Dosar penal pentru un câmpinean care nu a respectat măsura autoizolării

Social (Categoria articolului)

Un bărbat din municipiul Câmpina, care nu a respectat măsura autoizolării, este cercetat penal pentru "zădărnicirea combaterii bolilor". El și-a părăsit locuința, vineri seară, pentru a merge la un magazin din cartier pentru diverse cumpărături. Au aflat despre acest lucru polițiștii de la Biroul de Ordine Publică din cadrul Poliției Municipale Câmpina, mai exact una dintre echipele care verifică zilnic persoanele aflate în izolare la domiciliu, în contextul pandemiei de coronavirus.

Bărbatul s-a întors recent din Franța, iar la sosirea pe aeroport a completat formularul tipizat și i s-a adus la cunoștință faptul că trebuie să rămână izolat la domiciliu pe o perioadă de 14 zile și să nu intre în contact cu alte persoane, în caz contrar urmând a suferi consecințele legale. El a fost inclus și pe lista întocmită de Direcția de Sănătate Publică Prahova cu cei întorși din străinătate și care trebuie să se autoizoleze, listă transmisă de DSP și autorităților câmpinene.
Cercetările în acest caz sunt continuate de polițiștii de la Biroul de Investigații Criminale, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina. A fost constituit doar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prevăzută de art. 352, al.(2) din Codul Penal.

5694 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

3235 vizualizari
26 nov. 2021 11:52

Conducătorul auto, care a intrat cu mașina în betonul proaspăt turnat la "Răcitor", s-a prezentat singur la Poliția Locală Câmpina

Este vorba despre un bărbat de 68 de ani, din comuna Provița de Sus. Acesta a mers vineri dimineață la sediul Poliției Locale Câmpina, unde a recunoscut în fața agenților că el este cel care a intrat cu mașina în betonul proaspăt turnat din intersecția de la "Răcitor". Bărbatul a spus că nu a fost atent, că nu a văzut barierele și indicatoarele și și-a cerut scuze pentru incidentul creat. A fost sancționat în conformitate cu prevederile Ordonanței de Guvern 43/1997 privind regimul drumurilor publice.

2154 vizualizari
24 nov. 2021 22:52

Despre reziliență și bullying, inclusiv în școlile și liceele din Câmpina, cu psihologul Georgiana Fenic

În cadrul discuției de zilele trecute de la sediul Asociației ”Fluturi albi” privind derularea proiectului ”7forEDU”, una dintre temele abordate a fost cea privind reziliența și bullyingul, fenomene, din păcate, prea puțin cunoscute în societate, în ansamblul ei, dar mai ales în mediul educațional. Acestea au fost premizele pentru care am invitat-o pe Georgiana Fenic la o discuție mai amplă pe această temă.

Alte stiri recente

1150 vizualizari
26 nov. 2021 20:46

26.000 lei, valoarea amenzilor aplicate în ultima săptămână de Poliția Locală Câmpina pentru parcarea fără drept pe locurile rezervate persoanelor cu dizabilități

Poliția Locală Câmpina a intensificat în ultimele zile verificările în ceea ce privește respectarea prevederilor Legii 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, sancționând parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap.

7205 vizualizari
25 nov. 2021 12:46

Poliția Locală Câmpina caută conducătorul unui vehicul care a intrat în intersecția de la Răcitor peste betonul proaspăt turnat

1 comentarii

Miercuri, 24 noiembrie 2021, s-a turnat mai mult de jumătate din placa de beton de la intersecția străzilor B.P. Hasdeu și Calea Doftanei din municipiul Câmpina, cunoscută ca fiind intersecția de la Răcitor. Apoi, muncitorii au blocat și marcat corespunzător intrarea în intersecție și au plecat. Joi dimineață, surpriză...