PNL Prahova cere prefectului să se delimiteze de 'Proiectul PHEXIT' al alianței PSD-ALDE-PMP

Politică (Categoria articolului)

Printr-o scrisoare deschisă adresată prefectului Cosmin Gerogescu, liderii PNL Prahova îi cer acestuia să se delimiteze de 'Proiectul PHEXIT'. Ce înseamnă PHEXIT? 'Înseamnă proiectul PSD-ALDE-PMP de fraudare a alegerilor pentru conducerea Consiliului Județean Prahova'.

După cum se știe deja, liberalii nu s-au prezentat la ședința de constituire a Consiliului Județean Prahova. Nici joi, nici duminică. Următoarea ședință este programată pentru miercuri, 29 iulie. Motivul invocat a fost acela că alianța PSD-ALDE-PMP, constituită la nivel județean, va pune în practică scenariul de la Consiliul Local Ploiești, unde nu s-a respectat legea în privința alegerii viceprimarilor prin vot secret. Practic, la ieșirea din cabina de vot, consilierii partidelor menționate le arătau liderilor lor buletinul de vot. Liberalii se tem că același lucru se va întâmpla și la nivelul Consiliului Județean și solicită prefectului să se implice în organizarea legală a alegerilor pentru conducerea CJ. Iată scrisoarea deschisă pe care liderii PNL Prahova - senatorul Iulian Dumitrescu și deputatul George Ionescu - au adresat-o prefectului:

'Suntem îngrijoraţi de Proiectul PHEXIT al Alianţei PSD-ALDE-PMP, constituite la nivelul judeţului Prahova în vederea obţinerii puterii locale cu orice mijloace, inclusiv prin încălcarea legii. Mai precis, este vorba de încălcarea prevederilor legale privind votul secret la alegerea conducerii Consiliului Judeţean Prahova şi a viceprimarilor din mai multe localităţi din judeţ, inclusiv Ploieşti, prin obligarea consilierilor să prezinte buletinele de vot şefilor de partid, înainte de introducerea buletinelor în urne. În opinia noastră, asemenea practici conduc la EXIT-ul judeţului Prahova de pe traiectoria asumată de România în UE, şi nu numai, privind respectarea legii şi funcţionarea statului de drept.
Având în vedere că, în conformitate cu art. 19 a Legii nr. 340/2004, prefectul judeţului asigura aplicarea şi respectarea Constituţiei, a legilor, a ordonanţelor şi a celorlalte acte normative, vă solicităm să luaţi toate măsurile necesare ca alegerea conducerii Consiliului Judeţean Prahova, reprogramată pentru miercuri, 29 iunie 2016, să se desfăşoare cu asigurarea secretului votului. Acest lucru presupune ca reprezentanţii partidelor să nu aibă posibilitatea să îi verifice pe consilieri cum au votat între cabina de vot şi urnă, aşa cum deja s-a întâmplat la alegerea viceprimarilor din Ploieşti şi din alte localităţi ale judeţului Prahova.
În acest context, vă reamintim că clauzele stabilite în art.101 din Legea nr. 215 privind secretul votului pentru conducerea Consiliului Judeţean au un caracter imperativ, iar nerespectarea legii atrage nulitatea votului. Consilierii judeţeni ai PNL, care au fost mandataţi prin vot de peste 100.000 de prahoveni, nu pot să fie părtaşi la proiectul PHEXIT al Alianţei PSD-ALDE-PMP de fraudare a alegerilor pentru conducerea Consiliului Judeţean Prahova. Trebuie să dăm un semnal că au trecut vremurile în care politicienii din Prahova călcau legea în picioare pentru a-şi vedea de propriile lor interese. Tocmai de aceea, vă cerem să vă îndepliniţi atribuţiile legale, să vă implicaţi în organizarea legală a alegerilor pentru conducerea Consiliului Judeţean Prahova şi astfel să puneţi capăt Proiectului PHEXIT'.
Iulian Dumitrescu, co-preşedinte PNL Prahova
George Ionescu, co-preşedinte PNL Prahova

6922 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Cornel 28.06.2016 00:09 cred ca e cam deplasata asocierea intre BREXIT si PHEXIT!!! E CAM MULT!

Politică

2467 vizualizari
18 oct. 2021 22:19

Un an de la alegerile locale. Cum se vede administrația locală prin ochii singurului consilier câmpinean independent, Costel Filip

Seria emisiunilor dedicate împlinirii unui an de la alegerile locale a continuat cu consilierul local independent, Costel Filip. De altfel, este singurul consilier independent ales vreodată la Câmpina și se poate spune că a constituit o surpriză nu doar alegerea sa în Consiliul Local, ci și rezultatul obținut - 1.014 voturi, reprezentând 7,81% din voturile electoratului prezent la urne, în condițiile în care îi erau suficiente doar trei procente pentru a intra în Consiliul Local.

4728 vizualizari
16 oct. 2021 12:55

Un an de la alegerile locale. PMP, atac fără precedent la liderul Coaliției de dreapta din Consiliul Local Câmpina

2 comentarii

Adrian Pițigoi - președintele Partidului Mișcarea Populară (PMP) Câmpina și secretar general adjunct la nivel național și Bogdan Ene - consilier local din partea aceleiași formațiuni politice au fost invitații noștri la o nouă emisiune care a avut ca principală temă împlinirea unui an de la alegerile locale. 

Alte stiri recente

1915 vizualizari
19 oct. 2021 20:25

De miercuri, 20 octombrie 2021, elevii Școlii Gimnaziale ”Ion Câmpineanu” din Câmpina trec în sistemul online de învățământ

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova a adoptat marți, 19 octombrie, Hotărârea nr. 89 privind trecerea în sistem online a încă zece unități de învățământ din județ, din cauza infectărilor cu SARS-CoV-2.

2165 vizualizari
19 oct. 2021 20:10

Documentația pentru concesionarea Muzeului Doftana unui investitor privat, în dezbaterea Consiliului Local Telega

Pe ordinea de zi a ședinței de miercuri, 20 octombrie 2021, a Consiliului Local Telega se află un proiect de hotărâre privind aprobarea studiului de oportunitate, raportului de evaluare și redevenței minime în vederea concesionării Muzeului Doftana (fosta închisoare) unui investitor privat.