Ceasul model retro din centrul municipiului Câmpina dă semne de oboseală. Sunt câteva săptămâni bune de când fiecare față a ceasului indică altă oră sau, să fim eleganți, alt fus orar, probabil în sprijinul turiștilor care dau năvală peste drum, la Centrul de Informare și Promovare Turistică.
Sunt trei ani de când a fost montat acest ceas, în pasajul binecunoscut, iar administrația locală anunța atunci cu mândrie că a fost achiziționat un ceas în stil retro pentru a se potrivi cu stâlpii de iluminat și băncile din parc. A costat aproape 50.000 lei, adică jumătate de miliard de lei vechi, iar acum își așteaptă... ceasornicarul. Știți că există o vorbă, merge orașul precum ceasul. Noi refuzăm să credem că merge Câmpina precum ceasul din centru sau măcar sperăm să nu fie așa.
Probabil nu ați înțeles mare lucru din acest titlu, chiar dacă el este corect, dar vă vom explica în rândurile care urmează cine și cum a găsit legătura între pasajul subteran de la Câmpina și un drum județean care leagă câteva comune din sudul județului.
Cele două asocieri de firme care participă la licitația pentru reabilitarea, extinderea și modernizarea rețelelor de apă și canalizare de la Câmpina și Poiana Câmpina au atacat în instanță decizia Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor. Curtea de Apel Ploiești a respins ambele plângeri ca nefondate.
Luni dimineață, la Câmpina, la intersecția Străzii Maramureș cu Bulevardul Carol I.
Elevii claselor a VIII-a încep de luni, 17 martie, seria simulărilor pentru Evaluarea Națională.