CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Trenuri blocate în gări, pe Valea Prahovei, din cauza ruperii firelor de contact care asigurau alimentarea locomotivelor cu energie electrică

- Actualitate -

Trenuri blocate în gări, pe Valea Prahovei, din cauza ruperii firelor de contact care asigurau alimentarea locomotivelor cu energie electrică

Circulația feroviară este blocată de la Brașov spre Câmpina și se circulă cu mare dificultate de la Câmpina spre Brașov din cauza unei defecțiuni majore la rețeaua de alimentare cu energie electrică. Potrivit CFR SA, luni după-amiază, la Timișu de Sus, mai mulți copaci s-au prăbușit de pe versanți peste liniile de cale ferată, rupând firele de contact care asigurau alimentarea locomotivelor cu energie electrică, precum și cablul purtător pe întreaga distanță.

De la Brașov spre Câmpina nu circulă niciun tren, garniturile fiind oprite în Gara Centrală Brașov și în Gara Dârste, la ieșirea din Brașov. Asta, spre disperarea navetiștilor care așteaptă în gări trenurile spre Ploiești și București. Trenurile care vin dinspre București și merg spre Brașov staționează temporar la Azuga și Predeal, sunt preluate pe rând, în zona Predeal - Timișu de Sus, de o locomotivă Diesel aparținând CFR Călători, care le trece de zona afectată pentru ca apoi să fie cuplate la locomotive electrice. Dar totul se desfășoară cu greutate, pe un singur fir, ceea ce face ca trenurile să aibă întârzieri importante.
"Regionala CF Brașov acționează cu personal specializat și drezine pantograf pentru tăierea și îndepărtarea copacilor prăbușiți de pe versanți, înlocuirea componentelor avariate, restabilirea continuității firului de contact și a cablului purtător - ambele rupte și efectuarea reglajelor la catenară pe o distanță de aproximativ 1 km. Menționăm faptul că personalul feroviar a acționat, într-o primă fază, cu drezina pantograf pentru a se asigura gabarit pe un fir cu tracțiune Diesel și apoi va interveni pentru remedierile finale, necesare redeschiderii circulației în condiții normale, cu locomotive electrice. CFR SA cere scuze pentru disconfortul creat şi recomandă publicului călător ca înainte de efectuarea călătoriei să solicite informaţii despre întârzierile înregistrate în traficul feroviar la staţiile şi agenţiile CFR din Bucureşti şi din ţară sau telefonic la numărul 021/9521", se menționează în comunicatul de presă al CFR SA.
În această dimineață, trenurile de călători IR 1644, R 3002, IR 1742, IR 1528 şi R 3004 staţionează în gările Timişu de Sus şi Braşov, urmând a fi reînscrise în circulaţie spre București după finalizarea intervenţiilor şi redeschiderea liniei în condiţii normale de trafic.

(Foto cu caracter ilustrativ)


11 Sep 2018 09:10 4502 vizualizari


Comentarii


346 vizualizari 21 Jul 2024 12:14 Omul de afaceri câmpinean Cătălin Mihart a încetat din viață

Omul de afaceri câmpinean Cătălin Mihart a încetat din viață

Cunoscutul om de afaceri câmpinean Cătălin Mihart a încetat din viață. Împlinise în februarie 59 ani...

citeste mai mult
563 vizualizari 20 Jul 2024 07:11 Ansamblul ”Ghiocelul” din Câmpina a fost invitat la un festival internațional de folclor în Grecia

Ansamblul ”Ghiocelul” din Câmpina a fost invitat la un festival internațional de folclor în Grecia

Ansamblul Folcloric ”Ghiocelul” al Casei de Cultură ”Geo Bogza”, condus de instructorul Cristian Colezea, ține de peste două decenii steagul sus pentru Câmpina, pentru Prahova, chiar pentru România. De-a lungul anilor, ”Ghiocelul” a participat la numeroase festivaluri în țară și peste hotare, unde a avut întotdeauna succes.

citeste mai mult
766 vizualizari 19 Jul 2024 20:55 Primim de la cititori. E mai ușor de pus un semn de circulație decât de reparat?!

Primim de la cititori. E mai ușor de pus un semn de circulație decât de reparat?!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine de pe Strada Izvoarelor, din cartierul câmpinean Slobozia.

citeste mai mult
854 vizualizari 19 Jul 2024 08:01 Au fost scoase lanțurile din fața Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina

Au fost scoase lanțurile din fața Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina

Ceea ce era o problemă constantă pentru autorități - ruperea sau stricarea stâlpișorilor și lanțurilor din fața Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina, nu mai este... o problemă. Deci, lucrurile s-au rezolvat.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV