Proiectul de 7 milioane euro al firmei Seva, privind amenajarea fostelor terenuri de tenis Fibec, a fost prezentat public

Actualitate (Categoria articolului)

În cadrul unei întâlniri care a avut loc marți, 12 martie, la Hotelul - Restaurant Seva din Câmpina, a fost prezentat public, în premieră, proiectul futurist privind modernizarea actualei baze sportive (terenurile de tenis) care a aparținut societății Fibec și care a fost achiziționată recent de firma Seva. Proiectul, unul de senzație, care ar schimba complet imaginea zonei și ar face ca despre Câmpina să se vorbească și la modul laudativ, este estimat la 7 milioane euro, din care 5 milioane euro ar urma să fie fonduri europene.

Proiectul este realizat de arhitectul Dragoș Epure, cel care se ocupă și de modernizarea portului St. Tropez de pe Riviera Franceză. Omul de afaceri Florin Abagiu, care deține Seva și această bază sportivă, intenționează să realizeze aici un complex modern, care ar urma să cuprindă - hotel de 5 stele, cu o capacitate de 50-60 locuri; două restaurante, inclusiv unul panoramic, la ultimul nivel al viitorului hotel, iar altul cu produse eco din zona Câmpina; săli de evenimente; un mic teren de golf de tip driving range (pentru începători sau pentru pregătire), înconjurat de o plasă iluminată spectaculos și de o pistă de alergare; sub toate vor fi amenajate un centru spa, o piscină semiolimpică și o sală polivalentă; în continuare teren de tenis, teren de minifotbal, care pe timpul iernii să fie amenajat ca patinoar, sub acestea fiind proiectată o parcare subterană.
Practic, imaginați-vă un vas de croazieră, cu toate dotările și facilitățile, integrat pe terenul pe care s-a aflat baza sportivă Fibec. Totul arată spectaculos, un proiect considerat science-fiction, dar care poate fi pus în practică și care ar constitui un punct de maximă atracție pentru Câmpina.
La evenimentul de marți au fost prezenți primarul Horia Tiseanu, viceprimarul Adrian Pițigoi, consilierii locali Dragomir Enache, Florin Frățilă și Adrian Dochia, reprezentanți ai mai multor instituții bancare, care ar putea susține financiar acest proiect, alți invitați, cu toții având cuvinte de laudă față de proiectul prezentat. S-a discutat și despre posibile planuri care să includă și spațiile adiacente - Lacul Curiacul, Parcul Istrati, calea ferată și chiar malul care dă spre Strada Ion Câmpineanu, discutându-se în acest context și de reactualizarea proiectului de realizare a unei noi căi de acces care să lege DN1 de intersecția străzilor Pictor Nicolae Grigorescu și Plevnei.

9085 vizualizari
5

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • diss 13.03.2019 15:20 De la machete,planuri,proiecte futuriste pana la realitate e cale lunga.Personal nu cred intr-un asemenea proiect care nu tine cont ,absolut deloc, de specificul zonei.In plus,parerea mea;Campina este un oras in deriva totala.
  • Campinean nemultumit 13.03.2019 18:37 Suntem in plop si plopu-n aer,asta senin ar trebui sa recunoasca cei care sunt si care vor veni.Spuneau de parc industrial la 21 decembrie,ca demoleaza coltul de la Racitor al Rafinariei sa faca un mic parc.Mai degraba sa se sifoneze iar niste banuti.Limita lor este maxima,si ei continua.Iar cand vor vedea ca bat oameni in negru la usa lor bruc au devenit bolnavi subit.Rade si curcile,daramite pensionarii de Tiseanu si Pitigoi,ei acum au descoperit jeleul,le ia foc scaunul pe care stau si fac scandal
  • Alt campinean nemultumit 13.03.2019 20:51 Sa speram ca acest proiect va prinde aripi si ca nu va ajunge parasit intr-un sertar ca acel "parc industrial". Ca tot veni vorba... Ganditi-va ce ar putea iesi din terenul fostei Steaua Romana :) Ar putea avea atatea intrebuintari, acolo ar incapea lejer un mic cartier, sau un alt spital mult mai modern, sau ceva puncte de desfacere pentru unele lanturi de magazine, sau, sau, sau.
  • didi 13.03.2019 22:06 Prezentarea este de nota 10 cel putin,pare rupta dintr-un film SF.Chiar si o realizare de 50%ar fi o minune pentru acest oras,pacat ca nu se dezvolta si fosta activitate de tenis pentru copii si adulti ce puteau aduce turnee importante si o data cu ele se miscau si altele in oras.Sa speram si sa crede ca tot sectorul privat va realiza ceva mai deosebit pentru oras.
  • Mocanu Constanța 18.03.2019 00:42 M-aş bucura nespus dacă cineva s-ar ocupa de reabilitarea ştrandurilor (bazinelor) existente şi lăsate în paragină. Mă refer la cele în aer liber , unde mergi vara să înoți şi să foci plajă.....nu cel acoperit , care e ca o seră !!!?

Actualitate

622 vizualizari
18 iun. 2019 22:24

Hai cu parcul (de la soldat) că ne prinde iarna! Încă o iarnă...

Așteptăm cu nerăbdare ziua în care să putem scrie că Parcul Regele Mihai I (zona de la soldat) este gata, că lucrările s-au finalizat și că a fost efectuată recepția acestei... extraordinare investiții în valoare de 1.682.780 lei. Din păcate, însă, la cum decurg lucrurile, mai avem de așteptat. O lucrare care ar fi trebuit să se termine în patru luni împlinește, zilele acestea, un an și două luni.

1750 vizualizari
18 iun. 2019 20:14

Lacăt pe poarta terenului de sport de la Grădinița nr.5 din Câmpina. O eroare de proiectare împiedică finalizarea investiției

3 comentarii

Se întâmplă în Câmpina unele lucruri pe care nici nu știm cum să le mai catalogăm. Aproape că nu este lucrare realizată de administrația locală și plătită din bani publici la care să nu apară probleme. Astăzi vă prezentăm situația terenului de sport de la Grădinița nr.5 din Cartierul Slobozia. Amenajarea acestui teren este gata de anul trecut, mai trebuie aplicată doar suprafața acrilică. Numai că, iată, am trecut de jumătatea lui iunie 2019 și lucrarea nu se mai termină, astfel încât să se poată face recepția tehnică. Din câte se pare, la mijloc este o eroare de proiectare care nu a fost îndreptată la timp. Proiectul prevede ca suprafața acrilică să fie de... 4 mm, aplicată pe beton. 

Alte stiri recente

2287 vizualizari
17 iun. 2019 18:39

Performanțe notabile pentru atleții de la CSS "Constantin Istrati" Câmpina la finala națională a categoriei copii I

La București a avut loc luni, 17 iunie, finala Campionatului Național de Atletism pentru Copii I, competiție la care CSS "Constantin Istrati" Câmpina, club coordonat de prof. Mihaela Marin, a obținut o serie de performanțe notabile.

3039 vizualizari
17 iun. 2019 16:57

Atleta câmpineancă Ioana Plăvan, în lotul echipei olimpice a României pentru Jocurile Europene de la Minsk

La Complexul Olimpic de la Izvorani a avut loc luni dimineață, în prezența președintelui Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, festivitatea de prezentare a echipei olimpice a României pentru Jocurile Europene, care vor avea loc la Minsk (Belarus), în perioada 21 - 30 iunie. Printre cei 21 de atleți care fac parte din echipa de 123 de sportivi a României se numără și o câmpineancă - atleta Ioana Plăvan, antrenată de Nicolae Pavel, legitimată până de curând la CSS "Constantin Istrati" Câmpina, în prezent la Gloria Buzău pentru că în Câmpina nu s-a găsit nicăieri loc pentru o asemenea performeră.