Proiectul de 7 milioane euro al firmei Seva, privind amenajarea fostelor terenuri de tenis Fibec, a fost prezentat public

Actualitate (Categoria articolului)

În cadrul unei întâlniri care a avut loc marți, 12 martie, la Hotelul - Restaurant Seva din Câmpina, a fost prezentat public, în premieră, proiectul futurist privind modernizarea actualei baze sportive (terenurile de tenis) care a aparținut societății Fibec și care a fost achiziționată recent de firma Seva. Proiectul, unul de senzație, care ar schimba complet imaginea zonei și ar face ca despre Câmpina să se vorbească și la modul laudativ, este estimat la 7 milioane euro, din care 5 milioane euro ar urma să fie fonduri europene.

Proiectul este realizat de arhitectul Dragoș Epure, cel care se ocupă și de modernizarea portului St. Tropez de pe Riviera Franceză. Omul de afaceri Florin Abagiu, care deține Seva și această bază sportivă, intenționează să realizeze aici un complex modern, care ar urma să cuprindă - hotel de 5 stele, cu o capacitate de 50-60 locuri; două restaurante, inclusiv unul panoramic, la ultimul nivel al viitorului hotel, iar altul cu produse eco din zona Câmpina; săli de evenimente; un mic teren de golf de tip driving range (pentru începători sau pentru pregătire), înconjurat de o plasă iluminată spectaculos și de o pistă de alergare; sub toate vor fi amenajate un centru spa, o piscină semiolimpică și o sală polivalentă; în continuare teren de tenis, teren de minifotbal, care pe timpul iernii să fie amenajat ca patinoar, sub acestea fiind proiectată o parcare subterană.
Practic, imaginați-vă un vas de croazieră, cu toate dotările și facilitățile, integrat pe terenul pe care s-a aflat baza sportivă Fibec. Totul arată spectaculos, un proiect considerat science-fiction, dar care poate fi pus în practică și care ar constitui un punct de maximă atracție pentru Câmpina.
La evenimentul de marți au fost prezenți primarul Horia Tiseanu, viceprimarul Adrian Pițigoi, consilierii locali Dragomir Enache, Florin Frățilă și Adrian Dochia, reprezentanți ai mai multor instituții bancare, care ar putea susține financiar acest proiect, alți invitați, cu toții având cuvinte de laudă față de proiectul prezentat. S-a discutat și despre posibile planuri care să includă și spațiile adiacente - Lacul Curiacul, Parcul Istrati, calea ferată și chiar malul care dă spre Strada Ion Câmpineanu, discutându-se în acest context și de reactualizarea proiectului de realizare a unei noi căi de acces care să lege DN1 de intersecția străzilor Pictor Nicolae Grigorescu și Plevnei.

9668 vizualizari
5

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • diss 13.03.2019 15:20 De la machete,planuri,proiecte futuriste pana la realitate e cale lunga.Personal nu cred intr-un asemenea proiect care nu tine cont ,absolut deloc, de specificul zonei.In plus,parerea mea;Campina este un oras in deriva totala.
  • Campinean nemultumit 13.03.2019 18:37 Suntem in plop si plopu-n aer,asta senin ar trebui sa recunoasca cei care sunt si care vor veni.Spuneau de parc industrial la 21 decembrie,ca demoleaza coltul de la Racitor al Rafinariei sa faca un mic parc.Mai degraba sa se sifoneze iar niste banuti.Limita lor este maxima,si ei continua.Iar cand vor vedea ca bat oameni in negru la usa lor bruc au devenit bolnavi subit.Rade si curcile,daramite pensionarii de Tiseanu si Pitigoi,ei acum au descoperit jeleul,le ia foc scaunul pe care stau si fac scandal
  • Alt campinean nemultumit 13.03.2019 20:51 Sa speram ca acest proiect va prinde aripi si ca nu va ajunge parasit intr-un sertar ca acel "parc industrial". Ca tot veni vorba... Ganditi-va ce ar putea iesi din terenul fostei Steaua Romana :) Ar putea avea atatea intrebuintari, acolo ar incapea lejer un mic cartier, sau un alt spital mult mai modern, sau ceva puncte de desfacere pentru unele lanturi de magazine, sau, sau, sau.
  • didi 13.03.2019 22:06 Prezentarea este de nota 10 cel putin,pare rupta dintr-un film SF.Chiar si o realizare de 50%ar fi o minune pentru acest oras,pacat ca nu se dezvolta si fosta activitate de tenis pentru copii si adulti ce puteau aduce turnee importante si o data cu ele se miscau si altele in oras.Sa speram si sa crede ca tot sectorul privat va realiza ceva mai deosebit pentru oras.
  • Mocanu Constanța 18.03.2019 00:42 M-aş bucura nespus dacă cineva s-ar ocupa de reabilitarea ştrandurilor (bazinelor) existente şi lăsate în paragină. Mă refer la cele în aer liber , unde mergi vara să înoți şi să foci plajă.....nu cel acoperit , care e ca o seră !!!?

Actualitate

2106 vizualizari
17 sept. 2019 18:48

Cea de-a VII-a ediție a Cupei Muscel, organizată de Soceram, va include și cros, pe lângă baschet și fotbal

Pe 5 octombrie 2019, la Câmpina va avea loc cea de-a VII-a ediție a Cupei Muscel, competiție sportivă destinată elevilor de la școlile gimnaziale și liceele din municipiu. Cupa Muscel va începe de la ora 9.30 la baza sportivă din Parcul Soceram de pe platoul Muscel și va include competiții de baschet, fotbal și, în premieră, cros. Ediția din acest an este dedicată memoriei Jenicăi Tabacu, fostul director al Muzeului Memorial "Iulia Hasdeu" din Câmpina, plecată dintre noi în decembrie 2018.

2058 vizualizari
16 sept. 2019 19:48

Lume, lume, atențiune! Se asfaltează Strada Tineretului din Câmpina

1 comentarii

Primim, în sfârșit, și vești bune dinspre Primăria Câmpina. A fost finalizată licitația pentru asfaltarea Străzii Tineretului, una dintre străzile praf și pulbere din municipiu. De fapt, o străduță de 360 m, situată aproape de centrul localității, între străzile Tudor Vladimirescu și George Coșbuc, dar o străduță jalnică. După ani de așteptare, locuitorii de aici se vor putea bucura de... asfalt.

Alte stiri recente

1412 vizualizari
17 sept. 2019 22:11

Siguranța pacientului, prioritatea Centrului Medical SanConfind Poiana Câmpina

Centrul Medical SanConfind Poiana Câmpina a marcat astăzi, prin mai multe acțiuni, Ziua Mondială a Siguranței Pacientului. La cel mai important spital privat din județul Prahova, evenimentul a fost prezentat de asistenta șefă, Gabriela Grozea. Vă reamintim că Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a stabilit ca, începând din acest an, 17 septembrie să fie declarată Ziua Mondială a Siguranţei Pacientului, iar spitalele din România s-au alăturat acestui demers.

3150 vizualizari
17 sept. 2019 21:39

Un bătrân de 87 de ani, depistat de polițiștii din Câmpina conducând un vehicul radiat și... cu numere de înmatriculare false

Un caz mai puțin obișnuit s-a petrecut luni seară, pe Bulevardul Nicolae Bălcescu. Agenții de la Biroul Rutier din cadrul Poliției Municipale Câmpina au oprit în trafic un autovehicul care părea suspect și la volanul căruia se afla o persoană în vârstă.