Pe 12 iunie, de la ora 11.00, la Câmpina va avea loc o premieră - prima dezbatere publică online (pe platforma Zoom) a unui proiect de act normativ local. Este vorba despre Regulamentul privind organizarea, conducerea și coordonarea activităților de gospodărire, înfrumusețare, păstrarea ordinii și curățeniei în municipiul Câmpina, document care va fi supus apoi aprobării Consiliului Local la ședința de la sfârșitul lunii iunie.
Primăria Câmpina anunță că la dezbaterea publică este invitată să participe orice persoană interesată: persoane fizice și/sau juridice, organizații ale societății civile, reprezentanți ai instituțiilor publice, ai presei etc., cu mențiunea că, în vederea unei bune organizări, din partea persoanelor juridice, organizațiillor neguvernamentale și presei să se înscrie la dialog un singur reprezentant. De asemenea, în scopul eficientizării organizării şi desfăşurării dezbaterii publice a proiectului, persoanele interesate sunt rugate să confirme participarea până la data de 10 iunie 2020, ora 14.00, la adresa de e-mail: web@primariacampina.ro sau la numărul de telefon 0244.336.134 (secretariatul institutiei), cu menţionarea, dacă este cazul, a intenţiei de a prezenta verbal propuneri în cadrul dezbaterii, a numelui participantului și a adresei de e-mail pe care îi va fi transmisă invitația pentru participarea online.
Primăria Câmpina mai precizează că timpul alocat prezentării verbale de propuneri este de maxim 10 minute/asociaţie profesională sau, după caz, participant. Proiectul de hotărâre referitor la aprobarea Regulamentului privind organizarea, conducerea și coordonarea activităților de gospodărie, înfrumusețare, păstrarea ordinii și curățeniei în municipiul Câmpina poate fi consultat pe site-ul Primăriei, secțiunea anunțuri, fiind publicat aici în data de 14 mai 2020.
Noi am scris, la momentul respectiv, despre acest subiect, prezentând câteva dintre cele mai interesante prevederi ale acestui nou regulament - Administrația câmpineană supune dezbaterii publice un regulament de gospodărire locală, cu obligații și sancțiuni pentru populație și agenții economici.
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina poentru autoarea accidentului cumplit de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul Campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.