02.2024 23:18 Corina Poliția vede în direct un caz de ucidere a unui animal, din NEATENȚIA și VITEZA excesivă a șoferului și nu face nimic! Despre ce poliție vorbim? Aia de la locală care ... vânt (apropo, de Goran ce se mai aude) sau de ceilalți care dorm?
  • 18.02.2024 19:25 diss Cămpina, la fel ca toată România, rămăne locul ideal pentru bugetarii care nu fac absolut nimic doar cheltuiesc aiurea resursele comunităților. Dar vin alegerile iar bugetarii rămăn o masă ușor manevrabilă care întotdeauna votează ”cum trebuie”.
  • 18.02.2024 15:48 Catalin Cel mai indicat ar fi ca autoritățile sa prezinte periodic ( lunar și anual) rapoarte privind infracționalitatea. Pe categorii de infractiuni. Eventual să știm dacă infractorii provin din oraș , județ sau altw județe. Sau asta ar incurca investitiile inutile in poliția locala ''Big brother'' etc.
  • 18.02.2024 15:10 Un bugetar Este poate cel mai valoroasa postare a dvs, din ultimul an. Ați ridicat o problema atât de importanta, cum nu va închipuiți. Pe străzile orașului, gardienii sunt inexistenți tocmai în ceasurile în care ar trebui sa fie cei mai mulți și activi: vineri seara și sâmbătă seara, pana târziu în noapte. Atunci orașul este plin de personaje certate cu legea și bunul simt, care s-au înmulțit vertiginos în ultimii ani și au făcut ca acest orășel atât de liniștit și sigur odinioară, sa devina unul lipsit de confort și periculos. E timpul pentru o reforma radicala în ce privește ordinea publica și controlul, avem mare nevoie de colaborarea autorităților cu cetățenii pentru crearea unei entități de sprijin a Politiei, pe baza de cvasi-voluntariat (cu beneficii care sa atragă și sa motiveze), în care sa activeze o buna parte dintre localnici (minim 1% sa zicem). Ar fi ceva extraordinar atat pentru liniștea noastră cat și pentru exploatarea mârlăniei (o fabuloasa resursa de venituri publice, dacă e taxata cu inteligenta).
2350 vizualizari 03 May 2024 21:11 Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea centrului comercial Kaufland din Câmpina.

citeste mai mult
3210 vizualizari 03 May 2024 17:09 Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

La ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul lunii aprilie, consilierul Cosmin Raț a venit cu o propunere care poate aduce 20-25 locuri de parcare pe Strada Sondei.

citeste mai mult
4187 vizualizari 03 May 2024 16:46 Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Noaptea trecută, pe Bulevardul Carol I, chiar pe linia dreaptă din cartierul Câmpinița, a avut loc un accident de circulație soldat - din fericire - doar cu pagube materiale.

citeste mai mult
3601 vizualizari 02 May 2024 22:11 Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu

Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu

De la 1 mai, Cătălin Paraschiv a devenit manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina, în urma câștigării unui concurs, astfel că postul de consilier personal al primarului Alin Moldoveanu, ocupat de acesta până la finalul lunii aprilie, a rămas vacant.

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV