Prima decizie a Comandamentului de Iarnă la Câmpina - deszăpezirea se va face doar cu sare, fără nisip

Social (Categoria articolului)

Au fost destul de mulți cei care au ridicat din sprâncene atunci când au aflat că miercuri, 18 noiembrie 2020, sunt convocați la sediul Primăriei Câmpina pentru o primă ședință a Comandamentului de Iarnă, obișnuiți fiind ca astfel de întâlniri să aibă loc... la prima ninsoare. Astăzi, în aproximativ 40 minute, s-au pus la punct mai multe detalii privind intervențiile din timpul iernii.

La ședința Comandamentului de Iarnă au participat reprezentanți ai Jandarmeriei, ISU, Poliției Municipale, Poliției Locale, ai principalelor operatori - Distrigaz, Electrica, HidroPrahova, reprezentanți ai Ocolului Silvic, Pieței Centrale, Spitalului Voila, Floricon Salub, iar din partea administrației locale - primarul Alin Moldoveanu, administratorul public Adrian Dobre și șefii unor compartimente din Primărie.
Reprezentantul fiecărei instituții a prezentat situația pregătirii pentru sezonul de iarnă, iar operatorii rețelelor au dat asigurări că la Câmpina nu se pune problema să se ajungă la avarii majore în alimentarea cu gaze, cu energie electrică sau cu apă, iar dacă, totuși, se va întâmpla așa ceva există echipe pregătite să intervină. Doar Electrica are unele probleme în momentul de față în asigurarea integrală a echipelor de intervenție operativă din cauza infectării mai multor angajați cu noul coronavirus.
Primarul Alin Moldoveanu a afirmat că se așteaptă ca toată lumea să-și facă datoria și să intervină acolo unde trebuie și unde se poate: "Eu voi ieși să dau la lopată dacă va fi nevoie, că nu mi-e rușine și am mai făcut acest lucru, dar vreau aceeași implicare din partea tuturor. Nu voi accepta, spre exemplu, ca în Primăria Câmpina cineva să stea prin birouri și să îi aștepte pe alții să vină să degajeze zăpada din curtea instituției”.
Cel mai sensibil subiect discutat a fost cel al asigurării materialelor de deszăpezire, în momentul de față, prin contract, Primăria Câmpina achiziționând materialul antiderapant pe care operatorul îl împrăștie pe străzi, după un grafic stabilit de comun acord. În anii precedenți, pentru deszăpezire s-a folosit un amestec de sare cu nisip. În iarna care urmează se va folosi doar sare și, bineînțeles, clorura de calciu pentru unele zone, în funcție și de banii disponibili. La propunerea de a se folosi numai sare, fără nisip, s-au avut în vedere următoarele:
- efectul practic mult mai rapid, mai ales în cazul poleiului, intervenția cu sare ducând mult mai repede la topirea gheții;
- efectul ecologic, pentru că nisipul ajungea în canalizare și crea unele probleme în rețea, existând situații în care nisipul bloca, practic, canalizarea;
- efectul vizual, pentru că după trecerea iernii nu va mai fi nevoie de măturarea mecanică a zeci, poate sute de kilograme de nisip, care se usucă la marginea străzilor;
- efectul economic, pentru că operatorul Floricon Salub a promis că, dacă nu se va mai folosi nisip, acest lucru se va vedea în costurile mult mai mici cu salubritatea pe domeniul public în primele luni de primăvară.
De asemenea, s-a mai stabilit să li se solicite cetățenilor, mai ales celor de pe străzile principale ale Câmpinei, să nu mai parcheze pe marginea drumului, așa cum se întâmplă acum, pentru a putea permite operatorului să intervină cât mai eficient posibil.
La finalul ședinței, cine a dorit a putut merge la sediul Floricon Salub unde erau pregătite o parte dintre utilajele de intervenție pentru iarna 2020-2021.

4667 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • The Mask 19.11.2020 08:08 Interesant ar fi sa vedem si niste consilieri cu state vechi in consiliu cu lopata in mana la zapada.Ce sa faci daca avem un primar pus pe treaba.Apropo,domnul Moisescu de la pesedeu este amator de activitati in aer liber,poate sa va ajute.
  • mariancd 19.11.2020 08:22 ...am unele indoieli ca doar sarea o sa fie un avantaj ...probabil ca topeste gheata mai repede dar o sa ramana pe drum o ''pasta'' care o sa favorizeze alunecarea. Nisipul reprezenta un ''material antiderapant'' ...a nu mai lasa masinile pe marginea drumului nu inseamna sa va suiti cu ele pe trotuar. Nu uitati ca si pietonul este contribuabil ... daca aveti o curte, un loc de parcare, ar fi bine sa fie folosit ...unde nu este, nu este ...
  • Andrei 19.11.2020 14:33 De ce niciodata nu trec utilajele de deszapezire si printre blocuri? Macar sa arunce sare, pentru ca in fiecare iarna se transforma in patinoare.
  • Petrescu 20.11.2020 11:19 Nisipul se gaseste in canalizarea orasului si in casele oamenilor, sarea sub masinile populatiei ,era mai interesant sa auzim ca dezapezirea se face cu utilaje ,solutii si proceduri ca in tarile avansate.Iar facem noi cercetare ?e mult mai simplu sa copiem si sa aplicam ce trebuie facut.

Social

1667 vizualizari
22 iun. 2021 21:44

3 iulie 2021 – o nouă etapă a campaniei CÂMPINA CURATĂ. Un proiect despre oameni cărora le pasă

Asociațiile neguvernamentale care au inițiat proiectul CÂMPINA CURATĂ, desfășurat în parteneriat cu Primăria Câmpina, Floricon Salub și Ocolul Silvic Câmpina, se pregătesc pentru cea de-a treia etapă a acestui proiect, care va avea loc pe 3 iulie 2021. Este vorba despre o nouă acțiune de ecologizare a unor zone din municipiu, iar astăzi s-a dat startul înscrierilor atât prin intermediul unui formular online, cât și telefonic sau prin e-mail. După finalizarea etapei de înscriere, urmează formarea grupelor și distribuirea zonelor adecvate profilului fiecărei grupe (grupe de adulți, grupe de copii însoțiți, grupe formate din membri experimentați).

8174 vizualizari
21 iun. 2021 17:20

O tânără din Valea Doftanei a ales să se întoarcă la tradiții. Va deschide un magazin cu obiecte tradiționale lucrate manual chiar de ea

3 comentarii

În superba comună Valea Doftanei din județul Prahova, un loc unde sunt promovate tradițiile și se păstrează spiritul românesc autentic, se întâmplă multe lucruri frumoase. Unul dintre aceste lucruri este deschiderea unui magazin, un fel de muzeu cu... vânzare, dacă vreți, unde veți găsi doar obiecte cu specific tradițional, lucrate de mâinile dibace ale Loredanei Clinci.

Alte stiri recente

40 vizualizari
23 iun. 2021 21:30

Ceremonia de absolvire a promoției 2021 a Școlii Sanitare ”Dr. Dinu” Câmpina

După ce și-a desfășurat online cea mai mare parte a cursurilor din ultimul an de învățământ, Școala Sanitară ”Dr. Dinu” din Câmpina a organizat ceremonia de absolvire într-un cadru inedit, în aer liber, în superbul Parc Soceram de pe platoul Muscel.

2926 vizualizari
23 iun. 2021 12:56

Accident pe DN1. Două mașini s-au ciocnit pe sensul Ploiești - Câmpina

UPDATE - Conform purtătorului de cuvânt al IJP Prahova, în accident au fost implicate un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 44 de ani și un altul condus de un bărbat de 46 de ani. Conducătorul auto în vârstă de 46 de ani a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Conducătorul auto de 44 de ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultat negativ. Se efectuează cercetări în vederea stabilirii circumstanțelor și cauzelor producerii evenimentului rutier.

Pe DN1, la km 80+500, în apropiere de Paralela 45, pe raza localității Băicoi, a avut loc un accident de circulație.