Comunicat al USR PLUS PRAHOVA. Proiectul privind Regulamentul (cu restricții) al Consiliului Local Câmpina va fi retras

Actualitate (Categoria articolului)

Prin intermediul unui comunicat de presă, conducerea USR PLUS Prahova a reacționat la situația din municipiul Câmpina, generată de inițierea, de către trei consilieri locali ai USR, PLUS și PNL, a proiectului privind aprobarea Regulamentului de Organizare și Funcționare a Consiliului Local. Un proiect prin care s-ar fi impus restricții fără precedent presei și s-ar fi introdus o prevedere prin care ședințele ar fi putut avea loc cu ușile închise. USR PLUS Prahova a reacționat pe măsura așteptărilor multora dintre noi. Proiectul va fi retras de pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Câmpina. Vă prezentăm în continuare comunicatul de presă.

"Biroul Județean USR PLUS Prahova a aflat din recentele articole de presă despre o inițiativă a mai multor consilieri locali din Municipiul Câmpina privind Regulamentul de Organizare și Funcționare al Consiliului Local. În urma analizării situației, vă comunicăm că membrii USR PLUS inițiatori ai prevederilor criticate vor retrage proiectul pentru a susține o consultare extinsă cu toate persoanele interesate asupra propunerilor care ar fi putut îngrădi în orice mod libertatea presei sau accesul la informații de interes public. Reafirmăm faptul că USR PLUS a apărut pe scenă politică, printre altele, ca reacție la opacitatea funcționării instituțiilor statului sau la deciziile luate de aleșii unor vremuri pe care le dorim istorie în politica românească. Tocmai de aceea, dorim să mulțumim reprezentanților presei și societății civile pentru reacția promptă și îi asigurăm că vor găsi în noi aceiași parteneri de dialog cinstiți, pentru care transparența în actul decizional nu este negociabilă și nici opțională".

Cu stimă, 
Biroul Județean USR PLUS Prahova

2284 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

970 vizualizari
27 nov. 2021 13:19

1,16 - alcoolemia unui bărbat care a intrat cu mașina într-un șanț la Telega

1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat a fost alcoolemia stabilită de apartul etilotest pentru un bărbat care a intrat cu mașina într-un șanț.

1202 vizualizari
27 nov. 2021 12:44

Polițiștii rutieri au reținut un bărbat din Poiana Câmpina băut, fără permis de conducere și... fugit din carantină

Noaptea trecută, în jurul orei 00:40, în timp ce desfășurau activități de supraveghere și control al traficului rutier pe Bulevardul Carol I din municipiu, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism condus de un bărbat, care nu s-a conformat indicațiilor polițistului. 

 

Alte stiri recente

14 vizualizari
27 nov. 2021 16:10

Cupa Europei, la bob. Câmpineanca Georgeta Popescu a punctat din nou pentru Olimpiadă

La Altenberg, în Germania, s-a desfășurat vineri și sâmbătă Cupa Europei la bob, printre sportivii care s-au aliniat la startul întrecerilor, din lotul național României, numărându-se și câmpineanca Georgeta Popescu în probele de monobob și bob două persoane.

10 vizualizari
27 nov. 2021 16:04

Premiile municipiului Câmpina pentru cei mai buni 25 de liceeni din clasa a XII-a

În cadrul ședinței Consiliului Local Câmpina din 25 noiembrie au fost acordate Premiile municipiului Câmpina, pentru cei mai buni 25 de elevi de liceu, din clasele a XII-a.