HidroPrahova va organiza o nouă licitație pentru executarea lucrărilor de canalizare de la Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

Până la urmă s-a luat o decizie în privința continuării lucrărilor de canalizare de la Câmpina, Bănești și Vălenii de Munte. Cum conducerea SC Cast nu a revenit asupra deciziei de reziliere a contractului, HidroPrahova va organiza o nouă licitație pentru desemnarea unei alte firma constructoare. La începutul săptămânii viitoare va avea loc ultima întâlnire între conducerea HidroPrahova, reprezentanții Cast, cei ai firmei de consultanță și dirigintele de șantier.

"Ne vom întâlni marți la sediul HidroPrahova pentru că am finalizat inventarierea lucrărilor de canalizare realizate la Câmpina. Va trebui să încheiem cu constructorul un proces verbal de predare-primire și să facem socotelile în privința sumelor pe care le mai avem de plătit către SC Cast Bănești. Noi am achitat o parte din bani pentru ceea ce s-a lucrat, acum urmează să vedem ce ar mai trebui să plătim. Apoi, vom demara procedurile de achiziție publică pentru stabilirea unei alte firme care va continua lucrările de canalizare de la Câmpina", ne-a declarat directorul general al HidroPrahova, Adrian Semcu. 
Lucrările de canalizare de la Câmpina sunt cele mai întârziate din tot județul. Procentul de realizare nu depășește 45%. Nu s-a mai făcut nimic din toamna anului trecut, de când Cast a reziliat unilateral contractul cu HidroPrahova, invocând neachitarea lucrărilor executate. De atunci se tot poartă discuții pentru a se ieși din acest impas. Acum, iată, aflăm că SC Cast nu a cedat, iar HidroPrahova va trebui să organizeze o nouă licitație pentru ca lucrările să fie continuate de un alt constructor.

În privința finanțării europene pentru proiectul de extindere și reabilitate a sistemelor de apă și canalizare din județul Prahova, am scris de mai multe ori că se dorește fazarea lucrărilor, în sensul trecerii lor pe un alt program de finanțare, având în vedere că vechea axă a fost valabilă până la 31 decembrie 2015. Ministerul Fondurilor Europene a transmis o adresă Consiliului Județean Prahova și societății HidroPrahova prin care anunță că "Bruxelles-ul a luat act de propunerea României privind prelungirea unor proiecte aflate în derulare pentru următoarea fază de finanțare 2016-2020". În acest context, în ședința de marți, 24 mai 2016, Consiliul Județean a aprobat o serie de acte adiționale la contractul încheiat în HidroPrahova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), instituție de unde a fost luat un credit de 9,2 milioane euro pentru co-finanțarea lucrărilor de canalizare. Anul acesta vor fi efectuate primele trageri din acest împrumut, până se va da drumul la noul program de finanțare europeană.

4865 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Radu Vasile 26.05.2016 21:22 Avem si noi dreptul sa aflam ADEVARUL.De ce nu iese Cast Banesti in presa sa relateze motivul rezilierii si refuzul de a relua lucrarile?sau scris multe, ori minciuni ori adevaruri la vremea respectiva.E clar ,lucrarea se va termina in 2020 daca nu e stopata din nou din cauza fraudei sau incompetentei iar orasul va fi asfaltat in 2025,asa ca numai minciuni de tip politic.

Actualitate

4416 vizualizari
28 feb. 2020 17:59

Tânăra din Câmpina NU este infectată cu coronavirus. Rezultatul testelor este negativ

Infecția cu coronavirus nu se confirmă la cele două persoane din județul Prahova internate la Spitalul de Boli Contagioase din Ploiești: tânăra de 19 ani, din Câmpina și bărbatul de 33 de ani, din Bărcănești. În ambele cazuri, rezultatele testelor efectuate la Institutul Național "Matei Balș" este negativ. Informația a fost furnizată de directorul Direcției de Sănătate Publică Prahova, Dan Ioniță.

2289 vizualizari
28 feb. 2020 10:35

Campioana olimpică de tineret, Georgeta Popescu, a primit titlul de "Cetățean de onoare al municipiului Câmpina"

Ședința de joi, 28 februarie 2020, a Consiliului Local a început cu un moment festiv - acordarea tilului de "Cetățean de onoare al municipiului Câmpina" campioanei olimpice de tineret la monobob Georgeta Popescu. Tânăra sportivă a fost invitată în fața Consiliului Local pentru a primi diploma de "Cetățean de onoare", precum și un premiu de 10.000 lei din partea administrației câmpinene.

Alte stiri recente

1749 vizualizari
28 feb. 2020 11:50

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 28 februarie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

2132 vizualizari
27 feb. 2020 13:54

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 27 februarie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.