"The Magical World of Trees and Agriculture" este denumirea celui de-al treilea proiect eTwinning în care a fost implicată Școala Gimnazială "Alexandru Ioan Cuza", de această dată partenerii săi fiind din Turcia și Republica Moldova.
Prin “Lumea magică a copacilor și agriculturii”, cum se traduce denumirea acestui proiect internațional, s-a dorit să se sublinieze importanța arborilor și agriculturii în viața oamenilor. Principalele obiective au vizat: asimilarea de către elevi a unor cunoștințe despre arbori și agricultură; înțelegerea efectelor schimbării condițiilor climatice asupra arborilor și agriculturii și luarea măsurilor de precauție necesare; recunoașterea speciilor de arbori și realizarea unei activități cu copiii în pădure; conștientizarea importanței reciclării hârtiei.
Au participat la acest proiect mai multe școli din Istanbul (Turcia), profesorul Nurullah Gürbüz fiind, de altfel, fondatorul proiectului; Școala Gimnazială “Al. I. Cuza” din Câmpina (prof. înv. primar Cristina Badea - clasa pregătitoare, prof. înv. primar Raluca Andreea Mihalache - clasa a II-a, prof. Manuela Luminița Vintilescu - clasa a V-a); Școala Gimnazială “Ioan Duhovnicul” din Bănești (prof. Ana Vasile și prof. înv. primar Mădălina Andrei); Gimnaziul Camencea, raionul Orhei din Republica Moldova (profesor Maria Ceban).
La Școala “Cuza”, pentru produsul final al proiectului, copiii au plantat flori în curtea instituției de învățământ.
Vă reamintim că Școala Gimnazială “Al.I. Cuza” este membră a comunității eTwinning din 2021 și desfășoară mai multe proiecte internaționale de tip eTwinning. Sunt proiecte care se desfășoară între mai multe școli din țări membre ale Uniunii Europene, prin intermediul unei platforme, implicând cadrele didactice și elevii în activități noi de învățare.
A venit vara... E vară, e vremea grătarului... Așa că mulți amatori de astfel de mdoalități de petrecere a timpului iber sunt în căutarea de ustensile, dar și de suveniruri atât pentru ”Ea”, cât și pentru ”El”, care pot fi asociate acestei distracții. Și ce poate fi mai potrivit pentru o aniversare la grătar decât un cadou cu această tematică!
Cristina Miruna Rânceanu avea doar 21 de ani.
În Câmpina se derulează proiectul ”Calificat pentru viitor”, care presupune inclusiv stagii de practică pentru elevi la agenți economici implicați în derularea acestui proiect.
Primăria Municipiului Câmpina informează cetățenii cu privire la termenele de eliberare a cărților de identitate (model 1997), precum și la situația operativă privind cărțile electronice de identitate.