Partidul Oamenilor Liberi reacționează după schimbarea lui Liviu Briciu de la președinția Comisiei de Cultură din Consiliul Local Câmpina

Politică (Categoria articolului)

După schimbarea lui Liviu Briciu cu Liviu Davidescu de la președinția Comisiei de Cultură, Partidul Oamenilor Liberi, care are la Câmpina doi consilieri, Liviu Briciu și Cosmin Raț, a reacționat prin intermediul unui comunicat de presă, pe care îl redăm integral:

”Pe 28 iunie 2021, în cadrul ședinței Comisiei de Cultură, PSD și PNL, cele două partide care au reprezentanți în această comisie, au făcut o alianță ”nefirească” politic și au introdus un punct nou pe ordinea de zi, refacerea alegerilor în cadrul Comisiei de Cultură. A fost o intenție clară de a putea demite din funcția de președinte al acestei comisii pe Liviu Briciu.
Nu a existat nicio motivație a acestui gest deși suntem siguri că dorința noastră de a reforma sistemul cultural și sportiv din Câmpina a generat asta.
Cu toate că funcția de Președinte al Comisiei de Cultură-Sport este onorifică, neconferind puteri sporite deținătorului, membrii ei au dorit, prin gestul făcut, să încerce să arunce în derizoriu acțiunile pe care noi le facem pentru înființarea Centrului Cultural și a reformei în general. Această demitere nu o să ne împiedice deloc în a ne continua ideile în ceea ce privește reformarea instituțiilor și a activităților desfășurate în cadrul acestora.
Lipsa ideilor, a strategiei, adânc trâmbițate în campania electorală și dorința de a lăsa lucrurile cum au fost ne îndreptățesc să spunem că s-au grăbit cu această decizie care nu face altceva decât să confirme ce nu se dorește progresul și că orgoliile, cât și interesele personale primează. Aceste partide, care se opun reformei și mersului înainte, trebuie să răspundă de lipsa de eficiență raportată la cheltuieli, a aparatului supradimensionat al Instituțiilor Primăriei Câmpina. Nici evidențele, nici analizele financiare nu i-au lămurit pe o parte a consilierilor câmpineni de utilitatea eficientizării și reformării, deși bugetul este serios sărăcit, votat în unanimitate de consilierii locali, demonstrează că știu cu adevărat situația în care ne aflăm.
Suntem convinși că demersurile noastre nu vor fi în zadar, din păcate trebuie să treacă prea mult timp prețios care ar fi ajutat la îmbogățirea vieții spirituale și culturale a orașului și la promovarea valorilor autentice”.

3565 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ionut 30.06.2021 07:40 Dl Briciu a declarat acum ceva timp ,ca isi va da demisia daca nu reuseste cu proiectul privind infiintarea Centrului Cultural. Din cate stiu nu a reusit.
  • Anonim 02.07.2021 09:14 Pentru Ionut: au trecut 4 ani de la alegeri si nu a reusit? Ba sa nu-si dea demisia si sa candideze si dupa 4 ani si tot asa pana reuseste. Carcoteala asta mioritica imi provoaca greata.
  • Ionut 07.07.2021 06:58 Pentru anonim_ Dl Briciu a declarat asta negru pe alb, nu am carcotit eu. Daca nu citesti, nu este treaba mea. Pentru greata, incerca cu lamaie.

Politică

5211 vizualizari
25 iul. 2021 18:05

Punctul de vedere al liderilor politici câmpineni cu privire la proiectul prin care se încalcă libertatea presei și dreptul la informare al cetățeanului

Am solicitat liderilor locali ai partidelor politice cu reprezentare în Consiliul Local Câmpina un punct de vedere privind proiectul referitor la Regulamentul de Organizare și Funcționare a Consiliului Local Câmpina, inițiat de consilierii Adina Gârbăcică (USR), Valentin Crețu (PLUS) și Dan Nica (PNL). Este vorba despre acel proiect care conține prevederi prin care se încalcă libertatea presei (nu se permite filmarea, iar fotografierea este permisă doar în primele cinci minute ale ședinței) și dreptul la informare al cetățeanului. Acel proiect prin care se dorește introducerea unei prevederi fără bază legală - “Consiliul local poate aproba desfășurarea ședinței cu ușile închise, în unele situații stabilite în raport de prevederile legale”. Detalii - aici.

3406 vizualizari
16 iul. 2021 19:38

Marian Nistor este noul președinte al PNL Câmpina

6 comentarii

Alegerile pentru noua conducere a PNL Câmpina au avut loc vineri după-amiază, la Casa de Cultură "Geo Bogza", iar de această dată s-au desfășurat fără probleme. Singurul candidat la președinția organizației locale, Marian Nistor, a câștigat această funcție cu 49 de voturi din 51. Din partea organizației județene a fost prezent Dorin Tudora, președintele CODA (Comisia de Organizare și Desfășurare a Alegerilor), fost consilier județean, în prezent director general al societății Conpet.

Alte stiri recente

1571 vizualizari
29 iul. 2021 11:56

Societatea VOIPAN angajează brutar-cocător, patiser, cofetar, șofer distribuție și inginer în panificație

Noi, echipa Voipan, ne extindem activitatea. Vrei să faci parte din echipa noastră?

3139 vizualizari
29 iul. 2021 11:46

Primarul Alin Moldoveanu, despre problemele legate de infrastructura rutieră a Câmpinei

Una dintre principalele probleme ale municipiului Câmpina - infrastructura rutieră a fost subiectul emisiunii la care l-am avut ca invitat pe primarul Alin Moldoveanu. Discuțiile au pornit, evident, de la Calea Doftanei, acolo unde se desfășoară mai multe tipuri de lucrări – de canalizare, apă, reabilitare carosabil și trotuare. Vă reamintim că lucrările de canalizare și cele de schimbare a conductelor de apă sunt realizate cu fonduri europene, prin HidroPrahova, iar reabilitarea străzii este o lucrare a Primăriei Câmpina.