Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina, printre participanții la Concursul Național ”Biserica - familia românilor de pretutindeni”

Social (Categoria articolului)

La inițiativa Patriarhiei Române și în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării, mai multe instituții de învățământ din țară participă, în această perioadă, la Concursul Național Catehetic ”Biserica - familia românilor de pretutindeni”. Este un proiect frumos, de suflet, care își propune să demonstreze că, indiferent de locul în care s-ar afla pe acest pământ, românii se gândesc la cei de acasă, iar biserica este cea care îi leagă atât în momentele grele, cât și în cele de bucurie.

Printre instituțiile de învățământ care participă la acest concurs se numără și Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina, proiectul fiind coordonat aici de directorul liceului, prof. Roxana Stan, de profesorii Dana Iuliana Ștefan, Elisabeta Milea, Mihaela Popescu, Cristina Ionescu și Natalia Constantin. Concursul constă în realizarea unui proiect cu caracter cultural, care să se axeze pe implicarea elevilor în acțiuni de voluntariat, regăsite în Acordul de Înfrățire dintre Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina și Parohiile ”Sfinții Voievozi” din Telega, ”Adomirea Maicii Domnului” din Bordenii Mari și Parohia Ivrea din cadrul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei.
Obiectivele proiectului sunt acelea de a se lega prietenii, de a se interacționa prin activități specifice vârstei, prin schimb de experiențe între tinerii din țară și cei din diaspora: desene, fotografii, întâlniri online etc. Este doar unul dintre numeroasele proiecte la care participă elevii de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina, o demonstrație că dincolo de învățătură, unde rezultatele sunt de excepție, la acest colegiu tinerilor le sunt oferite și altfel de activități, prin care pot acumula experiență, pot ”crește” și deveni oameni care să empatizeze la suferință, la durere, dar care să se și bucure cu adevărat de ceva frumos, fie că este vorba de un vers, de un cântec, de un desen.
2021 este Anul omagial al pastorației românilor din afara României și de aceea prin acest concurs se dorește crearea unor legături între comunitățile de tineri din țară și cele din străinătate.

4822 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Dacul Suveran 11.03.2021 17:30 Felicitarii profesorilor si elevilor implicati in initiativa patriotica Concursul Național Catehetic ”Biserica - familia românilor de pretutindeni”. Mandri ca suntem romani! Romania are nevoie de tineri patrioti, care prin puterea lor sa ajute la reconstructia tarii dupa ce acesti 31 de ani de dezastru. Nici prezentul nu pot spune ca este in afara dezastrului. Doar privind Dictatura neo-marxista instalata la putere promovatoare a degenerari occidentali, care promoveaza idei false despre sanatate si limiteaza fara motiv drepturile Constitutionale. Cu respect!

Social

10 vizualizari
27 nov. 2021 16:04

Premiile municipiului Câmpina pentru cei mai buni 25 de liceeni din clasa a XII-a

În cadrul ședinței Consiliului Local Câmpina din 25 noiembrie au fost acordate Premiile municipiului Câmpina, pentru cei mai buni 25 de elevi de liceu, din clasele a XII-a. 

4006 vizualizari
26 nov. 2021 11:52

Conducătorul auto, care a intrat cu mașina în betonul proaspăt turnat la "Răcitor", s-a prezentat singur la Poliția Locală Câmpina

Este vorba despre un bărbat de 68 de ani, din comuna Provița de Sus. Acesta a mers vineri dimineață la sediul Poliției Locale Câmpina, unde a recunoscut în fața agenților că el este cel care a intrat cu mașina în betonul proaspăt turnat din intersecția de la "Răcitor". Bărbatul a spus că nu a fost atent, că nu a văzut barierele și indicatoarele și și-a cerut scuze pentru incidentul creat. A fost sancționat în conformitate cu prevederile Ordonanței de Guvern 43/1997 privind regimul drumurilor publice.

Alte stiri recente

14 vizualizari
27 nov. 2021 16:10

Cupa Europei, la bob. Câmpineanca Georgeta Popescu a punctat din nou pentru Olimpiadă

La Altenberg, în Germania, s-a desfășurat vineri și sâmbătă Cupa Europei la bob, printre sportivii care s-au aliniat la startul întrecerilor, din lotul național României, numărându-se și câmpineanca Georgeta Popescu în probele de monobob și bob două persoane.

422 vizualizari
27 nov. 2021 14:54

Liga A Prahova, etapa a 17-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă dimineață au avut loc primele partide din ultima etapă a turului Ligii A Prahova. Iată rezultatele înregistrate până acum și clasamentul la zi: