Președintele Asociației "Câmpina Civică" acuză administrația locală de încălcarea legii și de sfidarea cetățeanului

Social (Categoria articolului)

De la înființarea Asociației "Câmpina Civică", președintele acesteia, Marius Stoica, a fost prezent la aproape toate ședințele Consiliului Local Câmpina și a avut unele intervenții în legătură cu diverse probleme ale localității. După intrarea în vigoare a Regulamentului privind protecția datelor cu caracter personal, pe site-ul Primăriei Câmpina nu au mai fost publicate proiectele care urmau să intre în dezbaterea Consiliului Local, iar ordinea de zi a ședințelor a fost postată, de cele mai multe ori, cu întârziere, uneori chiar și în ziua ședinței, cu o oră-două înainte de începerea acesteia. În aceste condiții, cetățenii nu mai pot afla ce urmează să discute și să aprobe Consiliul Local.

Reprezentanții Asociației "Câmpina Civică" au mai atras atenția de mai multe ori administrației locale, inclusiv la ședința din luna aprilie, asupra faptului că se încalcă legea privind transparența decizională. "Cum putem noi, cei din societatea civilă, să participăm activ la luarea deciziilor dacă nu afișați pe site nici ordinea de zi, nici proiectele de hotărâre?! Cum credeți că putem noi veni în aceste condiții cu sugestii sau recomandări privind proiectele pe care le discutați, atâta vreme cât ele nu sunt publice?! Este o încălcare a legii privind transparența decizională, a regulamentului dvs, dar și o sfidare la adresa societății civile", a afirmat Marius Stoica în fața consilierilor locali. 
La finalul ședinței, o intervenție pe aceeași temă a avut și consilierul Monica Clinciu, care i-a dat dreptate în cea mai mare parte președintelui Asociației "Câmpina Civică". "Cetățenii au dreptul să fie informați. Este adevărat că există acel Regulament privind datele cu caracter personal, pe care trebuie să-l respectăm, dar nu încălcând dreptul cetățenilor la informare. Sunt convinsă că putem găsi o soluție și pentru postarea proiectelor de hotărâre pe site-ul Primăriei, cu respectarea regulamentului. Așa cum hotărârile sunt postate după aprobare, blurând datele cu caracter personal, așa se poate proceda și în cazul proiectelor. Mai ales că, în conformitate cu legea și cu regulamentul nostru de funcționare, cetățenii pot participa la discuțiile asupra proiectelor de pe ordinea de zi. Ori, dacă ei nu au proiectele și nu cunosc ordinea de zi, cum pot ei participa la aceste discuții?!", a afirmat Monica Clinciu. (video)
Răspunsul a venit din partea directorului Direcției Juridice a Primăriei Câmpina, Iulian Anton: "Noi respectăm procedura privind afișarea pe site, dar site-ul nostru este în reconstrucție și din acest motiv a apărut cu întârziere ordinea de zi pentru această ședință. Dar să publicăm toate proiectele ar fi un volum mult prea mare de muncă, să selectăm și să blurăm datele cu caracter personal, care să nu apară". (video)
Prin urmare, ceea ce la alții se poate, dacă ar fi să dăm ca exemple doar Primăria Ploiești și Consiliul Județean Prahova, la Câmpina este greu. De fapt, în general, este o problemă privind datele cu caracter personal doar în cazul acelor proiecte legate de închirieri sau concesionări, unde apar datele unor persoane care solicită un teren. La cele mai multe proiecte nu se pune această problemă, dar dacă Primăria l-a luat pe "NU" în brațe, nu mai stă nimeni să analizeze situația. Este mai simplu așa.

5493 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Gavrilescu Dan-Decebal 03.05.2019 21:57 Reaua vointa si duplicitatea acestei administrații nu se va schimba decât la votul următor. Dacă vom fi vigilenți!

Social

1598 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

804 vizualizari
17 apr. 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

1 comentarii

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

Alte stiri recente

1291 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.

991 vizualizari
22 apr. 2024 20:14

La Câmpina, organizația Partidului ProRomânia a trecut la PSD. Președintele Liviu Davidescu este pe lista pentru Consiliul Local

La Câmpina, una dintre mișcările politice interesante de pe ultima sută de metri înaintea depunerii candidaturilor pentru alegerile locale a fost realizată de Partidul ProRomânia.