PNL Prahova cere prefectului să se delimiteze de 'Proiectul PHEXIT' al alianței PSD-ALDE-PMP

Politică (Categoria articolului)

Printr-o scrisoare deschisă adresată prefectului Cosmin Gerogescu, liderii PNL Prahova îi cer acestuia să se delimiteze de 'Proiectul PHEXIT'. Ce înseamnă PHEXIT? 'Înseamnă proiectul PSD-ALDE-PMP de fraudare a alegerilor pentru conducerea Consiliului Județean Prahova'.

După cum se știe deja, liberalii nu s-au prezentat la ședința de constituire a Consiliului Județean Prahova. Nici joi, nici duminică. Următoarea ședință este programată pentru miercuri, 29 iulie. Motivul invocat a fost acela că alianța PSD-ALDE-PMP, constituită la nivel județean, va pune în practică scenariul de la Consiliul Local Ploiești, unde nu s-a respectat legea în privința alegerii viceprimarilor prin vot secret. Practic, la ieșirea din cabina de vot, consilierii partidelor menționate le arătau liderilor lor buletinul de vot. Liberalii se tem că același lucru se va întâmpla și la nivelul Consiliului Județean și solicită prefectului să se implice în organizarea legală a alegerilor pentru conducerea CJ. Iată scrisoarea deschisă pe care liderii PNL Prahova - senatorul Iulian Dumitrescu și deputatul George Ionescu - au adresat-o prefectului:

'Suntem îngrijoraţi de Proiectul PHEXIT al Alianţei PSD-ALDE-PMP, constituite la nivelul judeţului Prahova în vederea obţinerii puterii locale cu orice mijloace, inclusiv prin încălcarea legii. Mai precis, este vorba de încălcarea prevederilor legale privind votul secret la alegerea conducerii Consiliului Judeţean Prahova şi a viceprimarilor din mai multe localităţi din judeţ, inclusiv Ploieşti, prin obligarea consilierilor să prezinte buletinele de vot şefilor de partid, înainte de introducerea buletinelor în urne. În opinia noastră, asemenea practici conduc la EXIT-ul judeţului Prahova de pe traiectoria asumată de România în UE, şi nu numai, privind respectarea legii şi funcţionarea statului de drept.
Având în vedere că, în conformitate cu art. 19 a Legii nr. 340/2004, prefectul judeţului asigura aplicarea şi respectarea Constituţiei, a legilor, a ordonanţelor şi a celorlalte acte normative, vă solicităm să luaţi toate măsurile necesare ca alegerea conducerii Consiliului Judeţean Prahova, reprogramată pentru miercuri, 29 iunie 2016, să se desfăşoare cu asigurarea secretului votului. Acest lucru presupune ca reprezentanţii partidelor să nu aibă posibilitatea să îi verifice pe consilieri cum au votat între cabina de vot şi urnă, aşa cum deja s-a întâmplat la alegerea viceprimarilor din Ploieşti şi din alte localităţi ale judeţului Prahova.
În acest context, vă reamintim că clauzele stabilite în art.101 din Legea nr. 215 privind secretul votului pentru conducerea Consiliului Judeţean au un caracter imperativ, iar nerespectarea legii atrage nulitatea votului. Consilierii judeţeni ai PNL, care au fost mandataţi prin vot de peste 100.000 de prahoveni, nu pot să fie părtaşi la proiectul PHEXIT al Alianţei PSD-ALDE-PMP de fraudare a alegerilor pentru conducerea Consiliului Judeţean Prahova. Trebuie să dăm un semnal că au trecut vremurile în care politicienii din Prahova călcau legea în picioare pentru a-şi vedea de propriile lor interese. Tocmai de aceea, vă cerem să vă îndepliniţi atribuţiile legale, să vă implicaţi în organizarea legală a alegerilor pentru conducerea Consiliului Judeţean Prahova şi astfel să puneţi capăt Proiectului PHEXIT'.
Iulian Dumitrescu, co-preşedinte PNL Prahova
George Ionescu, co-preşedinte PNL Prahova

7163 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Cornel 28.06.2016 00:09 cred ca e cam deplasata asocierea intre BREXIT si PHEXIT!!! E CAM MULT!

Politică

1734 vizualizari
21 feb. 2023 10:37

PMP Câmpina nu este de acord cu donarea, către Parohia "Nașterea Maicii Domnului", a unui teren de pe Strada Buciumului

1 comentarii

Pe ordinea de zi a ședinței de miercuri, 22 februarie 2023, a Consiliului Local Câmpina se află un proiect privind darea în folosință gratuită a unui teren de pe Strada Buciumului către Parohia Nașterea Maicii Domnului din Cartierul Voila. Este vorba de un teren de 2.290 mp, învecinat cu Casa Parohială. Legat de acest proiect, președintele PMP Câmpina, Adrian Pițigoi, ne-a transmis un punct de vedere pe care îl redăm integral.

1830 vizualizari
16 feb. 2023 21:20

Horațiu Zăgan, despre acuzele aduse de Florin Marcu: ”Nu au nicio legătură cu realitatea”

La finalul ședinței extraordinare a Consiliului Local Câmpina, care a avut loc miercuri, 15 februarie, consilierul Florin Marcu l-a acuzat pe Horațiu Zăgan că este într-un conflict de interese și l-a amenințat cu... ANI.

Alte stiri recente

0 vizualizari
20 mar. 2023 19:59

Societatea Voipan Sil Câmpina angajează mai multe categorii de personal

Societatea Voipan Sil Câmpina anunță că face angajări, având nevoie de mai multe categorii de personal.

694 vizualizari
20 mar. 2023 17:56

Proiect Erasmus+ la Școala ”B.P. Hasdeu” Câmpina - ”All different, all equal”. Participă elevi din Italia, Spania și Franța

În cadrul proiectului Erasmus+ ”All different, all equal”, Câmpina, prin Școala Gimnazială ”B.P. Hasdeu”, este gazda unei noi acțuni de mobilitate, la care participă elevi și cadre didactice de la școlile partenere din Italia, Spania și Franța.