"The Magical World of Trees and Agriculture" este denumirea celui de-al treilea proiect eTwinning în care a fost implicată Școala Gimnazială "Alexandru Ioan Cuza", de această dată partenerii săi fiind din Turcia și Republica Moldova.
Prin “Lumea magică a copacilor și agriculturii”, cum se traduce denumirea acestui proiect internațional, s-a dorit să se sublinieze importanța arborilor și agriculturii în viața oamenilor. Principalele obiective au vizat: asimilarea de către elevi a unor cunoștințe despre arbori și agricultură; înțelegerea efectelor schimbării condițiilor climatice asupra arborilor și agriculturii și luarea măsurilor de precauție necesare; recunoașterea speciilor de arbori și realizarea unei activități cu copiii în pădure; conștientizarea importanței reciclării hârtiei.
Au participat la acest proiect mai multe școli din Istanbul (Turcia), profesorul Nurullah Gürbüz fiind, de altfel, fondatorul proiectului; Școala Gimnazială “Al. I. Cuza” din Câmpina (prof. înv. primar Cristina Badea - clasa pregătitoare, prof. înv. primar Raluca Andreea Mihalache - clasa a II-a, prof. Manuela Luminița Vintilescu - clasa a V-a); Școala Gimnazială “Ioan Duhovnicul” din Bănești (prof. Ana Vasile și prof. înv. primar Mădălina Andrei); Gimnaziul Camencea, raionul Orhei din Republica Moldova (profesor Maria Ceban).
La Școala “Cuza”, pentru produsul final al proiectului, copiii au plantat flori în curtea instituției de învățământ.
Vă reamintim că Școala Gimnazială “Al.I. Cuza” este membră a comunității eTwinning din 2021 și desfășoară mai multe proiecte internaționale de tip eTwinning. Sunt proiecte care se desfășoară între mai multe școli din țări membre ale Uniunii Europene, prin intermediul unei platforme, implicând cadrele didactice și elevii în activități noi de învățare.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.
În perioada 29 mai - 7 iunie 2025, Câmpina a devenit locul unde vocile tinerilor s-au unit într-un singur mesaj: fiecare om merită să fie ascultat și acceptat. Fundația Zamolxes a derulat proiectul “S.I.N.G. – Social Inclusion for New Generations 3.0”, cu sprijinul programului Erasmus+, o mobilitate de tineret care a adus laolaltă 52 de participanți din Bulgaria, Italia, Lituania, Polonia, România, Spania și Turcia.
De câte ori nu vi s-a întâmplat să căutați un cadou deosebit pe care să-l oferiți unei persoane dragi? Cu siguranță, venind la Magazinul INA din incinta Complexului Comercial Mercantis, din centrul municipiului Câmpina, cea mai mare parte a problemei este rezolvată.