Problemele care au apărut în derularea proiectului privind construirea unei grădinițe noi în Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

Proiectul privind construirea și dotarea unei noi grădinițe în municipiul Câmpina, pe Strada Uniunea Europeană, pe locul fostei ferme de porci (lângă Seva), a fost realizat în timpul ultimului mandat al primarului Horia Tiseanu. Studiul de fezabilitate și documentația de avizare a lucrărilor de intervenție (DALI) au fost realizate în 2018, iar apoi a fost depusă cererea de finanțare pentru obținerea de fonduri europene. Acesta a fost unul dintre proiectele blocate de Ministerul Dezvoltării din cauza corecției la Calea Dacia și deblocat de actuala administrație după reeșalonarea sumei reprezentând corecția, către ANAF.

Contractul de finanțare pentru noua grădiniță a fost semnat de actualul primar, Alin Moldoveanu, în luna aprilie a acestui an, la sediul ADR Sud Muntenia. Contractul are o valoare de 5.588.997,73 lei, iar realizarea acestui obiectiv va fi finanțată prin Programul Operațional Regional 2014-2020. În luna septembrie 2021 a fost finalizată licitația pentru proiectarea și executarea lucrărilor, licitație câștigată de asocierea formată din firmele Ideal Max Construct din Constanța (partea de construcție) și Struct Quality and Building SRL din Afumați, Ilfov (partea de proiectare), cu prețul 3.829.133 lei fără TVA. Contractul cu firmele executante a fost semnat, a fost emis și certificatul de urbanism, se lucrează la elaborarea documentației tehnice și obținerea avizelor pentru autorizația de construire.
Totuși, din 2018, de la începutul proiectului și până în prezent au apărut unele probleme din cauza terenului pe care urmează să fie construită grădinița. Și asta pentru că, pe acest teren existau două guri de sondă, terenul era contaminat cu produse petroliere în care s-au aflat sondele, mai mult, era traversat în subteran de o conductă aparținând OMV, iar pe deasupra trece linia electrică de medie tensiune. Având în vedere toate aceste probleme, Direcția de Sănătate Publică a cerut Primăriei să găsească un alt teren pentru construirea grădiniței, dar cum este vorba despre un proiect cu fonduri europene, amplasamentul nu poate fi schimbat, trebuie menținut cel care apare în cererea de finanțare depusă în 2018. 
Potrivit Primăriei Câmpina, la sfârșitul mandatului trecut, OMV a închis gurile de sondă și a ecologizat terenul. De asemenea, OMV a fost de acord cu repoziționarea conductei care trece pe acest teren. La începutul acestui an au avut loc discuții cu reprezentanții Electrica Muntenia Nord și au fost identificate soluții astfel încât poziționarea clădirii și a spațiilor de joacă pentru copii să fie în afara zonei de protecție stabilită de deținătorul rețelei de medie tensiune. Acum, înainte de a-și da avizul, DSP solicită realizarea unui studiu privind impactul asupra sănătății persoanelor, studiu din care să reiasă că măsurile care s-au luat până acum permit realizarea grădiniței pe terenul de pe Strada Uniunea Europeană, adică în locația stabilită prin DALI. Avizul DSP este necesar la emiterea autorizației de construire.
Cam se prezintă situația în cazul acestui proiect cu fonduri europene început în 2018, la partea de documente și care, iată, la finalul lui 2021, nu a ajuns încă să fie implementat efectiv, în sensul demarării construcției, din cauza problemelor enumerate mai sus.

2912 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Nicu 01.11.2021 14:15 Să se studieze și impactul asupra celor care locuiesc în acea zonă. Nu ar fi fost mai bine să îngroape linia de tensiune care trece printre blocuri și case? Cât despre gurile de sondă, este plin cartierul.

Actualitate

1030 vizualizari
19 mai 2022 18:53

Ploieștean băut, prins la volan în Câmpina, înainte de 7 dimineața!

Iresponsabilitate incredibilă din partea unui ploieștean în vârstă de 57 de ani, oprit de polițiștii câmpineni în dimineața zilei de 18 mai, la ora 6.45, pe Bulevardul Carol I, pentru un control de rutină. 

1802 vizualizari
19 mai 2022 10:07

Ce au răspuns cei care au vizitat Rafinăria Câmpina la întrebarea ce își doresc în zona respectivă

Ecogen Power SRL, proprietar al imobilului “Rafinăria”, împreună cu Grupul de inițiativă “Rafinăria la prezent” aduc la cunoștința publicului rezultatul consultării cetățenilor câmpineni și nu numai, cu privire la întrebarea “Ce îmi doresc eu de la zona Rafinăriei?”

Alte stiri recente

624 vizualizari
19 mai 2022 22:32

Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina a fost prezent la Bursa de Valori Educaționale 2022, de la Ploiești

Timp de trei zile, 17-19 mai 2022, la Palatul Culturii din Ploiești a avut loc ediția a XII-a a Bursei de Valori Educaționale. S-au înscris la acest eveniment 25 de colegii și licee din Ploiești și din alte localități ale județului Prahova, inclusiv Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina.

1726 vizualizari
19 mai 2022 08:35

Societatea MIRAS INTERNATIONAL angajează mai multe categorii de personal pentru punctul de lucru de la Bănești

Societatea MIRAS INTERNATIONAL SRL angajează, pentru punctul de lucru de la Bănești, ȘEF SECȚIE CONFECȚII MONTAJ, MECANIC ÎNTREȚINERE ȘI REPARAȚII, LĂCĂTUȘ CONFECȚII METALICE, OPERATOR CNC, ȘOFER AUTOCAMION.