Ceasul model retro din centrul municipiului Câmpina dă semne de oboseală. Sunt câteva săptămâni bune de când fiecare față a ceasului indică altă oră sau, să fim eleganți, alt fus orar, probabil în sprijinul turiștilor care dau năvală peste drum, la Centrul de Informare și Promovare Turistică.
Sunt trei ani de când a fost montat acest ceas, în pasajul binecunoscut, iar administrația locală anunța atunci cu mândrie că a fost achiziționat un ceas în stil retro pentru a se potrivi cu stâlpii de iluminat și băncile din parc. A costat aproape 50.000 lei, adică jumătate de miliard de lei vechi, iar acum își așteaptă... ceasornicarul. Știți că există o vorbă, merge orașul precum ceasul. Noi refuzăm să credem că merge Câmpina precum ceasul din centru sau măcar sperăm să nu fie așa.
La Consiliul Județean a fost semnat astăzi, 3 iulie 2025, contractul privind "Execuția rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în Câmpina și Poiana Câmpina", parte a Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Prahova.
Mai mulți câmpineni ne-au transmis că pe Strada BP Hasdeu, la blocul din apropierea intersecției de la ”Răcitor”, există câțiva brazi uscați care pun în pericol trecătorii, dar și locatarii.
Pe 8 iulie 1988, adică acum 37 ani, la Câmpina se deschidea Forumul Național al Pionierilor, în prezența președintelui Organizației Naționale a Pionierilor, Poliana Cristescu, soția lui Nicu Ceaușescu.
Unul dintre proiectele importante pentru fluidizarea traficului rutier pe DN1 este realizarea unui sens giratoriu la intrarea în comuna Bănești, la intersecția cu drumul spre satul Urleta.