CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Câmpina are posibilitatea legală să investească 4 milioane lei în sport. Important este să se dorească acest lucru

- Actualitate -

Câmpina are posibilitatea legală să investească 4 milioane lei în sport. Important este să se dorească acest lucru

Guvernul a aprobat, în ședința de săptămâna trecută, modificarea Legii 69/2000 a educației fizice și sportului. Noul act normativ, care urmează să fie publicat zilele acestea în Monitorul Oficial, prevede, printre altele, că administrațiile locale pot aloca până la 5% din bugetul localității pentru finanțarea sportului de masă și de performanță.

Până acum, finanțarea activităților și cluburilor sportive de la bugetul local nu era foarte clar reglementată și multe administrații locale au preferat să nu se complice prea mult cu acest domeniu. Acum neclaritățile sunt lămurite, iar în cazul Câmpinei, la un buget de aproximativ 788 milioane lei (cât este bugetul local pe anul în curs), 5% ar însemna aproape 4 milioane de lei. Nu spune nimeni că trebuie alocat plafonul maxim de 5%, dar important este că se pot da bani buni pentru sport. 
În ultimii ani, administraţia Tiseanu a încetat să mai finanţeze sportul de performanţă, preferând să aloce doar sume modice pentru proiecte pe baza Legii 350 (unor asociații și fundații) şi sume ceva mai mari pentru nou-înfiinţatul club sportiv al municipalităţii – CS Câmpina. 
Reamintim că, de-a lungul anilor, Câmpina a avut reprezentanţi sau echipe în multe eșaloane la diverse discipline sportive – volei, box, baschet, handbal, motocros, fotbal. Toate au fost desfiinţate rând pe rând, principala cauză fiind aproape invariabil refuzul administraţiei locale de a sprijini financiar sportul de performanţă. Acum, există această modalitate perfect legală de finanțare, iar administrația locală va trebui să demonstreze că îi pasă, că înțelege că investiţia în sport este o investiţie pe termen lung în sănătatea copiilor şi tinerilor noştri, că localitatea are nevoie de cluburi și echipe, de competiții și evenimente sportive adevărate, că sportul în sine poate reprezenta o promovare excelentă a municipiului.  

 


22 May 2017 09:56 3933 vizualizari


Comentarii


  • 22.05.2017 10:29 mihaela DA... PRIMARIA CAMPINA CHIAR SE OCUPA DE SPORT. In curtile scolilor, liceelor nu ai voie sa intri, salile de sport de la licee nu le mai inchiriaza nimeni ca nu mai vor conducerile ..., pe terenul de sport de la club petrol nu mai ai voie sa intri, decat cu bani, pe terenul de baschet la fel. Totul cu bani si bani multi, nu putini. Ca la privat... doar ca acolo sunt si alte conditii. Ce ofera Primaria Campina, locuitorilor ei in ceea ce priveste sportul si mai ales gratis. Daca nu ai bani, nu poti sa intri nicaieri. Pai aia care au bani se duc pe terenurile Primariei? Nu. Se duc la Soceram, etc. Vine Primaria cu tarife mai mici decat ceilalti operatori? Nuuuu. Doamne fereste! INTR-ADEVAR AVEM OAMENI DE SPORT IN CAMPINA...
42 vizualizari 16 Jun 2024 09:21 Primim de la cititorii din Telega. Lucrare ”electorală”, inundată la prima ploaie

Primim de la cititorii din Telega. Lucrare ”electorală”, inundată la prima ploaie

Un cititor CâmpinaTV.ro din Telega ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 imagini surprinse în zile consecutive la Telega, în zona Telega Vale.

citeste mai mult
2536 vizualizari 14 Jun 2024 22:48 Primim de la cititori. O situație veche, dar periculoasă, în cartierul Câmpinița

Primim de la cititori. O situație veche, dar periculoasă, în cartierul Câmpinița

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 câteva imagini surprinse pe Bulevardul Carol I, în cartierul Câmpinița, în apropierea sediului societății Drumuri și Poduri.

citeste mai mult
2651 vizualizari 14 Jun 2024 17:25 Bătaie de joc în formă continuată! Tribunalul Prahova a schimbat încadrarea în dosarul Adelei Pena de la omor la ucidere din culpă!

Bătaie de joc în formă continuată! Tribunalul Prahova a schimbat încadrarea în dosarul Adelei Pena de la omor la ucidere din culpă!

În urmă cu mai mult de doi ani, într-o seară de aprilie, un accident produs pe trecerea de pietoni din apropierea Colegiului Tehnic Forestier șoca întreaga comunitate din Câmpina. Paul Dragomir, un copil de numai 17 ani, era spulberat de un bolid condus de Adela Pena, care nici măcar nu pusese piciorul pe frână! Băiatul - elev la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” - și-a pierdut viața pe loc.

citeste mai mult
3029 vizualizari 14 Jun 2024 16:51 A fost semnalată prezența unui urs în cartierul Slobozia. În două rânduri au fost emise mesaje RO-ALERT

A fost semnalată prezența unui urs în cartierul Slobozia. În două rânduri au fost emise mesaje RO-ALERT

După orele prânzului, un mesaj RO-ALERT atenționa câmpinenii asupra prezenței unui urs pe Bulevardul Nicolae Bălcescu.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV