CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Aproximativ 2.000 de candidați nu au trecut de probele eliminatorii pentru admiterea la Școala de Poliție din Câmpina

- Actualitate -

Aproximativ 2.000 de candidați nu au trecut de probele eliminatorii pentru admiterea la Școala de Poliție din Câmpina

La Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina s-au încheiat probele eliminatorii, iar candidații care au reușit să treacă de aceste probe vor susține sâmbătă testarea scrisă la limba română și o limbă străină. După contravizita medicală și testarea aptitudinilor fizice, au rămas trei candidați pe un loc.

Pentru sesiunea de admitere ianuarie 2018, la Școala de Poliție din Câmpina, pentru cele 1.300 locuri disponibile, s-au înscris inițial 10.404 candidați. Înscrierile s-au făcut la inspectoratele teritoriale de poliție din județele de domiciliu. După verificarea dosarelor și testarea psihologică, au rămas în cursă 6.152 candidați - 3.739 băieți și 2.413 fete. Dintre aceștia, 5.800 s-au prezentat la Câmpina pentru a participa la concursul de admitere, care a început cu probele eliminatorii.
Contravizita medicală s-a desfășurat în perioada 12-17 ianuarie, iar în urma acestei probe eliminatorii, 128 de candidați au ieșit din cursă (47 au fost declarați inapți, 24 nu au promovat, iar 57 au absentat), potrivit datelor prezentate pe site-ul Școlii de Poliție. 
Proba sportivă s-a desfășurat în perioada 13-18 ianuarie, în șase săli de sport din zonă: Breaza, Cornu, Băicoi, Comarnic, Plopeni și Blejoi. Câmpina nu dispune de o sală de sport adecvată, cele de la Liceul Tehnologic Energetic și Colegiul "Nicolae Grigorescu" sunt destinate sportului școlar, au dimensiuni reduse, iar locurile de parcare din zonele respective sunt mult prea puține.
Testarea aptitudinilor fizice a avut loc, în premieră, sub forma unui traseu aplicativ: în 2 minute și 25 de secunde, candidatul trebuia să efectueze o săritură în lungime, apoi în alergare pas sărit peste o saltea, două rostogoliri succesive, deplasarea pe o bârnă (4 metri) având în fiecare mână câte o greutate de 5 kg, alergare între șicane, săritură peste capra de gimnastică, escaladarea unei lăzi de gimnastică, târârea unui manechin de 40 kg, aruncarea cu mingea de handbal la o țintă, apoi 10 ture (20 metri) cu ridicarea de jaloane. 
Proba sportivă a triat serios candidații, 1.831 dintre ei nereușind să treacă la următoarea etapă a concursului (1.807 candidați au fost declarați nepromovați, iar 24 nu s-au prezentat). Prin urmare, în concurs au rămas 3.850 candidați (3.300 băieți și restul fete; deci trei candidați pe un loc), care vor susține sâmbătă proba scrisă, sub forma unui test grilă la limba română și o limbă străină. Conducerea Școlii de Poliție stabilise, inițial, ca testarea scrisă să aibă loc pe parcursul a două zile, având în vedere numărul foarte mare de candidați. Dar nu s-a mai impus acest lucru, toți candidații vor susține proba scrisă sâmbătă, în șapte locații - la Școala de Poliție și la șase unități de învățământ din Câmpina.
Cei care vor trece cu bine și de proba scrisă și vor deveni elevi ai Școlii de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" vor începe cursurile pe 29 ianuarie 2018, durata de școlarizare fiind de un an.

  


19 Jan 2018 17:18 29562 vizualizari


Comentarii


351 vizualizari 23 Jul 2024 17:57 În Câmpina există o singură toaletă publică! Dar avem la ganguri...

În Câmpina există o singură toaletă publică! Dar avem la ganguri...

Poate părea un fapt mărunt, banal, dar gradul de civilizație al unei comunități se poate măsura și după numărul toaletelor publice. Iar acesta este un capitol la care Câmpina stă extrem de prost.

citeste mai mult
627 vizualizari 23 Jul 2024 14:54 Populație evacuată și trafic blocat după o avarie la rețeaua de gaze din Băicoi

Populație evacuată și trafic blocat după o avarie la rețeaua de gaze din Băicoi

UPDATE - 27 persoane au fost evacuate până acum, 12 proprietăți individuale și patru agenți economici.
Pe timpul unor lucrări de extindere la rețeaua de gaze naturale, în Băicoi, pe Strada Republicii, s-a produs o avarie.

citeste mai mult
2863 vizualizari 23 Jul 2024 12:23 În prima parte a zilei de marți, 23 iulie, aglomerație de nedescris pe Bulevardul Carol I, de la intersecția cu Strada Sondei

În prima parte a zilei de marți, 23 iulie, aglomerație de nedescris pe Bulevardul Carol I, de la intersecția cu Strada Sondei

Lucrările la rețeaua de canalizare de pe Strada Sondei s-au încheiat, iar acum s-a ajuns la realizarea racordurilor din Bulevardul Carol I. Așa se face că intersecția Carol I - Sondei a fost, în prima parte a zilei de marți, 23 iulie, un adevărat calvar.

citeste mai mult
1104 vizualizari 23 Jul 2024 06:11 Primim de la cititori. Trotuar complet blocat de o remorcă

Primim de la cititori. Trotuar complet blocat de o remorcă

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis o imagine pe numărul de whatsapp 0733.388.425, imagine surprinsă în cursul zilei de luni, 22 iulie, pe Strada B.P. Hasdeu, între intersecțiile cu străzile Mihail Kogălniceanu și 1 Mai.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV