Președintele Asociației "Câmpina Civică" acuză administrația locală de încălcarea legii și de sfidarea cetățeanului

Social (Categoria articolului)

De la înființarea Asociației "Câmpina Civică", președintele acesteia, Marius Stoica, a fost prezent la aproape toate ședințele Consiliului Local Câmpina și a avut unele intervenții în legătură cu diverse probleme ale localității. După intrarea în vigoare a Regulamentului privind protecția datelor cu caracter personal, pe site-ul Primăriei Câmpina nu au mai fost publicate proiectele care urmau să intre în dezbaterea Consiliului Local, iar ordinea de zi a ședințelor a fost postată, de cele mai multe ori, cu întârziere, uneori chiar și în ziua ședinței, cu o oră-două înainte de începerea acesteia. În aceste condiții, cetățenii nu mai pot afla ce urmează să discute și să aprobe Consiliul Local.

Reprezentanții Asociației "Câmpina Civică" au mai atras atenția de mai multe ori administrației locale, inclusiv la ședința din luna aprilie, asupra faptului că se încalcă legea privind transparența decizională. "Cum putem noi, cei din societatea civilă, să participăm activ la luarea deciziilor dacă nu afișați pe site nici ordinea de zi, nici proiectele de hotărâre?! Cum credeți că putem noi veni în aceste condiții cu sugestii sau recomandări privind proiectele pe care le discutați, atâta vreme cât ele nu sunt publice?! Este o încălcare a legii privind transparența decizională, a regulamentului dvs, dar și o sfidare la adresa societății civile", a afirmat Marius Stoica în fața consilierilor locali. 
La finalul ședinței, o intervenție pe aceeași temă a avut și consilierul Monica Clinciu, care i-a dat dreptate în cea mai mare parte președintelui Asociației "Câmpina Civică". "Cetățenii au dreptul să fie informați. Este adevărat că există acel Regulament privind datele cu caracter personal, pe care trebuie să-l respectăm, dar nu încălcând dreptul cetățenilor la informare. Sunt convinsă că putem găsi o soluție și pentru postarea proiectelor de hotărâre pe site-ul Primăriei, cu respectarea regulamentului. Așa cum hotărârile sunt postate după aprobare, blurând datele cu caracter personal, așa se poate proceda și în cazul proiectelor. Mai ales că, în conformitate cu legea și cu regulamentul nostru de funcționare, cetățenii pot participa la discuțiile asupra proiectelor de pe ordinea de zi. Ori, dacă ei nu au proiectele și nu cunosc ordinea de zi, cum pot ei participa la aceste discuții?!", a afirmat Monica Clinciu. (video)
Răspunsul a venit din partea directorului Direcției Juridice a Primăriei Câmpina, Iulian Anton: "Noi respectăm procedura privind afișarea pe site, dar site-ul nostru este în reconstrucție și din acest motiv a apărut cu întârziere ordinea de zi pentru această ședință. Dar să publicăm toate proiectele ar fi un volum mult prea mare de muncă, să selectăm și să blurăm datele cu caracter personal, care să nu apară". (video)
Prin urmare, ceea ce la alții se poate, dacă ar fi să dăm ca exemple doar Primăria Ploiești și Consiliul Județean Prahova, la Câmpina este greu. De fapt, în general, este o problemă privind datele cu caracter personal doar în cazul acelor proiecte legate de închirieri sau concesionări, unde apar datele unor persoane care solicită un teren. La cele mai multe proiecte nu se pune această problemă, dar dacă Primăria l-a luat pe "NU" în brațe, nu mai stă nimeni să analizeze situația. Este mai simplu așa.

4618 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Gavrilescu Dan-Decebal 03.05.2019 21:57 Reaua vointa si duplicitatea acestei administrații nu se va schimba decât la votul următor. Dacă vom fi vigilenți!

Social

1702 vizualizari
14 oct. 2019 22:06

Scrisoarea impresionantă a unei femei ai cărei părinți au fost uciși, către parlamentarii care au votat Legea recursului compensatoriu

Maria Dumitru este o femeie din Constanța, ai cărei părinți au fost uciși cu bestialitate, în vara acestui an, de un individ eliberat din penitenciar în baza Legii privind recursul compensatoriu. Pe 9 octombrie 2019, ea le-a trimis o scrisoare parlamentarilor care au aprobat această lege controversată, cerându-le să o abroge cât mai repede. ”Vă consider părtaş la această dublă crimă şi sper ca această vină să vă urmărească până la sfârşitul vieţii, aşa cum durerea de a-mi pierde părinţii în cel mai crud mod cu putinţă va fi cu mine pentru totdeauna. Nu există noapte în care să nu mă gândesc la suferința fizică și mentală din ultimele lor minute”, scrie Maria Dumitru în scrisoarea adresată parlamentarilor.

769 vizualizari
14 oct. 2019 21:30

”Un pas către tine”, un proiect important destinat copiilor de la Centrul "Glasul Autismului" din Câmpina

Proiectul „Un pas către tine” se derulează pe parcursul a trei luni la Centrul ”Glasul Autismului” din Câmpina și își propune să valorifice potențialul copiilor cu tulburări din spectrul autist, beneficiari ai centrului menționat, prin implicarea în activități de coordonare, mișcare și sport. Acesta este cel de-al doilea proiect al Asociației "Glasul Autismului" finanțat de Kaufland în cadrul Programului START ONG, implementat de Act for Tomorrow.

Alte stiri recente

1605 vizualizari
14 oct. 2019 20:16

Trafic deviat și stații desființate temporar în Câmpina, pe Bd. Carol I, pentru executarea lucrărilor de canalizare. Marți se asfaltează și Strada Golești

După cum vă informam la sfârșitul săptămânii trecute, de astăzi, 14 octombrie 2019, Bulevardul Carol I din municipiul Câmpina este închis circulației pe tronsonul cuprins între sensul giratoriu de la Fibec și Biserica de la Brazi, pentru executarea lucrărilor de canalizare derulate cu fonduri europene prin HidroPrahova. Avizul de închidere a circulației este valabil până pe 8 noiembrie 2019, iar în toată această perioadă traficul rutier va fi deviat pe străzile Frații Golești și B.P. Hasdeu.

1551 vizualizari
14 oct. 2019 16:46

Sâmbătă, 19 octombrie, la Câmpina au loc Cupa Speranțelor Olimpice și Memorialul ”Luca Henegar”, la aruncări

Cele mai importante competiții de atletism găzduite de Câmpina au loc în mod tradițional în luna octombrie, atunci când în organziarea CSS ”Constantin IstratI” și a Casei Tineretului se desfășoară Cupa Speranțelor Olimpice, ajunsă la a treia ediție, și Memorialul ”Luca Henegar”, la aruncări. Organizarea simultană a celor două competiții care aduc la Câmpina, în fiecare an, cei mai buni aruncători din România, este singurul prilej de omagiere a unei mari personalități a Câmpinei, un om de mare valoare și de o modestie rară - profesorul Luca Henegar.