La Breaza, alimentarea cu apă a fost întreruptă complet. Se fac probe pentru punerea în funcțiune a aducțiunii de la Paltinu

Social (Categoria articolului)

HidroPrahova a întrerupt astăzi complet alimentarea cu apă a orașului Breaza pentru a spăla și dezinfecta rezervorul principal de apă și conductele aferente. Au fost efectuate probe și a fost curățată conducta magistrală de apă, după care urmează dezinfectarea acestei conducte. Apoi vor fi prelevate probe în vederea punerii în funcțiune a aducțiunii de apă de la Paltinu. 

După cum ne-a comunicat Prefectura Prahova, Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență a asigurat transportul de apă potabilă pentru populație cu cinci autocisterne a câte 5.000 litri fiecare, acestea fiind amplasate în locațiile stabilite de Primăria Breaza: zona blocurilor de la piață, zona blocurilor de pe Aleea Parcului, cartierul Valea Târsei, cartierul Capul Câmpului și la sediul Primăriei. De asemenea, ISU a pus la dispoziția Primăriei din Breaza două stații pentru potabilizarea apei. O stație a fost amplasată la Fabrica de pâine, iar a doua stație - la Școala Gimnazială "Constantin Brâncoveanu".

Vă reamintim că în apa de la Breaza a fost descoperită o bacterie care produce toxine periculoase pentru organismul uman, motiv pentru care s-a intrat în această stare de alertă și au fost luate măsurile menționate. Până acum, Breaza a fost alimentată din râul Prahova, dar se fac probe pentru punerea în funcțiune a noii rețele de apă, cea care va alimenta orașul de la Paltinu.

4623 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1355 vizualizari
29 mar. 2020 13:05

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 29 martie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

1662 vizualizari
29 mar. 2020 10:46

Impresionant omagiu adus lui Jesus Gayoso Rey, șeful Grupării de Acțiune Rapidă din Garda Civilă a Spaniei, răpus de coronavirus

Printre miile de victime din Spania, infectate cu coronavirus și care și-au pierdut viața, se numără și locotenent-colonelul Jesus Gayoso Rey, șeful Grupării de Acțiune Rapidă din Garda Civilă. Acesta a decedat vineri, după ce a fost internat în stare gravă timp de câteva zile şi nu a putut supravieţui infecţiei cauzată de noul coronavirus.

Alte stiri recente

770 vizualizari
29 mar. 2020 22:30

Cele patru ordine emise de Raed Arafat pentru sistemul medical în perioada stării de urgență

Ministrul secretar de stat Raed Arafat a prezentat situația existentă duminică seara, în România, în privința pandemiei de coronavirus: 1,815 cazuri confirmate de infectare, 206 persoane vindecate, 43 decese, 770 persoane internate, dintre care 52 la Terapie Intensivă. De asemenea Raed Arafat a anunțat că a emis patru ordine ale comandantului acțiunii privind unele reguli pentru personalul medical și privind înființarea unui nou spital militar de campanie la Constanța.

1067 vizualizari
29 mar. 2020 21:46

Principalele prevederi Ordonanței Militare nr.4: plafonarea prețurilor la utilități, sarcini noi pentru administrațiile locale, amenzi mai mari pentru nerespectarea măsurilor stabilite

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a prezentat duminică seară prevederile Ordonanței Militare nr.4/2020, emisă chiar astăzi și care urmează să fie publicată în Monitorul Oficial. Vă prezentăm în continuare principalele prevederi ale noului act normativ, cu precădere cele care interesează direct populația.