Ca în fiecare an, Ziua Eroilor a fost marcată și în comuna Cornu din județul Prahova, la eveniment participând autorități locale și județene, dar și mulți cetățeni.
Manifestările dedicate Zilei Eroilor au avut loc la impunătorul Monument al Eroilor Neamului din frumosul parc situat în centrul comunei. Monumentul în granit și bronz, pe care se află încrustate numele eroilor din Cornu care și-au dat viața în Războiul de Independență și în cele două războaie mondiale, a fost realizat în 1986 de sculptorul Nicolae Otto Kruch și a fost restaurat în 2018, anul Centenarului.
Garda de Onoare a fost formată din elevi de la Colegiul Național Militar ”Dimitrie Cantemir” din Breaza, un detașament de la Jandarmeria Prahova și un detașament de la ISU Prahova. Alături de primarul comunei Cornu, Cornel Nanu, de alți reprezentanți ai Primăriei și de consilierii locali din comună, s-au aflat prefectul Emil Drăgănescu, președintele Consiliului Județean - Virgiliu Daniel Nanu (care locuiește chiar în Cornu), fostul prefect Georgică Diaconu (și el originar din Cornu).
După trecerea în revistă a Gărzii de Onoare și intonarea Imnului Național, a fost oficiată o slujbă religioasă, apoi au urmat câteva momente artistice susținute de copii frumoși și talentați din localitate, de la Școala Gimnazială "Profesor Cristea Stănescu", după care primarul Cornel Nanu, prefectul județului și președintele Consiliului Județean le-au spus câteva cuvinte celor prezenți despre semnificația și importanța Zilei Eroilor, sărbătorită chiar de Înălțarea Domnului, la 40 de zile de la Înviere.
Au fost depuse apoi coroane de flori la Monumentul Eroilor Neamului, iar manifestarea s-a încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare și un scurt moment artistic oferit de Fanfara Centrului Cultural Județean Prahova.
Citește cele mai noi știri locale publicate pe Câmpinatv.ro! Te invităm să devii membru al grupului nostru de Facebook - Câmpinatv și grupului de Whatsapp (0733.388.425).
Fii parte a comunității Câmpinatv.ro!
Ministrul Dezvoltării, Administrației și Lucrărilor Publice, Cseke Attila, a fost joi, 17 iulie, la Câmpina, unde a văzut creșa din cartierul Voila, investiție realizată prin CNI în cadrul Programului Guvernamental ”Sfânta Ana”.
Iulia Ștefania Voicu este o mândrie nu doar pentru familia ei, ci și pentru Câmpina.
Vescan este astăzi unul dintre cei mai iubiți artiști ai muzicii hip-hop din România, iar acest lucru a fost demonstrat încă o dată, sâmbătă seara, la concertul susținut în centrul Câmpinei.
Este o mândrie pentru comunitatea noastră când primim astfel de vești.