Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina, printre participanții la Concursul Național ”Biserica - familia românilor de pretutindeni”

Social (Categoria articolului)

La inițiativa Patriarhiei Române și în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării, mai multe instituții de învățământ din țară participă, în această perioadă, la Concursul Național Catehetic ”Biserica - familia românilor de pretutindeni”. Este un proiect frumos, de suflet, care își propune să demonstreze că, indiferent de locul în care s-ar afla pe acest pământ, românii se gândesc la cei de acasă, iar biserica este cea care îi leagă atât în momentele grele, cât și în cele de bucurie.

Printre instituțiile de învățământ care participă la acest concurs se numără și Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina, proiectul fiind coordonat aici de directorul liceului, prof. Roxana Stan, de profesorii Dana Iuliana Ștefan, Elisabeta Milea, Mihaela Popescu, Cristina Ionescu și Natalia Constantin. Concursul constă în realizarea unui proiect cu caracter cultural, care să se axeze pe implicarea elevilor în acțiuni de voluntariat, regăsite în Acordul de Înfrățire dintre Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina și Parohiile ”Sfinții Voievozi” din Telega, ”Adomirea Maicii Domnului” din Bordenii Mari și Parohia Ivrea din cadrul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei.
Obiectivele proiectului sunt acelea de a se lega prietenii, de a se interacționa prin activități specifice vârstei, prin schimb de experiențe între tinerii din țară și cei din diaspora: desene, fotografii, întâlniri online etc. Este doar unul dintre numeroasele proiecte la care participă elevii de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina, o demonstrație că dincolo de învățătură, unde rezultatele sunt de excepție, la acest colegiu tinerilor le sunt oferite și altfel de activități, prin care pot acumula experiență, pot ”crește” și deveni oameni care să empatizeze la suferință, la durere, dar care să se și bucure cu adevărat de ceva frumos, fie că este vorba de un vers, de un cântec, de un desen.
2021 este Anul omagial al pastorației românilor din afara României și de aceea prin acest concurs se dorește crearea unor legături între comunitățile de tineri din țară și cele din străinătate.

4949 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Dacul Suveran 11.03.2021 17:30 Felicitarii profesorilor si elevilor implicati in initiativa patriotica Concursul Național Catehetic ”Biserica - familia românilor de pretutindeni”. Mandri ca suntem romani! Romania are nevoie de tineri patrioti, care prin puterea lor sa ajute la reconstructia tarii dupa ce acesti 31 de ani de dezastru. Nici prezentul nu pot spune ca este in afara dezastrului. Doar privind Dictatura neo-marxista instalata la putere promovatoare a degenerari occidentali, care promoveaza idei false despre sanatate si limiteaza fara motiv drepturile Constitutionale. Cu respect!

Social

1794 vizualizari
23 mai 2022 19:57

Trei concursuri derulate la Școala Gimnazială ”Al.I. Cuza” au trecut de etapa de jurizare

La Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” din Câmpina se derulează în acest moment nu mai puțin de trei concursuri școlare inter-județene, cu diverse tematici. Zilele trecute a avut loc jurizarea lucrărilor transmise, iar în ultima zi a acestei luni va avea loc festivitatea de premiere.

1591 vizualizari
23 mai 2022 08:10

Proiect internațional la Centrul Cultural pentru Tineret ”Zamolxes” Câmpina

Asociația ”Together” Luxemburg, în colaborare cu Fundaţia ”Zamolxes”, organizează seminarul internaţional "NOH8" în perioada 26 mai – 3 iunie 2022, în Câmpina, la Centrul Cultural pentru Tineret ”Zamolxes”. La acest seminar vor participa 25 de tineri din cinci țări - Luxemburg, Polonia, Slovacia, Turcia și România.

Alte stiri recente

117 vizualizari
24 mai 2022 20:59

Liga A Prahova, etapa a 31-a. Rezultate și clasament

Marți, 24 mai 2022, în cadrul etapei a 31-a din Liga A Prahova, la fotbal, etapă intermediară, s-au înregistrat o serie de rezultate mai puțin așteptate. Iată rezultatele etapei, clasamentul la zi, precum și programul etapei viitoare:

781 vizualizari
24 mai 2022 20:00

O autospecială a Poliției a lovit un motociclist pe DN1, la Nistorești

Cu puțin timp în urmă, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Prahova au fost sesizați despre faptul că pe DN1, în zona cartierului Nistorești s-a produs un accident rutier. Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că accidentul a avut loc între o autospecială de poliție și o motocicletă.