Școala Centrală Câmpina, printre cele cinci instituții din Prahova care primesc calculatoare prin proiectul “Dăm click pe România”

Social (Categoria articolului)

Asociația "Ateliere fără Frontiere" continuă și în acest an programul de donații de calculatoare cu alte 4.000 de echipamente IT recondiționate, care vor ajunge pe băncile școlilor prin proiectul “Dăm Click pe România”. Aflat la cea de-a treia ediție, proiectul oferă 4.000 de calculatoare recondiționate către 258 de unități școlare și alte organizații educaționale, printre ele aflându-se și cinci din județul Prahova: Şcoala Gimnazială Centrală Câmpina, Școala Gimnazială Nr. 1 Telega, Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu" Ploiești, Grădinița cu Program Prelungit și Program Normal “Crai Nou” Ploiești și Asociația Acțiune pentru Sănătate Florești.

Laureații “Dăm Click pe România” au fost aleși în urma unui apel de proiecte deschis între 25 martie și 14 aprilie, la finalul căruia 347 de aplicații au fost înscrise, după cum reiese din comunicatul Asociației “Ateliere fără Frontiere”. Selectarea laureaților s-a făcut printr-un proces de jurizare la care au participat în mod voluntar 21 de angajați Kaufland România și OMV Petrom. Fiecare aplicație înscrisă a fost notată între 1 și 10 pe baza unei grile de evaluare unice, care a urmărit sustenabilitatea, relevanța și impactul donației de calculatoare. La finalul jurizării, au fost selectate 226 de unități școlare, 30 de organizații non-guvernamentale și două instituții sociale care vor primi în următoarele luni calculatoare complet echipate (unitate centrală, monitor, periferice, sistem de operare).
Calculatoarele donate în acest program sunt echipamentele IT uzate pe care “Ateliere fără Frontiere” le obține în calitate de colector autorizat de la companii și diverse organizații, toate fiind recondiționate de persoanele din grupuri vulnerabile și dezavantajate, care lucrează în educlick, unul dintre atelierele de inserție socio-profesională ale asociației. Din 2008, Asociația “Ateliere fără Frontiere” a donat peste 22.000 de calculatoare recondiționate în atelierul educlick. În total, 2.623 de organizații educaționale au beneficiat de echipamente în ultimii 14 ani, echivalentul a mai bine de 10% din totalul școlilor din România. “Dăm Click pe România” este un proiect implementat alături de OMV Petrom și Kaufland România, care luptă pentru digitalizarea educației din România și scăderea decalajului educațional prin echiparea cu infrastructură digitală a organizațiilor educaționale: grădinițe, școli, licee, organizații non-guvernamentale sau instituții publice cu caracter social.

2671 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1675 vizualizari
28 mai 2023 08:46

Echipa Școlii Centrale Câmpina a participat la faza județeană a concursului ”Educație rutieră - Educație pentru viață”

Sâmbătă, 27 mai, în Parcul Memorial Constantin Stere, din comuna Bucov, polițiștii Serviciului Rutier Prahova au organizat faza județeană a concursului național ”Educație rutieră- Educație pentru viață". În competiție, au participat șase echipe a câte patru elevi din ciclurile primare și gimnaziale din unități de învățământ din Câmpina (Școala Gimnazială Centrală) și din orașele Comarnic, Mizil,  Sinaia, Plopeni și Vălenii de Munte. 

1693 vizualizari
27 mai 2023 11:25

SING, proiect Erasmus al Fundației Zamolxes, la Câmpina

Fundația Zamolxes continuă șirul schimburilor internaționale organizate în Câmpina, cu un nou proiect ce va reuni peste 40 de tineri participanți cu vârste cuprinse între 16 și 25 de ani din Polonia, Bulgaria, Spania și Slovacia.

Alte stiri recente

84 vizualizari
06 iun. 2023 08:02

Consilierii câmpineni vor avea o nouă discuție pentru a stabili soarta blocului de necesitate

Blocul de necesitate din Câmpina a fost finalizat în anul 2016, iar de atunci niciuna dintre administrațiile câmpinene nu a reușit să găsească soluții pentru îndeplinirea scopului pentru care a fost construit acest bloc - mutarea oamenilor din blocurile cu risc seismic, pe perioada desfășurării lucrărilor de consolidare a acelor blocuri.

992 vizualizari
05 iun. 2023 18:48

Primim de la cititori. Din nou despre copacii măcelăriți din Câmpina

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis aceste imagini și un scurt comentariu, subiectul fiind unul care s-a mai discutat la nivelul Câmpinei fără a se ajunge vreodată la o soluție unanim acceptată - toaletarea copacilor.