CONTACT

Problemele care au apărut în derularea proiectului privind construirea unei grădinițe noi în Câmpina

- Actualitate -

Problemele care au apărut în derularea proiectului privind construirea unei grădinițe noi în Câmpina

Proiectul privind construirea și dotarea unei noi grădinițe în municipiul Câmpina, pe Strada Uniunea Europeană, pe locul fostei ferme de porci (lângă Seva), a fost realizat în timpul ultimului mandat al primarului Horia Tiseanu. Studiul de fezabilitate și documentația de avizare a lucrărilor de intervenție (DALI) au fost realizate în 2018, iar apoi a fost depusă cererea de finanțare pentru obținerea de fonduri europene. Acesta a fost unul dintre proiectele blocate de Ministerul Dezvoltării din cauza corecției la Calea Dacia și deblocat de actuala administrație după reeșalonarea sumei reprezentând corecția, către ANAF.

Contractul de finanțare pentru noua grădiniță a fost semnat de actualul primar, Alin Moldoveanu, în luna aprilie a acestui an, la sediul ADR Sud Muntenia. Contractul are o valoare de 5.588.997,73 lei, iar realizarea acestui obiectiv va fi finanțată prin Programul Operațional Regional 2014-2020. În luna septembrie 2021 a fost finalizată licitația pentru proiectarea și executarea lucrărilor, licitație câștigată de asocierea formată din firmele Ideal Max Construct din Constanța (partea de construcție) și Struct Quality and Building SRL din Afumați, Ilfov (partea de proiectare), cu prețul 3.829.133 lei fără TVA. Contractul cu firmele executante a fost semnat, a fost emis și certificatul de urbanism, se lucrează la elaborarea documentației tehnice și obținerea avizelor pentru autorizația de construire.
Totuși, din 2018, de la începutul proiectului și până în prezent au apărut unele probleme din cauza terenului pe care urmează să fie construită grădinița. Și asta pentru că, pe acest teren existau două guri de sondă, terenul era contaminat cu produse petroliere în care s-au aflat sondele, mai mult, era traversat în subteran de o conductă aparținând OMV, iar pe deasupra trece linia electrică de medie tensiune. Având în vedere toate aceste probleme, Direcția de Sănătate Publică a cerut Primăriei să găsească un alt teren pentru construirea grădiniței, dar cum este vorba despre un proiect cu fonduri europene, amplasamentul nu poate fi schimbat, trebuie menținut cel care apare în cererea de finanțare depusă în 2018. 
Potrivit Primăriei Câmpina, la sfârșitul mandatului trecut, OMV a închis gurile de sondă și a ecologizat terenul. De asemenea, OMV a fost de acord cu repoziționarea conductei care trece pe acest teren. La începutul acestui an au avut loc discuții cu reprezentanții Electrica Muntenia Nord și au fost identificate soluții astfel încât poziționarea clădirii și a spațiilor de joacă pentru copii să fie în afara zonei de protecție stabilită de deținătorul rețelei de medie tensiune. Acum, înainte de a-și da avizul, DSP solicită realizarea unui studiu privind impactul asupra sănătății persoanelor, studiu din care să reiasă că măsurile care s-au luat până acum permit realizarea grădiniței pe terenul de pe Strada Uniunea Europeană, adică în locația stabilită prin DALI. Avizul DSP este necesar la emiterea autorizației de construire.
Cam se prezintă situația în cazul acestui proiect cu fonduri europene început în 2018, la partea de documente și care, iată, la finalul lui 2021, nu a ajuns încă să fie implementat efectiv, în sensul demarării construcției, din cauza problemelor enumerate mai sus.


01 Nov 2021 12:45 3355 vizualizari


Comentarii






  • 01.11.2021 14:15 Nicu Să se studieze și impactul asupra celor care locuiesc în acea zonă. Nu ar fi fost mai bine să îngroape linia de tensiune care trece printre blocuri și case? Cât despre gurile de sondă, este plin cartierul.
669 vizualizari 03 May 2024 21:11 Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea centrului comercial Kaufland din Câmpina.

citeste mai mult
567 vizualizari 03 May 2024 17:09 Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

La ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul lunii aprilie, consilierul Cosmin Raț a venit cu o propunere care poate aduce 20-25 locuri de parcare pe Strada Sondei.

citeste mai mult
2622 vizualizari 03 May 2024 16:46 Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Noaptea trecută, pe Bulevardul Carol I, chiar pe linia dreaptă din cartierul Câmpinița, a avut loc un accident de circulație soldat - din fericire - doar cu pagube materiale.

citeste mai mult
2992 vizualizari 02 May 2024 22:11 Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu

Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu

De la 1 mai, Cătălin Paraschiv a devenit manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina, în urma câștigării unui concurs, astfel că postul de consilier personal al primarului Alin Moldoveanu, ocupat de acesta până la finalul lunii aprilie, a rămas vacant.

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV