HidroPrahova va organiza o nouă licitație pentru executarea lucrărilor de canalizare de la Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

Până la urmă s-a luat o decizie în privința continuării lucrărilor de canalizare de la Câmpina, Bănești și Vălenii de Munte. Cum conducerea SC Cast nu a revenit asupra deciziei de reziliere a contractului, HidroPrahova va organiza o nouă licitație pentru desemnarea unei alte firma constructoare. La începutul săptămânii viitoare va avea loc ultima întâlnire între conducerea HidroPrahova, reprezentanții Cast, cei ai firmei de consultanță și dirigintele de șantier.

"Ne vom întâlni marți la sediul HidroPrahova pentru că am finalizat inventarierea lucrărilor de canalizare realizate la Câmpina. Va trebui să încheiem cu constructorul un proces verbal de predare-primire și să facem socotelile în privința sumelor pe care le mai avem de plătit către SC Cast Bănești. Noi am achitat o parte din bani pentru ceea ce s-a lucrat, acum urmează să vedem ce ar mai trebui să plătim. Apoi, vom demara procedurile de achiziție publică pentru stabilirea unei alte firme care va continua lucrările de canalizare de la Câmpina", ne-a declarat directorul general al HidroPrahova, Adrian Semcu. 
Lucrările de canalizare de la Câmpina sunt cele mai întârziate din tot județul. Procentul de realizare nu depășește 45%. Nu s-a mai făcut nimic din toamna anului trecut, de când Cast a reziliat unilateral contractul cu HidroPrahova, invocând neachitarea lucrărilor executate. De atunci se tot poartă discuții pentru a se ieși din acest impas. Acum, iată, aflăm că SC Cast nu a cedat, iar HidroPrahova va trebui să organizeze o nouă licitație pentru ca lucrările să fie continuate de un alt constructor.

În privința finanțării europene pentru proiectul de extindere și reabilitate a sistemelor de apă și canalizare din județul Prahova, am scris de mai multe ori că se dorește fazarea lucrărilor, în sensul trecerii lor pe un alt program de finanțare, având în vedere că vechea axă a fost valabilă până la 31 decembrie 2015. Ministerul Fondurilor Europene a transmis o adresă Consiliului Județean Prahova și societății HidroPrahova prin care anunță că "Bruxelles-ul a luat act de propunerea României privind prelungirea unor proiecte aflate în derulare pentru următoarea fază de finanțare 2016-2020". În acest context, în ședința de marți, 24 mai 2016, Consiliul Județean a aprobat o serie de acte adiționale la contractul încheiat în HidroPrahova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), instituție de unde a fost luat un credit de 9,2 milioane euro pentru co-finanțarea lucrărilor de canalizare. Anul acesta vor fi efectuate primele trageri din acest împrumut, până se va da drumul la noul program de finanțare europeană.

5767 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Radu Vasile 26.05.2016 21:22 Avem si noi dreptul sa aflam ADEVARUL.De ce nu iese Cast Banesti in presa sa relateze motivul rezilierii si refuzul de a relua lucrarile?sau scris multe, ori minciuni ori adevaruri la vremea respectiva.E clar ,lucrarea se va termina in 2020 daca nu e stopata din nou din cauza fraudei sau incompetentei iar orasul va fi asfaltat in 2025,asa ca numai minciuni de tip politic.

Actualitate

1097 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

1141 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

2 comentarii

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.

Alte stiri recente

1250 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.

913 vizualizari
22 apr. 2024 20:14

La Câmpina, organizația Partidului ProRomânia a trecut la PSD. Președintele Liviu Davidescu este pe lista pentru Consiliul Local

La Câmpina, una dintre mișcările politice interesante de pe ultima sută de metri înaintea depunerii candidaturilor pentru alegerile locale a fost realizată de Partidul ProRomânia.