Inspectori de la DSP, în control la Spitalul Municipal Câmpina

Social (Categoria articolului)

O echipă de inspectori de la Direcția de Sănătate Publică Sibiu se află în aceste zile la Câmpina pentru a verifica activitatea Spitalului Municipal. De altfel, la toate spitalele din țară se vor efectua astfel de controale dispuse de Ministerul Sănătății. Este vorba despre controale încrucișate ale inspectorilor DSP, în sensul că spitalele dintr-un județ sunt verificate de inspectori din alt județ. La noi au venit inspectori de la DSP Sibiu, iar reprezentanții DSP Prahova au fost trimiși în control la spitalele din Teleorman.

Controalele vizează cu precădere condițiile igienico-sanitate din spitale, dar vor fi verificate și documentele privind înființarea și funcționarea unităților medicale cu paturi, modul în care sunt asigurate utilitățile, funcționarea blocului alimentar, aprovizionarea cu materiale, măsurile de prevenire și control a infecțiilor intraspitalicești. Rezultatele controalelor vor fi trimise la Ministerul Sănătății până la 5 aprilie 2016.
"Nu am avut probleme până acum. Am pus la dispoziția inspectorilor tot ceea ce au solicitat, au vizitat spitalul, inclusiv secția din Strada Vasile Alecsandri și eu cred că este un control normal, la care vom ieși bine. Sigur, la noi acum este o situație mai specială, pe care inspectorii au înțeles-o și mă refer la faptul că lucrările de modernizare a Policlinicii Municipale au creat unele probleme în activitatea spitalului. După cum știți, cabinetele din ambulatoriu au fost mutate în spital și lucrăm în continuare cu circuite forțate, în condiții de aglomerație maximă. Le-am explicat inspectorilor de la DSP situația și chiar au vrut să vadă cum arată Policlinica. I-am dus în zonele unde lucrările de reabilitare au fost finalizate și unde urmează să instalăm noul mobilier și aparatura medicală", ne-a declarat managerul Spitalului Municipal Câmpina, dr. Călin Tiu.

5377 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • simian ioan 22.03.2016 15:26 Foarte bine,sa verifice de ex.la et 4 bateriile de la dus si chiuvete ,nu sunt in stare de functionare,sunt din cele mai ieftine si proaste ,cum sa siguri igiena ????daca apa calda nu curge.
  • ana nedelcu 22.03.2016 21:43 Poate vor merge si la sectia de recuperare, de la vechea maternitatate, unde apa de la dusuri iese in cabine, iar in saloane nici nu cred ca sunt comectate la canalizare. Pt. ca nu le poti folosi

Social

94 vizualizari
18 oct. 2021 12:28

A încetat din viață Paul Bărbulescu, cel care a fost arhitect șef al Câmpinei timp de 25 de ani

Arhitectul câmpinean Paul Bărbulescu a încetat din viață. Avea 78 de ani și timp de un sfert de secol, în perioada 1968-1993, a lucrat în cadrul Primăriei Câmpina, fiind arhitectul șef al orașului. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

3718 vizualizari
14 oct. 2021 19:28

Sărbătoarea ”#ErasmusDays 2021”, la Grădinița ”Iulia Hasdeu” din Câmpina

#ErasmusDays 2021 reflectă marca Erasmus+, fiind o adevărată sărbătoare dedicată proiectelor purtând acest logo celebru în întrega Europă. Pe parcursul a trei zile - 14, 15, 16 octombrie 2021 - se prezintă rezultatele și impactul acestor proiecte, pentru a le face vizibile tuturor, fiind vorba de mii de organizații din Europa și chiar și de dincolo de granițele bătrânului continent.

Alte stiri recente

49 vizualizari
18 oct. 2021 13:28

Spitalul Voila, printre cele patru unități sanitare din Prahova care primesc, de la Ministerul Sănătății, doze de anticorpi monoclonali neutralizanţi pentru SARS-CoV-2

Ministerul Sănătății a repartizat unor spitale din țară dozele de anticorpi monoclonali neutralizanţi pentru SARS-CoV-2. Este vorba de 5.206 fiole de anticorpi monoclonali repartizate la 134 de unități sanitare cu paturi,  pentru tratarea a 2.603 pacienți cu COVID-19. Prahova primește doar 100 de doze: 70 pentru Spitalul Județean de Urgență Ploiești și câte 10 pentru Spitalul de Boli Pulmonare Breaza, Spitalul Orășenesc Băicoi și Spitalul de Psihiatrie Voila.

1026 vizualizari
17 oct. 2021 20:17

Primele două victorii în meciuri oficiale pentru handbalistele de la CS Câmpina

Echipa de handbal feminin a CS Câmpina, antrenată de Daniel Vasile, înființată de ceva vreme, a participat doar la competiții cu caracter de verificare. Din acest sezon, echipa a fost înscrisă în Campionatul Municipal București, la junioare IV.