Președintele Asociației "Câmpina Civică" acuză administrația locală de încălcarea legii și de sfidarea cetățeanului

Social (Categoria articolului)

De la înființarea Asociației "Câmpina Civică", președintele acesteia, Marius Stoica, a fost prezent la aproape toate ședințele Consiliului Local Câmpina și a avut unele intervenții în legătură cu diverse probleme ale localității. După intrarea în vigoare a Regulamentului privind protecția datelor cu caracter personal, pe site-ul Primăriei Câmpina nu au mai fost publicate proiectele care urmau să intre în dezbaterea Consiliului Local, iar ordinea de zi a ședințelor a fost postată, de cele mai multe ori, cu întârziere, uneori chiar și în ziua ședinței, cu o oră-două înainte de începerea acesteia. În aceste condiții, cetățenii nu mai pot afla ce urmează să discute și să aprobe Consiliul Local.

Reprezentanții Asociației "Câmpina Civică" au mai atras atenția de mai multe ori administrației locale, inclusiv la ședința din luna aprilie, asupra faptului că se încalcă legea privind transparența decizională. "Cum putem noi, cei din societatea civilă, să participăm activ la luarea deciziilor dacă nu afișați pe site nici ordinea de zi, nici proiectele de hotărâre?! Cum credeți că putem noi veni în aceste condiții cu sugestii sau recomandări privind proiectele pe care le discutați, atâta vreme cât ele nu sunt publice?! Este o încălcare a legii privind transparența decizională, a regulamentului dvs, dar și o sfidare la adresa societății civile", a afirmat Marius Stoica în fața consilierilor locali. 
La finalul ședinței, o intervenție pe aceeași temă a avut și consilierul Monica Clinciu, care i-a dat dreptate în cea mai mare parte președintelui Asociației "Câmpina Civică". "Cetățenii au dreptul să fie informați. Este adevărat că există acel Regulament privind datele cu caracter personal, pe care trebuie să-l respectăm, dar nu încălcând dreptul cetățenilor la informare. Sunt convinsă că putem găsi o soluție și pentru postarea proiectelor de hotărâre pe site-ul Primăriei, cu respectarea regulamentului. Așa cum hotărârile sunt postate după aprobare, blurând datele cu caracter personal, așa se poate proceda și în cazul proiectelor. Mai ales că, în conformitate cu legea și cu regulamentul nostru de funcționare, cetățenii pot participa la discuțiile asupra proiectelor de pe ordinea de zi. Ori, dacă ei nu au proiectele și nu cunosc ordinea de zi, cum pot ei participa la aceste discuții?!", a afirmat Monica Clinciu. (video)
Răspunsul a venit din partea directorului Direcției Juridice a Primăriei Câmpina, Iulian Anton: "Noi respectăm procedura privind afișarea pe site, dar site-ul nostru este în reconstrucție și din acest motiv a apărut cu întârziere ordinea de zi pentru această ședință. Dar să publicăm toate proiectele ar fi un volum mult prea mare de muncă, să selectăm și să blurăm datele cu caracter personal, care să nu apară". (video)
Prin urmare, ceea ce la alții se poate, dacă ar fi să dăm ca exemple doar Primăria Ploiești și Consiliul Județean Prahova, la Câmpina este greu. De fapt, în general, este o problemă privind datele cu caracter personal doar în cazul acelor proiecte legate de închirieri sau concesionări, unde apar datele unor persoane care solicită un teren. La cele mai multe proiecte nu se pune această problemă, dar dacă Primăria l-a luat pe "NU" în brațe, nu mai stă nimeni să analizeze situația. Este mai simplu așa.

4893 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Gavrilescu Dan-Decebal 03.05.2019 21:57 Reaua vointa si duplicitatea acestei administrații nu se va schimba decât la votul următor. Dacă vom fi vigilenți!

Social

1636 vizualizari
03 aug. 2020 07:24

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 3 august

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

2489 vizualizari
02 aug. 2020 08:29

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 2 august

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

Alte stiri recente

1590 vizualizari
03 aug. 2020 21:37

Firma care reabilitează termic blocurile de pe Bulevardul Carol I din Câmpina și-a strâns schelele și a plecat

În urmă cu aproximativ două săptămâni vă prezentam situația extrem de neplăcută apărută în urma lucrărilor de reabilitare termică a blocurilor de pe Bulevardul Carol I din municipiul Câmpina. Și scriam atunci despre apartamentele din blocul nr.1, de la ultimul etaj, apartamente în care apa s-a infiltrat, distrugând pereții și parchetul. Firma executantă nu doar că nu a remediat problemele apărute, mai mult, și-a strâns schelele și a plecat.

2527 vizualizari
02 aug. 2020 20:21

Ioan Adrian Pițigoi este candidatul Partidului Mișcarea Populară la funcția de primar al municipiului Câmpina

8 comentarii

Partidul Mișcarea Populară l-a desemnat pe Ioan Adrian Pițigoi să intre în cursa electorală pentru funcția de primar al municipiului Câmpina, la alegerile locale din 27 septembrie 2020. Ioan Adrian Pițigoi are 42 de ani, timp de două mandate a fost consilier local, iar din 2016 până în prezent este viceprimarul municipiului Câmpina. Din punct de vedere politic, este președintele Organizației PMP Câmpina, dar și secretar executiv la nivel național al aceleiași formațiuni politice.