Nouă containere au ajuns astăzi la familiile din Scorțeni, Boldești Scăeni, Gornet și Predeal Sărari, acolo unde alunecările de teren produse în luna martie au generat pagube importante. Casele oamenilor sunt grav afectate și, cel mai probabil, nici nu vor mai putea fi reparate. Tot astăzi, Guvernul a aprobat alocarea unor ajutoare de urgență pentru familiile din cele patru localități din Prahova.
"Ca urmare a hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență din 31 martie 2018 și în urma aprobării de către Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Sociale, în județul Prahova au fost repartizate 9 containere modulare pentru locuințe provizorii destinate familiilor ale căror case au fost afectate de alunecările de teren generate de fenomenele meteorologice din luna martie. Astăzi, aceste module au fost distribuite beneficiarilor, transportul containerelor fiind însoțit de secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne - comisar șef de poliție Mihai Dan Chirică și colonel Dorin Sandu Voicu - președintele ANRSPS, în prezența prefectului Mădălina Lupea și președintelui Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, precum și a autorităților locale", se precizează în comunicatul de presă remis de Prefectura Prahova.
Containerele au fost împărțite în funcție de necesități - patru la Scorțeni, trei la Boldești Scăeni, unul la Gornet și unul la Predeal Sărari. Ele vor fi lăsate în administrarea primăriilor până când beneficiarii vor găsi o soluție permanentă de locuit. Containerele modulare pentru locuințe provizorii au 2,5/6 metri, sunt termoizolate, racordate la curent electric și dotate cu mobilier, aragaz cu butelie și mijloace de încălzire. Autoritățile din Scorțeni au identificat deja loturi de teren unde familiile afectate ar putea să-și construiască noi locuințe.
În cadrul ședinței de Guvern de astăzi s-a aprobat și alocarea unor ajutoare de urgență de la bugetul de stat pentru ca familiile afectate să poată avea tot ce le trebuie de Paște. Suma totală pentru beneficiarii din Prahova este de 38.000 lei.
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.