CONTACT

Bani suplimentari de la bugetul local pentru cele două spitale din Câmpina și sprijin pentru medicii de familie

- Actualitate -

Bani suplimentari de la bugetul local pentru cele două spitale din Câmpina și sprijin pentru medicii de familie

În ședința Consiliului Local Câmpina, programată pentru joi, 26 martie 2020, va exista un proiect de rectificare a bugetului local prin care se vor aloca sume suplimentare celor două unități medicale din Câmpina - Spitalul Municipal și Spitalul de Psihiatrie Voila. De asemenea, administrația locală are în vedere și o serie de măsuri pentru sprijinirea medicilor de familie, chiar dacă situația bugetului local este îngrijorătoare, după cum a prezentat situația chiar primarul Horia Tiseanu.

”Conform solicitării celor două spitale, vom face o rectificare a bugetului local și vom aloca 300.000 lei pentru Spitalul Municipal și 60.000 lei pentru Spitalul de Psihiatrie Voila, care deja mai avea 150.000 lei pentru cheltuieli de funcționare. Acești bani sunt destinați materialelor sanitare - măști, mănuși, biocid, Spitalul Municipal fiind depășit în acest moment din cauza cheltuielilor cu aceste materiale al căror preț a și crescut spectaculos în această perioadă. Bugetul local va suferi foarte mult în cazul în care impozitul pe venit nu va mai veni către noi, acesta constituind un procentaj de 40-50% din veniturile municipiului Câmpina, iar dacă acest venit nu va mai apărea, noi vom avea o mare problemă în buget. Avem bani pentru o lună sau două pentru salarii și cheltuielile curente. Dacă Guvernul nu vine cu alte măsuri complementare către noi sau către agenții economici, va trebui să facem economie, poate să oprim niște lucrări și, cu siguranță, să nu mai începem alte lucrări”, a afirmat primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, în cadrul conferinței de presă desfășurate vineri, 20 martie 2020. (video)
”Am primit de la medicii de familie o solicitare prin care doresc suport în vederea achiziționării de materiale necesare în lupta cu acest virus, și anume măști, mănuși, substanțe biocide. O să analizăm care este necesarul pentru toți medicii de familie și vom achiziționa noi aceste produse, pe care le vom distribui către medicii de familie, pentru că ei, la ora aceasta, alături de DSP, sunt în linia întâi în lupta împotriva coronaviruslui. De asemenea, încercăm în acest moment să identificăm societățile din Câmpina care lucrează în croitorie și care ar putea realiza măști care ar putea fi apoi sterilizate la spital”, a afirmat și viceprimarul municipiului Câmpina, Adrian Pițigoi, în aceeași conferință de presă. (video)


20 Mar 2020 21:11 3801 vizualizari


Comentarii






  • 21.03.2020 15:46 CONTELE Cand bagi o groaza de bani in parcul de pe bulevard unde nu e nimeni,cand bagi bani in lucrari de amenajare urbana si le faci cu firme de doi lei,cu amatori cum sa ai bani pentru sanatate si pentru calea Doftanei?Trebuie sa avem grija ce votam la alegerile locale viitoare.E cazul sa mai schimbam dinozaurii care sunt in primarie de multi ani si nu au facut nimic !P.S. Fac cand e campanie electorala si mai baga cate un petic de asfalt ,asta e reteta de prosteala si tine mereu.PSD STIE DE CE!
  • 21.03.2020 08:25 Eugen Asta e cand votam incompetenti.Si totusi la Spitalul Municipal se goleste sacul si raman descoperiti.Cu tot respectul pt dr Tiu,dar trebuia facuta o selectie riguroasa a personalului,nu inteleg cum mereg Voila se descurca si mai deserves si alte judete,iar la Municipal pacienti din Campina si din judet si mereg nereguli si personal scarbit de meserie.
  • 21.03.2020 07:55 Cornelia Tăiați de la investiții? Tăiați de la salarii, că oricum nu faceți mare lucru! Ați știut să luați credite pentru rambursarea altor credite și acum tăiați de la investițiile care ar trebui să crească nivelul de trai al câmpinenilor?!? Urât!!! Este penibil să vă văitați acum că nu sunt bani la bugetul local când orașul este îndatorat de foarte mulți ani!!! Normal că nu sunt bani dacă plătim corecții financiare pentru lucrări prost făcute! Este de-a dreptul rușinos domnule Tiseanu!
  • 21.03.2020 06:57 Alexandru Nu se ajungea în situația să se taie bani de la investiții, să se oprească și să nu se mai înceapă investiții, dacă nu erau blocate fondurile europene... din vina administrației locale! Așa că, domnule primar Tiseanu, nu vă mai plângeți!
3039 vizualizari 03 May 2024 21:11 Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea centrului comercial Kaufland din Câmpina.

citeste mai mult
3228 vizualizari 03 May 2024 17:09 Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

La ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul lunii aprilie, consilierul Cosmin Raț a venit cu o propunere care poate aduce 20-25 locuri de parcare pe Strada Sondei.

citeste mai mult
4228 vizualizari 03 May 2024 16:46 Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Noaptea trecută, pe Bulevardul Carol I, chiar pe linia dreaptă din cartierul Câmpinița, a avut loc un accident de circulație soldat - din fericire - doar cu pagube materiale.

citeste mai mult
3622 vizualizari 02 May 2024 22:11 Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu

Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu

De la 1 mai, Cătălin Paraschiv a devenit manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina, în urma câștigării unui concurs, astfel că postul de consilier personal al primarului Alin Moldoveanu, ocupat de acesta până la finalul lunii aprilie, a rămas vacant.

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV