Turnătoria cere administrației locale să decidă dacă va cumpăra sau nu terenul pe care este amplasat locul de joacă

Actualitate (Categoria articolului)

În luna mai a acestui an, Primăria Câmpina a primit două adrese din partea lichidatorului judiciar al Turnătoriei Centrale Orion cu privire la terenul de 2.467 mp situat pe Strada Ecaterina Teodoroiu și pe care a fost amenajat, în urmă cu mai mulți ani, un loc de joacă pentru copii. Acum, TCO este în faliment, iar prin adresele menționate se solicită Primăriei cumpărarea sau, dacă nu, eliberarea terenului.

Locul de joacă pentru copii a fost amenajat în anul 2004, în baza unui contract de asociere între Primărie și TCO. Turnătoria a pus la dispoziție terenul, iar Primăria a amenajat locul de joacă pentru copii. Contractul de asociere dintre cele două părți a încetat în octombrie 2010 și încă de atunci conducerea TCO a cerut administrației locale fie să cumpere terenul, fie să plătească o chirie lunară pentru instalațiile de joacă amplasate acolo. Nu s-a ajuns la nicio înțelegere, Primăria nefiind de acord cu prețul solicitat (145.000 euro pentru cumpărarea terenului sau 2 euro/mp/lună pentru închiriere). Acum, s-a revenit asupra acestui aspect, lichidatorul judiciar anunțând Primăria că terenul urmează a fi valorificat, fiind garantat în favoarea unui creditor, iar suma obținută urmând să-i fie plătită respectivului creditor al societății.
Despre acest subiect s-a vorbit la ultima ședință a Consiliului Local Câmpina, secretarul municipiului, Tatiana Moldoveanu, prezentându-le consilierilor locali întreaga situație. "În adresele primite suntem anunțați că terenul respectiv a fost evaluat la 59.100 euro fără TVA și că putem depune o ofertă de cumpărare în perioada imediat următoare. În caz contrar, bunurile societății vor fi valorificate în bloc, existând riscul ca potențialul cumpărător să nu dorească să-l vândă sau să vrea un preț mai mare", a afirmat Tatiana Moldoveanu. (video)
Reprezentanții TCO au solicitat un punct de vedere al Consiliului Local și eventual un acord de principiu cu privire la posibilitatea cumpărării terenului de către administrația locală. Părerile consilierilor au fost împărțite. Unii dintre ei au fost de acord cu cumpărarea terenului având în vedere prețul destul de mic (24 euro/mp fără TVA). Alții au propus o compensare, având în vedere că Turnătoria are datorii la bugetul local, dar au aflat că acest lucru nu este posibil, terenul respectiv fiind ipotecat.
"Poate că la o primă vedere prețul nu pare mare, dar dacă ne uităm la evaluarea altor terenuri din zona respectivă, să știți că este, totuși, un preț mare. Părerea mea este că ar trebui să facem și noi o evaluare și să le comunicăm că vom lua o decizie după finalizarea acestei evaluări. În mod normal, ar trebui să cumpăram acest teren, într-un fel sau altul, pentru că, în caz contrar, va trebui să scoatem toate instalațiile de joacă de acolo și să le mutăm în altă parte", a declarat primarul Horia Tiseanu. (video)
Până la urmă, după mai multe discuții, s-a luat decizia ca administrația locală să comande o evaluare a terenului și apoi să se ia o decizie. O astfel de evaluare a mai fost realizată, în 2011, și a rezultat o valoare de 30 euro/mp, față de 59 euro/mp cât cerea atunci Turnătoria.

4921 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

317 vizualizari
19 apr. 2024 08:57

Primim de la cititori. Încă unul care are nevoie de... două locuri de parcare

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea Complexului comercial Kaufland, din Câmpina.

1240 vizualizari
18 apr. 2024 21:41

Accident spectaculos pe DN1, la Comarnic. Patru persoane au avut nevoie de asistență medicală

Joi seară, în jurul orei 19.20, pe DN1, la Comarnic, a avut loc un accident rutier, în care au fost implicate două autoturisme, în care se aflau patru persoane, inclusiv un copil.

Alte stiri recente

392 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

1350 vizualizari
18 apr. 2024 21:12

Patru noi titluri naționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina, la Naționalele de natație

După ce au făcut senzație în prima zi a Campionatului Național de Natație, care are loc la Otopeni, cu rezultatele lor excepționale, sportivii de la Barracuda Câmpina, pregătiți de profesorul Gabriel Cojocaru, au reușit și joi, 18 aprilie, în a doua zi a Naționalelor, performanțe remarcabile, inclusiv patru titluri naționale și alte două clasări pe podium.