La inițiativa Patriarhiei Române și în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării, mai multe instituții de învățământ din țară participă, în această perioadă, la Concursul Național Catehetic ”Biserica - familia românilor de pretutindeni”. Este un proiect frumos, de suflet, care își propune să demonstreze că, indiferent de locul în care s-ar afla pe acest pământ, românii se gândesc la cei de acasă, iar biserica este cea care îi leagă atât în momentele grele, cât și în cele de bucurie.
Printre instituțiile de învățământ care participă la acest concurs se numără și Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina, proiectul fiind coordonat aici de directorul liceului, prof. Roxana Stan, de profesorii Dana Iuliana Ștefan, Elisabeta Milea, Mihaela Popescu, Cristina Ionescu și Natalia Constantin. Concursul constă în realizarea unui proiect cu caracter cultural, care să se axeze pe implicarea elevilor în acțiuni de voluntariat, regăsite în Acordul de Înfrățire dintre Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina și Parohiile ”Sfinții Voievozi” din Telega, ”Adomirea Maicii Domnului” din Bordenii Mari și Parohia Ivrea din cadrul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei.
Obiectivele proiectului sunt acelea de a se lega prietenii, de a se interacționa prin activități specifice vârstei, prin schimb de experiențe între tinerii din țară și cei din diaspora: desene, fotografii, întâlniri online etc. Este doar unul dintre numeroasele proiecte la care participă elevii de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina, o demonstrație că dincolo de învățătură, unde rezultatele sunt de excepție, la acest colegiu tinerilor le sunt oferite și altfel de activități, prin care pot acumula experiență, pot ”crește” și deveni oameni care să empatizeze la suferință, la durere, dar care să se și bucure cu adevărat de ceva frumos, fie că este vorba de un vers, de un cântec, de un desen.
2021 este Anul omagial al pastorației românilor din afara României și de aceea prin acest concurs se dorește crearea unor legături între comunitățile de tineri din țară și cele din străinătate.
În Câmpina se derulează proiectul ”Calificat pentru viitor”, care presupune inclusiv stagii de practică pentru elevi la agenți economici implicați în derularea acestui proiect.
Primăria Municipiului Câmpina informează cetățenii cu privire la termenele de eliberare a cărților de identitate (model 1997), precum și la situația operativă privind cărțile electronice de identitate.
Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a primit semnale că mai mulți cetățeni au fost apelați telefonic de persoane care s-au prezentat drept angajați ai caselor de asigurări de sănătate.
Casa de copii ”Ada Marinescu” a rămas în memoria colectivă a câmpinenilor, indiferent de numele purtat de această instituție după 1989, ca un simbol al copiilor orfani.