Aproximativ 2.000 de candidați nu au trecut de probele eliminatorii pentru admiterea la Școala de Poliție din Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

La Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina s-au încheiat probele eliminatorii, iar candidații care au reușit să treacă de aceste probe vor susține sâmbătă testarea scrisă la limba română și o limbă străină. După contravizita medicală și testarea aptitudinilor fizice, au rămas trei candidați pe un loc.

Pentru sesiunea de admitere ianuarie 2018, la Școala de Poliție din Câmpina, pentru cele 1.300 locuri disponibile, s-au înscris inițial 10.404 candidați. Înscrierile s-au făcut la inspectoratele teritoriale de poliție din județele de domiciliu. După verificarea dosarelor și testarea psihologică, au rămas în cursă 6.152 candidați - 3.739 băieți și 2.413 fete. Dintre aceștia, 5.800 s-au prezentat la Câmpina pentru a participa la concursul de admitere, care a început cu probele eliminatorii.
Contravizita medicală s-a desfășurat în perioada 12-17 ianuarie, iar în urma acestei probe eliminatorii, 128 de candidați au ieșit din cursă (47 au fost declarați inapți, 24 nu au promovat, iar 57 au absentat), potrivit datelor prezentate pe site-ul Școlii de Poliție. 
Proba sportivă s-a desfășurat în perioada 13-18 ianuarie, în șase săli de sport din zonă: Breaza, Cornu, Băicoi, Comarnic, Plopeni și Blejoi. Câmpina nu dispune de o sală de sport adecvată, cele de la Liceul Tehnologic Energetic și Colegiul "Nicolae Grigorescu" sunt destinate sportului școlar, au dimensiuni reduse, iar locurile de parcare din zonele respective sunt mult prea puține.
Testarea aptitudinilor fizice a avut loc, în premieră, sub forma unui traseu aplicativ: în 2 minute și 25 de secunde, candidatul trebuia să efectueze o săritură în lungime, apoi în alergare pas sărit peste o saltea, două rostogoliri succesive, deplasarea pe o bârnă (4 metri) având în fiecare mână câte o greutate de 5 kg, alergare între șicane, săritură peste capra de gimnastică, escaladarea unei lăzi de gimnastică, târârea unui manechin de 40 kg, aruncarea cu mingea de handbal la o țintă, apoi 10 ture (20 metri) cu ridicarea de jaloane. 
Proba sportivă a triat serios candidații, 1.831 dintre ei nereușind să treacă la următoarea etapă a concursului (1.807 candidați au fost declarați nepromovați, iar 24 nu s-au prezentat). Prin urmare, în concurs au rămas 3.850 candidați (3.300 băieți și restul fete; deci trei candidați pe un loc), care vor susține sâmbătă proba scrisă, sub forma unui test grilă la limba română și o limbă străină. Conducerea Școlii de Poliție stabilise, inițial, ca testarea scrisă să aibă loc pe parcursul a două zile, având în vedere numărul foarte mare de candidați. Dar nu s-a mai impus acest lucru, toți candidații vor susține proba scrisă sâmbătă, în șapte locații - la Școala de Poliție și la șase unități de învățământ din Câmpina.
Cei care vor trece cu bine și de proba scrisă și vor deveni elevi ai Școlii de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" vor începe cursurile pe 29 ianuarie 2018, durata de școlarizare fiind de un an.

  

29510 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

2337 vizualizari
24 apr. 2024 15:39

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

2361 vizualizari
24 apr. 2024 12:53

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

1 comentarii

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

Alte stiri recente

120 vizualizari
25 apr. 2024 19:00

Liga A Prahova, etapa a 26-a. Programul și delegările

Jocurile etapei a 26-a din Liga A Prahova la fotbal sunt programate la finalul acestei săptămâni. Iată programul și delegările:

261 vizualizari
25 apr. 2024 16:18

Partidul Câmpina Curată a depus dosarele de candidați pentru Consiliul Local

În cursul zilei de miercuri, 24 aprilie, Partidul Câmpina Curată a depus la Biroul Electoral Local dosarele de candidați pentru Consiliul Local. Vă reamintim că pentru funcția de primar, Partidul Câmpina Curată o susține pe Irina Nistor, candidatul PSD.