Președintele Asociației "Câmpina Civică" acuză administrația locală de încălcarea legii și de sfidarea cetățeanului

Social (Categoria articolului)

De la înființarea Asociației "Câmpina Civică", președintele acesteia, Marius Stoica, a fost prezent la aproape toate ședințele Consiliului Local Câmpina și a avut unele intervenții în legătură cu diverse probleme ale localității. După intrarea în vigoare a Regulamentului privind protecția datelor cu caracter personal, pe site-ul Primăriei Câmpina nu au mai fost publicate proiectele care urmau să intre în dezbaterea Consiliului Local, iar ordinea de zi a ședințelor a fost postată, de cele mai multe ori, cu întârziere, uneori chiar și în ziua ședinței, cu o oră-două înainte de începerea acesteia. În aceste condiții, cetățenii nu mai pot afla ce urmează să discute și să aprobe Consiliul Local.

Reprezentanții Asociației "Câmpina Civică" au mai atras atenția de mai multe ori administrației locale, inclusiv la ședința din luna aprilie, asupra faptului că se încalcă legea privind transparența decizională. "Cum putem noi, cei din societatea civilă, să participăm activ la luarea deciziilor dacă nu afișați pe site nici ordinea de zi, nici proiectele de hotărâre?! Cum credeți că putem noi veni în aceste condiții cu sugestii sau recomandări privind proiectele pe care le discutați, atâta vreme cât ele nu sunt publice?! Este o încălcare a legii privind transparența decizională, a regulamentului dvs, dar și o sfidare la adresa societății civile", a afirmat Marius Stoica în fața consilierilor locali. 
La finalul ședinței, o intervenție pe aceeași temă a avut și consilierul Monica Clinciu, care i-a dat dreptate în cea mai mare parte președintelui Asociației "Câmpina Civică". "Cetățenii au dreptul să fie informați. Este adevărat că există acel Regulament privind datele cu caracter personal, pe care trebuie să-l respectăm, dar nu încălcând dreptul cetățenilor la informare. Sunt convinsă că putem găsi o soluție și pentru postarea proiectelor de hotărâre pe site-ul Primăriei, cu respectarea regulamentului. Așa cum hotărârile sunt postate după aprobare, blurând datele cu caracter personal, așa se poate proceda și în cazul proiectelor. Mai ales că, în conformitate cu legea și cu regulamentul nostru de funcționare, cetățenii pot participa la discuțiile asupra proiectelor de pe ordinea de zi. Ori, dacă ei nu au proiectele și nu cunosc ordinea de zi, cum pot ei participa la aceste discuții?!", a afirmat Monica Clinciu. (video)
Răspunsul a venit din partea directorului Direcției Juridice a Primăriei Câmpina, Iulian Anton: "Noi respectăm procedura privind afișarea pe site, dar site-ul nostru este în reconstrucție și din acest motiv a apărut cu întârziere ordinea de zi pentru această ședință. Dar să publicăm toate proiectele ar fi un volum mult prea mare de muncă, să selectăm și să blurăm datele cu caracter personal, care să nu apară". (video)
Prin urmare, ceea ce la alții se poate, dacă ar fi să dăm ca exemple doar Primăria Ploiești și Consiliul Județean Prahova, la Câmpina este greu. De fapt, în general, este o problemă privind datele cu caracter personal doar în cazul acelor proiecte legate de închirieri sau concesionări, unde apar datele unor persoane care solicită un teren. La cele mai multe proiecte nu se pune această problemă, dar dacă Primăria l-a luat pe "NU" în brațe, nu mai stă nimeni să analizeze situația. Este mai simplu așa.

4430 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Gavrilescu Dan-Decebal 03.05.2019 21:57 Reaua vointa si duplicitatea acestei administrații nu se va schimba decât la votul următor. Dacă vom fi vigilenți!

Social

1817 vizualizari
18 iul. 2019 11:16

Locurile de agrement din Câmpina de altădată. Satul de vacanță... din care nu a mai rămas nimic

Tabăra Voila sau satul de vacanță, cum i se mai spunea, era un loc superb unde nu doar că veneau copii din toată țara, dar aici se organizau diverse activități și pentru copiii din Câmpina. Poate că unii dintre dumneavoastră vă mai amintiți de ceea ce reprezenta odată satul de vacanță, de tot ceea ce era aici: spații de cazare (27 de cabane/căsuțe), sală de mese, birouri, terenuri de sport și nu în ultimul rând trenulețul cu care te puteai plimba prin aproape toată tabăra. Astăzi, nu mai există nimic. Au rămas doar porțile, dar a dispărut până și gardul.

2003 vizualizari
17 iul. 2019 21:44

15 focare de pestă porcină africană, confirmate în Prahova. Porcii domestici din patru sate, sacrificați pentru evitarea răspândirii virusului

1 comentarii

Virusul pestei porcine s-a extins în mai multe localități din județul Prahova după depistarea, pe 10 iulie 2019, a primului focar de boală în gospodăria unui locuitor din satul Poienarii Rali din comuna Poienarii Burchii. Pe 11 iulie au fost confirmate alte cinci focare - patru la porci domestici în Poienarii Burchii și Târgșorul Vechi și unul la porc mistreț depistat la Fondul de Vânătoare aparținând AVSP Codrii Vlăsiei. Între timp au apărut noi cazuri, astfel că, din 10 iulie și până în prezent, au fost confirmate în total 15 focare de boală.

Alte stiri recente

799 vizualizari
18 iul. 2019 22:20

Strada Tineretului din Câmpina va fi... NU asfaltată, ci doar expertizată tehnic, deocamdată

Strada Tineretului se află pe lista administrației locale pentru asfaltare în acest an. Adică în 2019. Bine, s-a mai aflat și anul trecut, când Consiliul Local a alocat banii necesari, iar Primăria Câmpina chiar a promis că lucrarea va fi gata în toamna lui 2018. Nu s-a întâmplat așa, iar în 2019 o regăsim din nou pe listă. Iar noi, ca și locuitorii de pe Tineretului, așteptam licitația pentru stabilirea firmei care să execute lucrările.

1238 vizualizari
18 iul. 2019 21:46

Încep, în sfârșit, lucrările de reabilitare a aleilor de la Casa Tineretului din Câmpina

Casa Tineretului a finalizat noua procedură de achiziție publică pentru reabilitarea aleilor, licitația fiind câștigată de societatea Sisănelu Forexim SRL Ploiești, cu prețul de 207.361 lei fără TVA. Lucrarea urmează să înceapă în aceste zile. Am spus "noua procedură" pentru că, poate vă amintiți, o licitație similară a fost organizată și în toamna lui 2017, fiind câștigată tot de o societate din Ploiești - Polaris Construct. Numai că, după finalizarea achiziției publice și semnarea contractului, firma respectivă nu s-a mai prezentat la treabă. I-au fost trimise mai multe notificări, iar în cele din urmă contractul a fost reziliat și a fost reluată procedura de achiziție publică.