Proiectul de 7 milioane euro al firmei Seva, privind amenajarea fostelor terenuri de tenis Fibec, a fost prezentat public

Actualitate (Categoria articolului)

În cadrul unei întâlniri care a avut loc marți, 12 martie, la Hotelul - Restaurant Seva din Câmpina, a fost prezentat public, în premieră, proiectul futurist privind modernizarea actualei baze sportive (terenurile de tenis) care a aparținut societății Fibec și care a fost achiziționată recent de firma Seva. Proiectul, unul de senzație, care ar schimba complet imaginea zonei și ar face ca despre Câmpina să se vorbească și la modul laudativ, este estimat la 7 milioane euro, din care 5 milioane euro ar urma să fie fonduri europene.

Proiectul este realizat de arhitectul Dragoș Epure, cel care se ocupă și de modernizarea portului St. Tropez de pe Riviera Franceză. Omul de afaceri Florin Abagiu, care deține Seva și această bază sportivă, intenționează să realizeze aici un complex modern, care ar urma să cuprindă - hotel de 5 stele, cu o capacitate de 50-60 locuri; două restaurante, inclusiv unul panoramic, la ultimul nivel al viitorului hotel, iar altul cu produse eco din zona Câmpina; săli de evenimente; un mic teren de golf de tip driving range (pentru începători sau pentru pregătire), înconjurat de o plasă iluminată spectaculos și de o pistă de alergare; sub toate vor fi amenajate un centru spa, o piscină semiolimpică și o sală polivalentă; în continuare teren de tenis, teren de minifotbal, care pe timpul iernii să fie amenajat ca patinoar, sub acestea fiind proiectată o parcare subterană.
Practic, imaginați-vă un vas de croazieră, cu toate dotările și facilitățile, integrat pe terenul pe care s-a aflat baza sportivă Fibec. Totul arată spectaculos, un proiect considerat science-fiction, dar care poate fi pus în practică și care ar constitui un punct de maximă atracție pentru Câmpina.
La evenimentul de marți au fost prezenți primarul Horia Tiseanu, viceprimarul Adrian Pițigoi, consilierii locali Dragomir Enache, Florin Frățilă și Adrian Dochia, reprezentanți ai mai multor instituții bancare, care ar putea susține financiar acest proiect, alți invitați, cu toții având cuvinte de laudă față de proiectul prezentat. S-a discutat și despre posibile planuri care să includă și spațiile adiacente - Lacul Curiacul, Parcul Istrati, calea ferată și chiar malul care dă spre Strada Ion Câmpineanu, discutându-se în acest context și de reactualizarea proiectului de realizare a unei noi căi de acces care să lege DN1 de intersecția străzilor Pictor Nicolae Grigorescu și Plevnei.

8279 vizualizari
5

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • diss 13.03.2019 15:20 De la machete,planuri,proiecte futuriste pana la realitate e cale lunga.Personal nu cred intr-un asemenea proiect care nu tine cont ,absolut deloc, de specificul zonei.In plus,parerea mea;Campina este un oras in deriva totala.
  • Campinean nemultumit 13.03.2019 18:37 Suntem in plop si plopu-n aer,asta senin ar trebui sa recunoasca cei care sunt si care vor veni.Spuneau de parc industrial la 21 decembrie,ca demoleaza coltul de la Racitor al Rafinariei sa faca un mic parc.Mai degraba sa se sifoneze iar niste banuti.Limita lor este maxima,si ei continua.Iar cand vor vedea ca bat oameni in negru la usa lor bruc au devenit bolnavi subit.Rade si curcile,daramite pensionarii de Tiseanu si Pitigoi,ei acum au descoperit jeleul,le ia foc scaunul pe care stau si fac scandal
  • Alt campinean nemultumit 13.03.2019 20:51 Sa speram ca acest proiect va prinde aripi si ca nu va ajunge parasit intr-un sertar ca acel "parc industrial". Ca tot veni vorba... Ganditi-va ce ar putea iesi din terenul fostei Steaua Romana :) Ar putea avea atatea intrebuintari, acolo ar incapea lejer un mic cartier, sau un alt spital mult mai modern, sau ceva puncte de desfacere pentru unele lanturi de magazine, sau, sau, sau.
  • didi 13.03.2019 22:06 Prezentarea este de nota 10 cel putin,pare rupta dintr-un film SF.Chiar si o realizare de 50%ar fi o minune pentru acest oras,pacat ca nu se dezvolta si fosta activitate de tenis pentru copii si adulti ce puteau aduce turnee importante si o data cu ele se miscau si altele in oras.Sa speram si sa crede ca tot sectorul privat va realiza ceva mai deosebit pentru oras.
  • Mocanu Constanța 18.03.2019 00:42 M-aş bucura nespus dacă cineva s-ar ocupa de reabilitarea ştrandurilor (bazinelor) existente şi lăsate în paragină. Mă refer la cele în aer liber , unde mergi vara să înoți şi să foci plajă.....nu cel acoperit , care e ca o seră !!!?

Actualitate

482 vizualizari
22 mar. 2019 13:38

Lucrări pentru introducerea unui canal de colectare a apelor pluviale la intersecția străzilor I.H. Rădulescu și Drumul Taberei din Câmpina

La intersecția străzilor Ion Heliade Rădulescu, Drumul Taberei și Muscelului din municipiul Câmpina este în curs de execuție o lucrare de colectare a apelor pluviale și de dirijare a acestora spre pârâul Câmpinița. Este o investiție despre care se vorbește de mai mulți ani, dar abia în 2018 a fost aprobată de Consiliul Local, iar licitația în vederea executării lucrărilor a fost finalizată în ianuarie 2019.

1897 vizualizari
21 mar. 2019 11:40

Ziua Internațională a Francofoniei, sărbătorită la Școala Centrală Câmpina

La intrarea în incinta Școlii Gimnaziale Centrale Câmpina atrage imediat atenția o expoziție deosebită. Desene, picturi, machete, mânuțe cu mesaje scrise în limba franceză, steagul României alături de cel al Franței. Copiii au sărbătorit ieri, 20 martie 2019, Ziua Internațională a Francofoniei, iar întreaga săptămână este dedicată limbii franceze.

Alte stiri recente

599 vizualizari
22 mar. 2019 12:40

Pericol real pentru copii - o gaură în asfalt, la ieșirea din incinta Școlii "Ion Câmpineanu" din Câmpina

Mai mulți părinți ai căror copii învață la Școala Gimnazială "Ion Câmpineanu" din municipiul Câmpina ne-au semnalat existența unei gropi apărute chiar în zona pe unde elevii intră și ies în/din instituția de învățământ. Este vorba despre zona adiacentă porților laterale, cele dinspre sediul Distrigaz. Părinții sunt îngrijorați ca nu cumva această gaură din asfalt să devină o capcană pentru copii lor. La rândul nostru, semnalăm această problemă autorităților locale, cu speranță că vor lua măsurile necesare.

1808 vizualizari
21 mar. 2019 21:04

Liga A Prahova, etapa a 19-a. Avancronici și delegări

Sâmbătă și duminică au loc meciurile etapei a 19-a din Liga A Prahova. Capul de afiș al rundei pare a fi la Păulești, dar și la Brebu, Coada Izvorului sau Urlați se anunță meciuri interesante. Iată programul cu scurte avancronici și cu delegările arbitirlor și observatorilor: