Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina, printre participanții la Concursul Național ”Biserica - familia românilor de pretutindeni”

Social (Categoria articolului)

La inițiativa Patriarhiei Române și în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării, mai multe instituții de învățământ din țară participă, în această perioadă, la Concursul Național Catehetic ”Biserica - familia românilor de pretutindeni”. Este un proiect frumos, de suflet, care își propune să demonstreze că, indiferent de locul în care s-ar afla pe acest pământ, românii se gândesc la cei de acasă, iar biserica este cea care îi leagă atât în momentele grele, cât și în cele de bucurie.

Printre instituțiile de învățământ care participă la acest concurs se numără și Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina, proiectul fiind coordonat aici de directorul liceului, prof. Roxana Stan, de profesorii Dana Iuliana Ștefan, Elisabeta Milea, Mihaela Popescu, Cristina Ionescu și Natalia Constantin. Concursul constă în realizarea unui proiect cu caracter cultural, care să se axeze pe implicarea elevilor în acțiuni de voluntariat, regăsite în Acordul de Înfrățire dintre Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina și Parohiile ”Sfinții Voievozi” din Telega, ”Adomirea Maicii Domnului” din Bordenii Mari și Parohia Ivrea din cadrul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei.
Obiectivele proiectului sunt acelea de a se lega prietenii, de a se interacționa prin activități specifice vârstei, prin schimb de experiențe între tinerii din țară și cei din diaspora: desene, fotografii, întâlniri online etc. Este doar unul dintre numeroasele proiecte la care participă elevii de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina, o demonstrație că dincolo de învățătură, unde rezultatele sunt de excepție, la acest colegiu tinerilor le sunt oferite și altfel de activități, prin care pot acumula experiență, pot ”crește” și deveni oameni care să empatizeze la suferință, la durere, dar care să se și bucure cu adevărat de ceva frumos, fie că este vorba de un vers, de un cântec, de un desen.
2021 este Anul omagial al pastorației românilor din afara României și de aceea prin acest concurs se dorește crearea unor legături între comunitățile de tineri din țară și cele din străinătate.

5535 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Dacul Suveran 11.03.2021 17:30 Felicitarii profesorilor si elevilor implicati in initiativa patriotica Concursul Național Catehetic ”Biserica - familia românilor de pretutindeni”. Mandri ca suntem romani! Romania are nevoie de tineri patrioti, care prin puterea lor sa ajute la reconstructia tarii dupa ce acesti 31 de ani de dezastru. Nici prezentul nu pot spune ca este in afara dezastrului. Doar privind Dictatura neo-marxista instalata la putere promovatoare a degenerari occidentali, care promoveaza idei false despre sanatate si limiteaza fara motiv drepturile Constitutionale. Cu respect!

Social

1087 vizualizari
23 mar. 2024 10:47

Contribuția lunară de întreținere pentru persoanele de la Centrul rezidențial de la Voila se mărește de la aproximativ 3.500 lei la peste 4.000 lei/lunar

Miercuri, 27 martie 2024, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina, pe ordinea de zi se află și un proiect privind majorarea contribuției lunare de întreținere a persoanelor beneficiare ale serviciilor sociale de la Centrul rezidențial de asistență și reintegrare socială a persoanelor fără adăpost de la Voila.

4735 vizualizari
22 mar. 2024 20:31

Patru elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina s-au calificat la Olimpiada Națională la Limba și literatura română

4 comentarii

Patru elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina s-au calificat pentru Olimpiada Națională la Limba și literatura română, la nivelul întregului județ, numărul elevilor calificați fiind de 29.

Alte stiri recente

38 vizualizari
28 mar. 2024 21:19

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică vor avea loc meciurile etapei a 22-a din Liga A. Iată programul și delegările:

152 vizualizari
28 mar. 2024 20:29

La Câmpina, sancțiune record de suspendare a unui permis de conducere

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, în două intervale orare (7.00 - 9.00 și 15.00 - 17.00), Poliția Câmpina a acționat în municipiul Câmpina și comuna Poiana Câmpina pe linie rutieră.