Câmpina are posibilitatea legală să investească 4 milioane lei în sport. Important este să se dorească acest lucru

Actualitate (Categoria articolului)

Guvernul a aprobat, în ședința de săptămâna trecută, modificarea Legii 69/2000 a educației fizice și sportului. Noul act normativ, care urmează să fie publicat zilele acestea în Monitorul Oficial, prevede, printre altele, că administrațiile locale pot aloca până la 5% din bugetul localității pentru finanțarea sportului de masă și de performanță.

Până acum, finanțarea activităților și cluburilor sportive de la bugetul local nu era foarte clar reglementată și multe administrații locale au preferat să nu se complice prea mult cu acest domeniu. Acum neclaritățile sunt lămurite, iar în cazul Câmpinei, la un buget de aproximativ 788 milioane lei (cât este bugetul local pe anul în curs), 5% ar însemna aproape 4 milioane de lei. Nu spune nimeni că trebuie alocat plafonul maxim de 5%, dar important este că se pot da bani buni pentru sport. 
În ultimii ani, administraţia Tiseanu a încetat să mai finanţeze sportul de performanţă, preferând să aloce doar sume modice pentru proiecte pe baza Legii 350 (unor asociații și fundații) şi sume ceva mai mari pentru nou-înfiinţatul club sportiv al municipalităţii – CS Câmpina. 
Reamintim că, de-a lungul anilor, Câmpina a avut reprezentanţi sau echipe în multe eșaloane la diverse discipline sportive – volei, box, baschet, handbal, motocros, fotbal. Toate au fost desfiinţate rând pe rând, principala cauză fiind aproape invariabil refuzul administraţiei locale de a sprijini financiar sportul de performanţă. Acum, există această modalitate perfect legală de finanțare, iar administrația locală va trebui să demonstreze că îi pasă, că înțelege că investiţia în sport este o investiţie pe termen lung în sănătatea copiilor şi tinerilor noştri, că localitatea are nevoie de cluburi și echipe, de competiții și evenimente sportive adevărate, că sportul în sine poate reprezenta o promovare excelentă a municipiului.  

 

3889 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • mihaela 22.05.2017 10:29 DA... PRIMARIA CAMPINA CHIAR SE OCUPA DE SPORT. In curtile scolilor, liceelor nu ai voie sa intri, salile de sport de la licee nu le mai inchiriaza nimeni ca nu mai vor conducerile ..., pe terenul de sport de la club petrol nu mai ai voie sa intri, decat cu bani, pe terenul de baschet la fel. Totul cu bani si bani multi, nu putini. Ca la privat... doar ca acolo sunt si alte conditii. Ce ofera Primaria Campina, locuitorilor ei in ceea ce priveste sportul si mai ales gratis. Daca nu ai bani, nu poti sa intri nicaieri. Pai aia care au bani se duc pe terenurile Primariei? Nu. Se duc la Soceram, etc. Vine Primaria cu tarife mai mici decat ceilalti operatori? Nuuuu. Doamne fereste! INTR-ADEVAR AVEM OAMENI DE SPORT IN CAMPINA...

Actualitate

2654 vizualizari
28 mar. 2024 20:29

La Câmpina, sancțiune record de suspendare a unui permis de conducere

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, în două intervale orare (7.00 - 9.00 și 15.00 - 17.00), Poliția Câmpina a acționat în municipiul Câmpina și comuna Poiana Câmpina pe linie rutieră.

390 vizualizari
28 mar. 2024 19:58

Primim de la cititori. Groapa de pe Islaz... Strada Islaz

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis în urmă cu mai multe zile, pe numărul de whatsapp 0733.388.425, o imagine surprinsă pe o stradă din cartierul Câmpinița. 

Alte stiri recente

170 vizualizari
29 mar. 2024 07:25

Asociația Cultul Eroilor Câmpina a premiat cele mai bune lucrări de la concursul ”Basarabia, pământ românesc”

Ca în fiecare an, la 27 martie, Asociația Cultul Eroilor ”Regina Maria”, filiala Câmpina, condusă de col (r) Marian Dulă, organizează - în general, împreună cu o unitate de învățământ din localitate - concursul de eseuri și desene ”Basarabia, pământ românesc”.

598 vizualizari
28 mar. 2024 21:19

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică vor avea loc meciurile etapei a 22-a din Liga A. Iată programul și delegările: