CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Șase elevi ai Școlii Centrale Câmpina și un cadru didactic vor avea, din toamnă, calitatea de peer educator în acordarea primului ajutor

- Social -

Șase elevi ai Școlii Centrale Câmpina și un cadru didactic vor avea, din toamnă, calitatea de peer educator în acordarea primului ajutor

Școala Gimnazială Centrală Câmpina este una dintre cele 15 școli din Prahova participante la proiectul pilot “Educație sanitară şi prim-ajutor în școlile din Prahova”, finanțat de OMV Petrom și implementat de Fundația pentru Smurd, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean și Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă ”Pavel Zăgănescu” din Boldești.

Proiectul a implicat participarea a peste 90 de elevi din clasa a VII-a de la școala câmpineană. Ei au fost instruiți de către voluntarii Fundației pentru Smurd și reprezentanți ai ISU, pe parcursul a opt ore de curs, în perioada aprilie-mai 2022, cu privire la noțiunile de prim-ajutor și lanțul supraviețuirii, numărul unic de urgență 112, aspecte legate de prevenție și siguranță, măsuri de prim-ajutor acordate părinților, bunicilor sau în cazul unor traumatisme. Cu această ocazie, Școala Centrală a fost sponsorizată de către Fundația pentru SMURD cu bunuri în valoare de aproximativ 7.000 lei: manechin tors pentru resuscitare adult, manechin tors pentru resuscitare copil, simulator de defibrilare semiautomată, o trusa de prim-ajutor echipată complet și altele.
De asemenea, șase elevi ai Școlii Centrale și directorul instituției, prof. Florentina Dumitrașcu, vor avea din toamnă calitatea de peer educator în acordarea primului ajutor în urma training-ului realizat în cadrul taberei “Învăț și salvez”, organizată în perioada 24-29 iulie, la Straja, în județul Hunedoara, în baza parteneriatului dintre Fundația pentru SMURD și Fundația Noi Orizonturi.
“Calitatea de peer educator vizează implicarea activă în formarea elevilor și profesorilor în acordarea primului ajutor premedical de bază. Aceasta este o metodă cu rezultate pentru a crește exponențial, într-un timp scurt, numărul celor care au cunoștințe de bază de prim-ajutor. Formarea acestor resurse la nivelul fiecărei școli, inițial cu supervizarea și suportul voluntarilor, va permite extinderea instruirii către părinții sau familiile elevilor”, ne-a declarat prof. Florentina Dumitrașcu, directorul Școlii Centrale.
În cadrul taberei, elevii din unitățile de învățământ participante s-au bucurat de numeroase activități specifice acordării primului ajutor, dar și de dezvoltare personală și consolidarea relațiilor cu ceilalți participanți: drumeții, jocuri, reguli de grup, team building, curs de frânghii la joasă înălțime și multe, multe altele. Au participat elevi de la: Școala Gimnazială Centrală Câmpina, Școala Gimnazială “Sf. Vineri” Ploiești, Școala Gimnazială „George Coșbuc” Ploiești, Liceul Tehnologic Agricol Bărcăneşti, Școala Gimnazială Târgșoru Vechi, Liceul Tehnologic „Constantin Cantacuzino” Băicoi.
“Am învățat să salvăm vieți, am învățat cum trebuie să-i învățăm pe copiii de vârsta noastră să acorde primul ajutor, ne-am jucat, ne-am distrat, ne-am cunoscut mai bine, ne-am sudat ca echipa!”, a fost concluzia participanților la tabăra “Învăț și salvez”.


02 Aug 2022 20:55 3000 vizualizari



Comentarii






860 vizualizari 17 Apr 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

citeste mai mult
2933 vizualizari 12 Apr 2024 21:29

Mai mulți elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat sediul PRO TV

Un grup de 25 elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat miercuri, 10 aprilie, sediul PRO TV, din București, prin intermediul platformei JOBLANDIA - platformă ce facilitează legătura licee - companii pentru a oferi adolescenților o perspectivă practică asupra organizațiilor și joburilor existente și viitoare, sprijinindu-i astfel să-și aleagă cât mai informat cariera.

citeste mai mult
1794 vizualizari 07 Apr 2024 22:10

Corul ”Lira” a susținut un concert la Biserica Romano-Catolică ”Sf. Anton de Padova”, din Câmpina

Mare bucurie pentru credincioșii romano-catolici, care au fost prezenți duminică, 7 aprilie, în a doua duminică a Paștelui catolic, la Biserica romano-catolică ”Sf. Anton de Padova”, din Câmpina.

citeste mai mult
1914 vizualizari 07 Apr 2024 08:16

Propunere pentru o troiță în zona bisericii de la Spitalul Municipal Câmpina, dedicată victimelor COVID-19

Nimeni nu știe cu exactitate numărul persoanelor care au murit la Câmpina în pandemia de COVID-19, izbucnită în primăvara anului 2020. Au fost și femei și bărbați, și tineri și bătrâni, chiar și medici de la Spitalul Municipal Câmpina, care a fost unitate suport COVID în anii pandemiei.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV