Prima decizie a Comandamentului de Iarnă la Câmpina - deszăpezirea se va face doar cu sare, fără nisip

Social (Categoria articolului)

Au fost destul de mulți cei care au ridicat din sprâncene atunci când au aflat că miercuri, 18 noiembrie 2020, sunt convocați la sediul Primăriei Câmpina pentru o primă ședință a Comandamentului de Iarnă, obișnuiți fiind ca astfel de întâlniri să aibă loc... la prima ninsoare. Astăzi, în aproximativ 40 minute, s-au pus la punct mai multe detalii privind intervențiile din timpul iernii.

La ședința Comandamentului de Iarnă au participat reprezentanți ai Jandarmeriei, ISU, Poliției Municipale, Poliției Locale, ai principalelor operatori - Distrigaz, Electrica, HidroPrahova, reprezentanți ai Ocolului Silvic, Pieței Centrale, Spitalului Voila, Floricon Salub, iar din partea administrației locale - primarul Alin Moldoveanu, administratorul public Adrian Dobre și șefii unor compartimente din Primărie.
Reprezentantul fiecărei instituții a prezentat situația pregătirii pentru sezonul de iarnă, iar operatorii rețelelor au dat asigurări că la Câmpina nu se pune problema să se ajungă la avarii majore în alimentarea cu gaze, cu energie electrică sau cu apă, iar dacă, totuși, se va întâmpla așa ceva există echipe pregătite să intervină. Doar Electrica are unele probleme în momentul de față în asigurarea integrală a echipelor de intervenție operativă din cauza infectării mai multor angajați cu noul coronavirus.
Primarul Alin Moldoveanu a afirmat că se așteaptă ca toată lumea să-și facă datoria și să intervină acolo unde trebuie și unde se poate: "Eu voi ieși să dau la lopată dacă va fi nevoie, că nu mi-e rușine și am mai făcut acest lucru, dar vreau aceeași implicare din partea tuturor. Nu voi accepta, spre exemplu, ca în Primăria Câmpina cineva să stea prin birouri și să îi aștepte pe alții să vină să degajeze zăpada din curtea instituției”.
Cel mai sensibil subiect discutat a fost cel al asigurării materialelor de deszăpezire, în momentul de față, prin contract, Primăria Câmpina achiziționând materialul antiderapant pe care operatorul îl împrăștie pe străzi, după un grafic stabilit de comun acord. În anii precedenți, pentru deszăpezire s-a folosit un amestec de sare cu nisip. În iarna care urmează se va folosi doar sare și, bineînțeles, clorura de calciu pentru unele zone, în funcție și de banii disponibili. La propunerea de a se folosi numai sare, fără nisip, s-au avut în vedere următoarele:
- efectul practic mult mai rapid, mai ales în cazul poleiului, intervenția cu sare ducând mult mai repede la topirea gheții;
- efectul ecologic, pentru că nisipul ajungea în canalizare și crea unele probleme în rețea, existând situații în care nisipul bloca, practic, canalizarea;
- efectul vizual, pentru că după trecerea iernii nu va mai fi nevoie de măturarea mecanică a zeci, poate sute de kilograme de nisip, care se usucă la marginea străzilor;
- efectul economic, pentru că operatorul Floricon Salub a promis că, dacă nu se va mai folosi nisip, acest lucru se va vedea în costurile mult mai mici cu salubritatea pe domeniul public în primele luni de primăvară.
De asemenea, s-a mai stabilit să li se solicite cetățenilor, mai ales celor de pe străzile principale ale Câmpinei, să nu mai parcheze pe marginea drumului, așa cum se întâmplă acum, pentru a putea permite operatorului să intervină cât mai eficient posibil.
La finalul ședinței, cine a dorit a putut merge la sediul Floricon Salub unde erau pregătite o parte dintre utilajele de intervenție pentru iarna 2020-2021.

4111 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • The Mask 19.11.2020 08:08 Interesant ar fi sa vedem si niste consilieri cu state vechi in consiliu cu lopata in mana la zapada.Ce sa faci daca avem un primar pus pe treaba.Apropo,domnul Moisescu de la pesedeu este amator de activitati in aer liber,poate sa va ajute.
  • mariancd 19.11.2020 08:22 ...am unele indoieli ca doar sarea o sa fie un avantaj ...probabil ca topeste gheata mai repede dar o sa ramana pe drum o ''pasta'' care o sa favorizeze alunecarea. Nisipul reprezenta un ''material antiderapant'' ...a nu mai lasa masinile pe marginea drumului nu inseamna sa va suiti cu ele pe trotuar. Nu uitati ca si pietonul este contribuabil ... daca aveti o curte, un loc de parcare, ar fi bine sa fie folosit ...unde nu este, nu este ...
  • Andrei 19.11.2020 14:33 De ce niciodata nu trec utilajele de deszapezire si printre blocuri? Macar sa arunce sare, pentru ca in fiecare iarna se transforma in patinoare.
  • Petrescu 20.11.2020 11:19 Nisipul se gaseste in canalizarea orasului si in casele oamenilor, sarea sub masinile populatiei ,era mai interesant sa auzim ca dezapezirea se face cu utilaje ,solutii si proceduri ca in tarile avansate.Iar facem noi cercetare ?e mult mai simplu sa copiem si sa aplicam ce trebuie facut.

Social

212 vizualizari
27 nov. 2020 17:58

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 27 noiemrbrie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

1083 vizualizari
27 nov. 2020 06:20

O mare parte a Cartierului Muscel din Câmpina nu va avea energie electrică timp de mai multe ore, pe 3 și 4 decembrie 2020

Societatea Electrica (SDEE Muntenia Nord) va întrerupe furnizarea energiei electrice în Cartierul Muscel din municipiul Câmpina joi - 3 decembrie și vineri - 4 decembrie, în intervalul orar 9.30-14.30. Joi, vor fi afectați de această întrerupere câmpinenii care locuiesc pe străzile Muscelului, Libertății și Fântânii, iar vineri, locuitorii de pe străzile Ion Heliade Rădulescu, Poieniței și Anotimpului.

Alte stiri recente

271 vizualizari
27 nov. 2020 06:30

"Somăm PNL să înceteze atacurile mizerabile la adresa candidaților PSD Prahova!"

(P) Social-democrații prahoveni consideră că liberalii își acoperă disperarea prin atacuri la adresa principalilor adversari politici, motivul fiind acela că reprezentanții PNL "simt că șansele lor de a câștiga alegerile din 6 decembrie au scăzut considerabil".

981 vizualizari
26 nov. 2020 11:26

Record național pentru înotătorul Darius Coman (Barracuda Câmpina) în proba de 100 m bras, la Campionatul Național de Cadeți

În perioada 22-29 noiembrie 2020, la bazinul olimpic din cadrul complexului de natație de la Târgoviște se desfășoară Campionatul Național de Cadeți 12-14 ani, competiție organizată de Federația Română de Natație și la care participă peste 200 de sportivi de la 42 de cluburi din țară. În proba de 100m bras - masculin, tânărul înotător Darius Coman, de la Clubul Barracuda Câmpina, a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, timpul său (01:09:24) reprezentând nou record național.