Președintele Asociației "Câmpina Civică" acuză administrația locală de încălcarea legii și de sfidarea cetățeanului

Social (Categoria articolului)

De la înființarea Asociației "Câmpina Civică", președintele acesteia, Marius Stoica, a fost prezent la aproape toate ședințele Consiliului Local Câmpina și a avut unele intervenții în legătură cu diverse probleme ale localității. După intrarea în vigoare a Regulamentului privind protecția datelor cu caracter personal, pe site-ul Primăriei Câmpina nu au mai fost publicate proiectele care urmau să intre în dezbaterea Consiliului Local, iar ordinea de zi a ședințelor a fost postată, de cele mai multe ori, cu întârziere, uneori chiar și în ziua ședinței, cu o oră-două înainte de începerea acesteia. În aceste condiții, cetățenii nu mai pot afla ce urmează să discute și să aprobe Consiliul Local.

Reprezentanții Asociației "Câmpina Civică" au mai atras atenția de mai multe ori administrației locale, inclusiv la ședința din luna aprilie, asupra faptului că se încalcă legea privind transparența decizională. "Cum putem noi, cei din societatea civilă, să participăm activ la luarea deciziilor dacă nu afișați pe site nici ordinea de zi, nici proiectele de hotărâre?! Cum credeți că putem noi veni în aceste condiții cu sugestii sau recomandări privind proiectele pe care le discutați, atâta vreme cât ele nu sunt publice?! Este o încălcare a legii privind transparența decizională, a regulamentului dvs, dar și o sfidare la adresa societății civile", a afirmat Marius Stoica în fața consilierilor locali. 
La finalul ședinței, o intervenție pe aceeași temă a avut și consilierul Monica Clinciu, care i-a dat dreptate în cea mai mare parte președintelui Asociației "Câmpina Civică". "Cetățenii au dreptul să fie informați. Este adevărat că există acel Regulament privind datele cu caracter personal, pe care trebuie să-l respectăm, dar nu încălcând dreptul cetățenilor la informare. Sunt convinsă că putem găsi o soluție și pentru postarea proiectelor de hotărâre pe site-ul Primăriei, cu respectarea regulamentului. Așa cum hotărârile sunt postate după aprobare, blurând datele cu caracter personal, așa se poate proceda și în cazul proiectelor. Mai ales că, în conformitate cu legea și cu regulamentul nostru de funcționare, cetățenii pot participa la discuțiile asupra proiectelor de pe ordinea de zi. Ori, dacă ei nu au proiectele și nu cunosc ordinea de zi, cum pot ei participa la aceste discuții?!", a afirmat Monica Clinciu. (video)
Răspunsul a venit din partea directorului Direcției Juridice a Primăriei Câmpina, Iulian Anton: "Noi respectăm procedura privind afișarea pe site, dar site-ul nostru este în reconstrucție și din acest motiv a apărut cu întârziere ordinea de zi pentru această ședință. Dar să publicăm toate proiectele ar fi un volum mult prea mare de muncă, să selectăm și să blurăm datele cu caracter personal, care să nu apară". (video)
Prin urmare, ceea ce la alții se poate, dacă ar fi să dăm ca exemple doar Primăria Ploiești și Consiliul Județean Prahova, la Câmpina este greu. De fapt, în general, este o problemă privind datele cu caracter personal doar în cazul acelor proiecte legate de închirieri sau concesionări, unde apar datele unor persoane care solicită un teren. La cele mai multe proiecte nu se pune această problemă, dar dacă Primăria l-a luat pe "NU" în brațe, nu mai stă nimeni să analizeze situația. Este mai simplu așa.

4774 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Gavrilescu Dan-Decebal 03.05.2019 21:57 Reaua vointa si duplicitatea acestei administrații nu se va schimba decât la votul următor. Dacă vom fi vigilenți!

Social

3287 vizualizari
25 ian. 2020 09:45

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 25 ianuarie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

4903 vizualizari
24 ian. 2020 08:44

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 24 ianuarie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

Alte stiri recente

4065 vizualizari
26 ian. 2020 14:24

Un bărbat a murit strivit de tractor la Filipeștii de Pădure

UPDATE - Conform informațiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al IJP Prahpva, bărbatul executa lucrări de toaletare/ defrișare pe un teren proprietate privată și, foarte probabil, pe fondul unei manevre de mers înainte, în pantă, utilajul s-a răsturnat, bărbatul fiind prins sub acesta. Polițiștii au întocmit în această cauză un dosar penal pentru ucidere din culpă.
Un accident mai puțin obișnuit, dar cu final tragic, a avut loc duminică, în jurul prânzului, la Filipeștii de Pădure. Și a fost un final tragic pentru că un bărbat, în vârstă de 76 de ani, domicliat în comuna Filipeștii de Pădure, și-a găsit sfârșitul fiind strivit de tractorul pe care îl conducea.

2685 vizualizari
26 ian. 2020 10:02

Atleții câmpineni se pregătesc pentru competițiile oficiale

Sportivii de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, club coordonat de prof. Mihaela Marin, se pregătesc pentru competițiile oficiale din luna februarie și martie - Campionatele Naționale de Atletism în Sală. Și cum cea mai bună metodă de pregătire este tot cea în condiții de concurs, atleții câmpineni participă aproape la fiecare sfârșit de săptămână la diverse concursuri al căror rol este tocmai acela de a pregăti sportivii pentru viitoarele competiții oficiale.