Trenuri blocate în gări, pe Valea Prahovei, din cauza ruperii firelor de contact care asigurau alimentarea locomotivelor cu energie electrică

Actualitate (Categoria articolului)

Circulația feroviară este blocată de la Brașov spre Câmpina și se circulă cu mare dificultate de la Câmpina spre Brașov din cauza unei defecțiuni majore la rețeaua de alimentare cu energie electrică. Potrivit CFR SA, luni după-amiază, la Timișu de Sus, mai mulți copaci s-au prăbușit de pe versanți peste liniile de cale ferată, rupând firele de contact care asigurau alimentarea locomotivelor cu energie electrică, precum și cablul purtător pe întreaga distanță.

De la Brașov spre Câmpina nu circulă niciun tren, garniturile fiind oprite în Gara Centrală Brașov și în Gara Dârste, la ieșirea din Brașov. Asta, spre disperarea navetiștilor care așteaptă în gări trenurile spre Ploiești și București. Trenurile care vin dinspre București și merg spre Brașov staționează temporar la Azuga și Predeal, sunt preluate pe rând, în zona Predeal - Timișu de Sus, de o locomotivă Diesel aparținând CFR Călători, care le trece de zona afectată pentru ca apoi să fie cuplate la locomotive electrice. Dar totul se desfășoară cu greutate, pe un singur fir, ceea ce face ca trenurile să aibă întârzieri importante.
"Regionala CF Brașov acționează cu personal specializat și drezine pantograf pentru tăierea și îndepărtarea copacilor prăbușiți de pe versanți, înlocuirea componentelor avariate, restabilirea continuității firului de contact și a cablului purtător - ambele rupte și efectuarea reglajelor la catenară pe o distanță de aproximativ 1 km. Menționăm faptul că personalul feroviar a acționat, într-o primă fază, cu drezina pantograf pentru a se asigura gabarit pe un fir cu tracțiune Diesel și apoi va interveni pentru remedierile finale, necesare redeschiderii circulației în condiții normale, cu locomotive electrice. CFR SA cere scuze pentru disconfortul creat şi recomandă publicului călător ca înainte de efectuarea călătoriei să solicite informaţii despre întârzierile înregistrate în traficul feroviar la staţiile şi agenţiile CFR din Bucureşti şi din ţară sau telefonic la numărul 021/9521", se menționează în comunicatul de presă al CFR SA.
În această dimineață, trenurile de călători IR 1644, R 3002, IR 1742, IR 1528 şi R 3004 staţionează în gările Timişu de Sus şi Braşov, urmând a fi reînscrise în circulaţie spre București după finalizarea intervenţiilor şi redeschiderea liniei în condiţii normale de trafic.

(Foto cu caracter ilustrativ)

4426 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

587 vizualizari
03 mar. 2024 18:59

Alin Moldoveanu: ”Câmpina nu a pierdut niciun leu din cele 14 milioane, pe care le vehiculează unii”

Prezent într-o emisiune la CâmpinaTV.ro, unde a explicat pe larg bugetul local pentru anul 2024, Alin Moldoveanu a făcut o serie de referiri la una dintre acuzele lansate în ultimele luni de adversarii săi politici - pierderea a 14 milioane lei, fonduri europene, din proiecte care nu au fost finalizate la termenul de 31 decembrie 2023.

774 vizualizari
03 mar. 2024 18:19

Restricțiile de trafic pe mai multe străzi din Câmpina, prelungite până la 31 martie

Primăria municipiului Câmpina a anunțat prelungirea restricțiilor de circulație pe mai multe străzi, pe care se efectuează lucrări de extindere a canalizării menajere.

Alte stiri recente

647 vizualizari
03 mar. 2024 17:13

Gabriel Văcărescu, de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, vicecampion național la haptatlon, categoria sub 18 ani

Sâmbătă și duminică, s-au desfășurat, la București, Campionatele Naționale de probe combinate - heptatlon, pentru seniori, dar și tineret sub 23 ani, sub 20 ani, și juniori sub 18 ani și sub 16 ani.

1577 vizualizari
03 mar. 2024 13:04

Liga A Prahova, etapa a 18-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă, 2 martie, a început returul Ligii A Prahova. Sâmbătă dimineață au avut loc primele două meciuri, alte două după-amiază, iar etapa s-a încheiat duminică dimineață. Iată rezultatele complete, clasamentul la zi și programul etapei viitoare: