Guvernul a aprobat, în ședința de săptămâna trecută, modificarea Legii 69/2000 a educației fizice și sportului. Noul act normativ, care urmează să fie publicat zilele acestea în Monitorul Oficial, prevede, printre altele, că administrațiile locale pot aloca până la 5% din bugetul localității pentru finanțarea sportului de masă și de performanță.
Până acum, finanțarea activităților și cluburilor sportive de la bugetul local nu era foarte clar reglementată și multe administrații locale au preferat să nu se complice prea mult cu acest domeniu. Acum neclaritățile sunt lămurite, iar în cazul Câmpinei, la un buget de aproximativ 788 milioane lei (cât este bugetul local pe anul în curs), 5% ar însemna aproape 4 milioane de lei. Nu spune nimeni că trebuie alocat plafonul maxim de 5%, dar important este că se pot da bani buni pentru sport.
În ultimii ani, administraţia Tiseanu a încetat să mai finanţeze sportul de performanţă, preferând să aloce doar sume modice pentru proiecte pe baza Legii 350 (unor asociații și fundații) şi sume ceva mai mari pentru nou-înfiinţatul club sportiv al municipalităţii – CS Câmpina.
Reamintim că, de-a lungul anilor, Câmpina a avut reprezentanţi sau echipe în multe eșaloane la diverse discipline sportive – volei, box, baschet, handbal, motocros, fotbal. Toate au fost desfiinţate rând pe rând, principala cauză fiind aproape invariabil refuzul administraţiei locale de a sprijini financiar sportul de performanţă. Acum, există această modalitate perfect legală de finanțare, iar administrația locală va trebui să demonstreze că îi pasă, că înțelege că investiţia în sport este o investiţie pe termen lung în sănătatea copiilor şi tinerilor noştri, că localitatea are nevoie de cluburi și echipe, de competiții și evenimente sportive adevărate, că sportul în sine poate reprezenta o promovare excelentă a municipiului.
Pe DJ 102B, în Prahova, pe raza localității Posești a avut loc marți după-amiază un accdient grav de circulație, soldat cu decesul unui bărbat de 41 ani, conducătorul unuia dintre autovehiculele implicate.
De aproape două luni au început lucrările de renovare energetică la cele trei blocuri pentru care municipalitatea câmpineană a obținut fonduri europene prin PNRR.
Prahovenii au primit și în această dimineață mesaj RO-ALERT privind codul roșu de caniculă instituit de Administrația Națională de Meteorologie.
În momentul de față, în Câmpina se lucrează în mai multe puncte la refacerea platformelor de gunoi pe care vor fi amplasate insulele ecologice.