Inspectori de la DSP, în control la Spitalul Municipal Câmpina

Social (Categoria articolului)

O echipă de inspectori de la Direcția de Sănătate Publică Sibiu se află în aceste zile la Câmpina pentru a verifica activitatea Spitalului Municipal. De altfel, la toate spitalele din țară se vor efectua astfel de controale dispuse de Ministerul Sănătății. Este vorba despre controale încrucișate ale inspectorilor DSP, în sensul că spitalele dintr-un județ sunt verificate de inspectori din alt județ. La noi au venit inspectori de la DSP Sibiu, iar reprezentanții DSP Prahova au fost trimiși în control la spitalele din Teleorman.

Controalele vizează cu precădere condițiile igienico-sanitate din spitale, dar vor fi verificate și documentele privind înființarea și funcționarea unităților medicale cu paturi, modul în care sunt asigurate utilitățile, funcționarea blocului alimentar, aprovizionarea cu materiale, măsurile de prevenire și control a infecțiilor intraspitalicești. Rezultatele controalelor vor fi trimise la Ministerul Sănătății până la 5 aprilie 2016.
"Nu am avut probleme până acum. Am pus la dispoziția inspectorilor tot ceea ce au solicitat, au vizitat spitalul, inclusiv secția din Strada Vasile Alecsandri și eu cred că este un control normal, la care vom ieși bine. Sigur, la noi acum este o situație mai specială, pe care inspectorii au înțeles-o și mă refer la faptul că lucrările de modernizare a Policlinicii Municipale au creat unele probleme în activitatea spitalului. După cum știți, cabinetele din ambulatoriu au fost mutate în spital și lucrăm în continuare cu circuite forțate, în condiții de aglomerație maximă. Le-am explicat inspectorilor de la DSP situația și chiar au vrut să vadă cum arată Policlinica. I-am dus în zonele unde lucrările de reabilitare au fost finalizate și unde urmează să instalăm noul mobilier și aparatura medicală", ne-a declarat managerul Spitalului Municipal Câmpina, dr. Călin Tiu.

5528 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • simian ioan 22.03.2016 15:26 Foarte bine,sa verifice de ex.la et 4 bateriile de la dus si chiuvete ,nu sunt in stare de functionare,sunt din cele mai ieftine si proaste ,cum sa siguri igiena ????daca apa calda nu curge.
  • ana nedelcu 22.03.2016 21:43 Poate vor merge si la sectia de recuperare, de la vechea maternitatate, unde apa de la dusuri iese in cabine, iar in saloane nici nu cred ca sunt comectate la canalizare. Pt. ca nu le poti folosi

Social

264 vizualizari
29 iun. 2022 09:08

Un modul de prim-ajutor a fost amplasat în centrul Câmpinei, în pasajul de la ceas, funcțional în perioadele caniculare

Având în vedere temperaturile ridicate anunțate pentru aceste zile și la Câmpina și având în vedere faptul că pentru întreaga lună iulie s-au anunțat fenomene extreme (caniculă, alternând cu vijelii și ploi torențiale), Primăria municipiului a instalat în Pasajul de la Ceas un modul de prim-ajutor. Trecătorii se pot opri aici pentru a se răcori și odihni puțin, pentru a bea apă sau pentru a cere ajutor în cazul în care nu se simt bine.

2435 vizualizari
24 iun. 2022 10:37

93,56% dintre elevii din Câmpina, care au susținut Evaluarea Națională, au obținut media generală peste 5

Pe site-ul Ministerului Educației au fost publicate, joi după-amiază, rezultatele la Evaluarea Națională și sunt rezultate bune pentru elevii câmpineni. 270 elevi de clasa a VIII-a s-au înscris la Evaluarea Națională în Câmpina. Dintre aceștia, șase nu s-au prezentat la susținerea celor două probe ale examenului (limba și literatura română, respectiv matematică). Dintre cei 264 elevi care au susținut examenul, 247 au obținut media generală peste 5.00 (adică 93,56%), iar 17 - sub 5.00. Nu s-a obținut nicio medie generală de 10, în schimb, patru elevi au avut nota 10 la matematică și un elev a obținut 10 la română. La nivelul județului Prahova, șapte absolvenți de clasa a VIII-a au obținut media generală 10, șase dintre ei sunt din Ploiești, iar unul de la Filipeștii de Pădure.

Alte stiri recente

379 vizualizari
29 iun. 2022 11:10

Societate comercială cu sediul în Câmpina angajează ECONOMIST / CONTABIL

Societate comercială cu sediul în Câmpina (telefon 0244.375.277; fax 0244.373.077) angajează economist / contabil.

822 vizualizari
29 iun. 2022 08:57

Consiliul Local Câmpina va discuta procedura și criteriile concursului pentru ocuparea postului de director al Casei Tineretului

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina de joi, 30 iunie 2022, ora 17.00, se va dezbate un proiect privind procedura de organizare și desfășurare a concursului pentru ocuparea funcției de director al Casei Tineretului, precum și criteriile de selecție a candidaților.