Elevii Școlii "Louis Pasteur" au donat sânge pentru spitalele din Prahova

Social (Categoria articolului)

Aproximativ 100 de persoane au participat astăzi la acțiunea de donare de sânge organizată de Școala Postliceală "Louis Pasteur" din Câmpina în parteneriat cu Centrul de Transfuzii Sanguine Ploiești. În cea mai mare parte, donatori au fost elevii instituției (60), dar alături de ei s-au aflat și câmpineni care le-au susținut inițiativa și care au ales "să dăruiască o șansă la viață în luna cadourilor". Acesta a fost, de altfel, motto-ul campaniei de donare de sânge.

Acțiunea s-a desfășurat la sediul școlii, în Cartierul Slobozia. Reprezentanții Centrului de Transfuzii Sanguine au venit aici cu toate materialele sanitare necesare recoltării și stocării sângelui atât de necesar pacienților de la spitalele din județ.
"Nu este pentru prima dată când elevii școlii noastre donează sânge, dar este prima dată când o astfel de campanie se organizează la noi în școală. Până acum, elevii mergeau la Ploiești, la Centrul de Transfuzii Sanguine. Acum, pentru că numărul celor care doreau să doneze sânge a fost destul de mare, am decis să-i chemăm la noi pe reprezentanții Centrului și nu-mi rămâne decât să le mulțumesc tuturor celor care au susținut demersul nostru pentru a le oferi o șansă la viață pacienților care au nevoie de sânge", ne-a declarat Elena Murariu, președintele AMUS, asociație sub patronajul căreia funcționează Școala Postliceală "Louis Pasteur". (video)
"Să nu uităm de specificul școlii noastre - pregătirea asistenților medicali generaliști și de farmacie. În acest context, acțiunea organizată de noi astăzi este firească. Mai ales că știm cu toții cu ce probleme se confruntă unitățile spitalicești, știm că există un deficit de sânge în spitale și astfel de acțiuni sunt extrem de importante. O picătură de sânge poate salva o viață. Ceea ce este și mai îmbucurător este faptul că reprezentanții Centrului de Transfuzii Sanguine ne-au propus să ne înscrie și în baza de date pentru donarea de celule stem, iar elevii noștri au răspuns pozitiv acestei propuneri", a declarat profesor Romulus Pietriceanu, inițiatorul campaniei de donare de sânge. (video)

7408 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1616 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

835 vizualizari
17 apr. 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

1 comentarii

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

Alte stiri recente

833 vizualizari
24 apr. 2024 22:29

Călin Tiu (PSD) și Alexandru Vane (PNL), candidații din Câmpina cu șanse mari să devină consilieri județeni

Doi câmpineni sunt pe poziții eligibile pe liste partidelor pe care le reprezintă, pentru Consiliul Județean Prahova, cu șanse foarte mari de a deveni consilieri județeni în urma alegerilor locale din 9 iunie 2024.

166 vizualizari
24 apr. 2024 21:16

Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Așa cum a procedat și cu alte ocazii, Centrul Medical SanConfind oferă pacienților săi, drept cadou de Paște, o reducere substanțială, de 20%, la plata unor tratamente de recuperare medicală. Este vorba despre toate procedurile de balneoterapie și diferite tipuri de masaj.