Dezbatere electorală pentru candidații la Consiliul Local Câmpina. O premieră pe plan local

Politică (Categoria articolului)

CâmpinaTV.ro a organizat, în premieră locală, o dezbatere electorală pentru candidații la Consiliul Local Câmpina. Am decis să facem acest lucru plecând de la ideea că rolul Consiliului Local într-o administrație publică, într-o comunitate, este extrem de important.

Consiliul Local nu este o anexă a Primăriei, așa cum, din păcate, este perceput în unele cazuri. Consiliul Local este Parlamentul local, aici se aprobă hotărâri referitoare la soarta Câmpinei și tot aici, în Consiliul Local, se împart banii Câmpinei. De aceea, noi considerăm că în Consiliul Local avem nevoie de oameni bine pregătiți și care, lucru foarte important, cunosc localitatea și problemele ei.
Am transmis invitații pentru participarea la această dezbatere tuturor partidelor și alianțelor înscrise în cursa electorală pentru alegerile locale din 27 septembrie 2020 (câte doi reprezentanți de la fiecare partid/alianță). Din păcate, nu toată lumea a răspuns pozitiv demersului nostru. Le mulțumim celor care au acceptat invitația noastră și este vorba despre: Partidul Mișcarea Populară, Partidul Prahova în Acțiune, Partidul Oamenilor Liberi, Partidul Verde și Alianța pentru Unirea Românilor – AUR.
Dezbaterea s-a desfășurat după următoarea structură
: fiecare candidat a avut la dispoziție un minut pentru a se prezenta, apoi au existat două runde de întrebări pentru fiecare candidat - unele întrebări ne-au fost transmise de cititori, altele au fost formulate de noi; a urmat o nouă runde de întrebări, de această dată fiind vorba despre întrebări pe care candidații și le-au adresat reciproc, iar la final candidații au transmis mesaje către electorat.
Poate că nu a fost un demers perfect, dar noi am avut cele mai bune intenții și credem că, până la urmă, a fost o dezbatere interesantă, chiar și așa, fără participarea partidelor mari. Vă invităm să urmăriți această dezbatere electorală și precizăm că săptămâna viitoare, ultima săptămână din campania electorală, vom organiza o dezbatere la care am invitat candidații la funcția de primar al municipiului Câmpina.

7379 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Buzatoiu Gabriela 18.09.2020 09:02 Sunt multe lucruri de făcut în Câmpina... Lucrul în echipă din păcate lipsește.
  • Mariana 18.09.2020 18:49 Felicitari pentru initiativa! Ati demonstrat inca o data ca sunteti cei mai buni! Eu nu am inteles ceva - ce explicatie au oferit cei care nu au venit? Puteam avea noi incredere ca un om care refuza o dezbatere, va accepta sa se lupte in plenul Consiliului (tot intr-o dezbatere) pentru problemele mele, ale cetateanului care il voteaza?!

Politică

1140 vizualizari
14 apr. 2024 07:57

Listele candidaților la alegerile din România pentru Parlamentul European

3 comentarii

S-a încheiat depunerea listelor de candidați pentru alegerile din România, din 9 iunie, pentru Parlamentul European.

1576 vizualizari
09 apr. 2024 19:51

Aron Sabo, consilier local: ”PMP va participa la alegerile locale de unul singur, pe liste proprii”

Consilierul local al Partidului Mișcarea Populară, Aron Sabo, a fost invitatul nostru la o emisiune, prilej cu care am vorbit despre activitatea sa din acest mandat. Desigur, nu puteam rata și o discuție cu conotații politice, legată de viitoarele alegeri locale.

Alte stiri recente

153 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

301 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.