Partidul Oamenilor Liberi reacționează după schimbarea lui Liviu Briciu de la președinția Comisiei de Cultură din Consiliul Local Câmpina

Politică (Categoria articolului)

După schimbarea lui Liviu Briciu cu Liviu Davidescu de la președinția Comisiei de Cultură, Partidul Oamenilor Liberi, care are la Câmpina doi consilieri, Liviu Briciu și Cosmin Raț, a reacționat prin intermediul unui comunicat de presă, pe care îl redăm integral:

”Pe 28 iunie 2021, în cadrul ședinței Comisiei de Cultură, PSD și PNL, cele două partide care au reprezentanți în această comisie, au făcut o alianță ”nefirească” politic și au introdus un punct nou pe ordinea de zi, refacerea alegerilor în cadrul Comisiei de Cultură. A fost o intenție clară de a putea demite din funcția de președinte al acestei comisii pe Liviu Briciu.
Nu a existat nicio motivație a acestui gest deși suntem siguri că dorința noastră de a reforma sistemul cultural și sportiv din Câmpina a generat asta.
Cu toate că funcția de Președinte al Comisiei de Cultură-Sport este onorifică, neconferind puteri sporite deținătorului, membrii ei au dorit, prin gestul făcut, să încerce să arunce în derizoriu acțiunile pe care noi le facem pentru înființarea Centrului Cultural și a reformei în general. Această demitere nu o să ne împiedice deloc în a ne continua ideile în ceea ce privește reformarea instituțiilor și a activităților desfășurate în cadrul acestora.
Lipsa ideilor, a strategiei, adânc trâmbițate în campania electorală și dorința de a lăsa lucrurile cum au fost ne îndreptățesc să spunem că s-au grăbit cu această decizie care nu face altceva decât să confirme ce nu se dorește progresul și că orgoliile, cât și interesele personale primează. Aceste partide, care se opun reformei și mersului înainte, trebuie să răspundă de lipsa de eficiență raportată la cheltuieli, a aparatului supradimensionat al Instituțiilor Primăriei Câmpina. Nici evidențele, nici analizele financiare nu i-au lămurit pe o parte a consilierilor câmpineni de utilitatea eficientizării și reformării, deși bugetul este serios sărăcit, votat în unanimitate de consilierii locali, demonstrează că știu cu adevărat situația în care ne aflăm.
Suntem convinși că demersurile noastre nu vor fi în zadar, din păcate trebuie să treacă prea mult timp prețios care ar fi ajutat la îmbogățirea vieții spirituale și culturale a orașului și la promovarea valorilor autentice”.

3933 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ionut 30.06.2021 07:40 Dl Briciu a declarat acum ceva timp ,ca isi va da demisia daca nu reuseste cu proiectul privind infiintarea Centrului Cultural. Din cate stiu nu a reusit.
  • Anonim 02.07.2021 09:14 Pentru Ionut: au trecut 4 ani de la alegeri si nu a reusit? Ba sa nu-si dea demisia si sa candideze si dupa 4 ani si tot asa pana reuseste. Carcoteala asta mioritica imi provoaca greata.
  • Ionut 07.07.2021 06:58 Pentru anonim_ Dl Briciu a declarat asta negru pe alb, nu am carcotit eu. Daca nu citesti, nu este treaba mea. Pentru greata, incerca cu lamaie.

Politică

2240 vizualizari
04 ian. 2022 20:08

Ce soluții au liderii partidelor cu reprezentare în Consiliului Local pentru blocul de necesitate din Câmpina

UPDATE - Punctul de vedere al președintelui USR Câmpina, Liviu Dumitrache: "Prima dată, considerăm că trebuie să analizăm motivele pentru care s-a ajuns în această situație. Trebuie sa avem și punctul de vedere al locatarilor din blocul A6 și al locatarilor blocurilor din str. Mihai Eminescu de la acest moment. Iar dacă poziția acestora rămâne aceeași, este absolut necesar să schimbăm destinația blocului pentru a stopa costurile mari cu întreținerea acestui imobil. În acest sens, săptămâna viitoare, ne vom întâlni cu mai mulți colegi consilieri și sperăm să identificăm cea mai bună soluție de rezolvare a acestei situații.”

Actuala administrație locală câmpineană a moștenit o serie de ”castane fierbinți” de la fosta administrație, printre care și blocul de necesitate de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu. O construcție care a costat destul de mult (9,5 milioane lei fără TVA), dar care nu și-a atins scopul. Blocul are 72 de unități locative (56 apartamente și 16 garsoniere), 24 de unități locative au fost repartizate medicilor de la cele două spitale, iar o garsonieră a primit-o campioana olimpică la monobob Georgeta Popescu. 47 de apartamente și garsoniere sunt libere.

2276 vizualizari
11 dec. 2021 08:54

PMP Câmpina, cu desaga plină, pentru copiii cuminți

PMP Câmpina l-a adus, anul acesta, pe Moș Crăciun în casele oamenilor. Plin de daruri și cadouri, dar mai ales surprize, Moșul a fost foarte darnic cu copiii cuminți din municipiul Câmpina, se arată într-un comunicat de presă transmis de PMP Câmpina.

Alte stiri recente

167 vizualizari
23 ian. 2022 22:16

Societatea Sofprest Protect Security angajează agenți de securitate pentru Câmpina

Societatea Sofprest Proiect Security SRL din Câmpina anunță că angajează agenți de securitate pentru Câmpina.

1263 vizualizari
23 ian. 2022 21:14

Prima competiție din 2022 a adus primele medalii pentru atleții de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina

În acest week-end s-a desfășurat la București primul concurs de atletism din sezonul de iarnă 2022, Cupa ”Romanian Masters Athletics", concurs destinat categoriilor de sportivi sub 20 de ani, sub 18 ani și sub 16 ani. CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, club coordonat de profesor Mihaela Marin, a participat cu opt sportivi, cu care au obținut trei locuri I, patru locuri II, un loc III, două locuri 4 și un loc 5. Toți sportivii și-au realizat recorduri personale ca urmare a pregătirii de iarnă intense.