Prima zi de școală la Câmpina. Bucurii și multe emoții...

Actualitate (Categoria articolului)

Luni, 5 septembrie 2022. Câmpina, ca probabil toate orașele din România, a fost un adevărat furnicar. Încă de la prima oră a dimineții, sute de copii mergeau spre școlile lor, unii cu părinți, bunici, alte sute de mașini aproape au paralizat zona centrală, mai ales în apropierea unităților de învățământ, tone de flori vândute în piață și nu numai, iar de pe la prânz, aproape toate terasele erau ocupate cu elevi.

Cam acesta a fost peisajul primei zile dintr-un nou de școlar la Câmpina. Sigur, dincolo de toate acestea, pentru cei mai mulți a fost bucuria revederii cu colegii și profesorii, dar și multe emoții. Cu siguranță, cele mai mari emoții au fost în rândurile ”bobocilor”, fie că vorbim de micuții de la clasa pregătitoare, fie că vorbim de cei din clasa a IX-a.
În toate unitățile de învățământ din Câmpina au avut loc luni festivități de deschidere a noului an școlar, inclusiv la Liceul Tehnologic ”Constantin Istrati”, unde s-au terminat lucrările de reabilitare termică și se revine la programul normal de învățământ, după eforturile făcute de elevi și cadre didactice pe perioada lucrărilor, timp în care s-a învățat în două schimburi.
De asemenea, la fel ca anul trecut, primarul Alin Moldoveanu a ținut să fie prezent la toate instituțiile de învățământ, adresând un salut cadrelor didactice, dar și elevilor și părinților. În cele mai multe cazuri, primarul Alin Moldoveanu a fost alături de subprefectul Alexandru Vane, câmpinean, care a ținut, tot ca anul trecut, să fie prezent la unitățile de învățământ din localitate. 
În periplul nostru am poposit la trei unități de învățământ - Școala Gimnazială Centrală, Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” și Liceul Tehnologic ”Constantin Istrati”. La Școala Gimnazială Centrală, copii mai mici, emoții mai mari, aproape vizibile cu ochiul liber. După cuvântul profesorulului Florentina Dumitrașcu, directorul școlii, și salutul invitaților, le-a vorbit copiilor și părinților inspectorul de poliție Cătălin Grancea. De altfel, Poliția a fost foarte bine reprezentată - adjunctul inspectorului principal al IJP Prahova - comisar șef Ginel Preda, comandantul Poliției municipiului Câmpina - comisar șef Iulian Stanciu și șeful Poliției Rutiere - comisar șef Dragoș Ionescu.
La Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”, unitatea cu cei mai mulți elevi - de la clasa pregătitoare până la clasa a XII-a, emoțiile au fost mai diversificate - de la cei foarte mici, la părinți, dar și la profesorii noi care predau de anul acesta la cea mai prestigioasă unitate de învățământ câmpineană.
Nu în cele din urmă, la Liceul Tehnologic ”Constantin Istrati”, elevi și profesori, deopotrivă, erau bucuroși că lucrările de reabilitare termică s-au încheiat și se vor putea bucura să învețe și să lucreze într-o clădire modernizată.
Cam așa a fost prima zi de școală... Urmează alte și alte zile, un întreg an școlar cu o structură nouă, pe module în loc de semestre, fără teze și cu vacanțe mai multe, dar mai scurte.

2896 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • diss 05.09.2022 14:49 Foarte frumos!👏Am dori să știm căte școli dintre cele vizitate de tovarășul primar au autorizații de funcționare și avizele de la pompieri? Restul nu este decăt grețosul festivism al politicienilor din România!😡

Actualitate

358 vizualizari
24 apr. 2024 15:39

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

743 vizualizari
24 apr. 2024 12:53

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

Alte stiri recente

1790 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.

1547 vizualizari
22 apr. 2024 20:14

La Câmpina, organizația Partidului ProRomânia a trecut la PSD. Președintele Liviu Davidescu este pe lista pentru Consiliul Local

La Câmpina, una dintre mișcările politice interesante de pe ultima sută de metri înaintea depunerii candidaturilor pentru alegerile locale a fost realizată de Partidul ProRomânia.