Polițiștii câmpineni au depistat și sancționat mai multe persoane care efectuau transport ilegal de persoane spre Provița de Jos și Telega

Social (Categoria articolului)

Despre transportul ilegal de persoane între Câmpina și comunele din jur am mai scris, chiar în mai multe rânduri. În ultimele zile, polițiștii câmpineni au intensificat controalele în acest domeniu, astfel că mai mulți conducători auto au fost sancționați pentru taximetria fără acte pe care o practicau.

Astfel, luni, 11 februarie, polițiștii au oprit pentru control un autovehicul despre care existau indicii că ar efectua transport de persoane contra-cost pe ruta Provița de Jos - Câmpina. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu o amendă de 1.000 lei, fiindu-i suspendat dreptul de utilizare a autoturismului pentru 6 luni prin reținerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare.
În aceeași zi, în zona unei stații de taxi din Câmpina, polițiștii au identificat două autovehicule care efectuau transport rutier de persoane în regim de taxi, având autorizație în acest sens de la Primăria Telega, însă fără a respecta obligația revenirii în localitatea de autorizare după efectuarea cursei. În această cauză au fost întocmite procese verbale de sancționare, iar unuia dintre conducătorii auto i-a fost suspendat dreptul de utilizare a autovehiculului pe o perioadă de 6 luni, fiindu-i reținute certificatul de înmatriculare și plăcuțele cu numărul de înmatriculare.
De asemenea, cu numai câteva zile în urmă, polițiștii au acționat și pe raza comunei Poiana Câmpina, identificând un autovehicul care efectua în mod repetat transport rutier de persoane, contra cost, pe ruta Provița de Jos - Câmpina. Și asupra acestui conducător auto s-a luat măsura aplicării unei sancțiuni contravenționale în valoare de 1.000 lei, la care se adaugă suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului pe o perioadă de 6 luni, prin reținerea certificatului de înmatriculare și retragerea plăcuțelor de înmatriculare.
Cu siguranță că aceste practici nu vor înceta, dar măcar nu vor mai fi atât de evidente, în detrimentul și disprețul legii și al transportatorilor de persoane din Câmpina, care respectă legea și plătesc impozite pentru activitatea prestată.

3741 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • cvm 12.02.2019 20:54 Dar transport public decent, cu o frecventa normala, pe toate rutele intra si extra orasenesti cand vom avea? Cand vom putea sa folosim transportul public pentru ca sa ajungem de pe Muscel pana la OMV, sa zicem? Politia si ISCTR-ul nu ar trebui sa ia putin la verificat si autobuzele si microbuzele care circula pe rutele din Campina? Iar de unele masini taxi...ce sa mai zicem!
  • Silviu Mihai 14.02.2019 22:11 Sa vina politia sa controleze si maxi taxi sa vada ca intr, un microbuz de 16 locuri baga cate 40 de personae cel putin de exemplu pe ruta campina Sotrile zi de zi se intampla acest lucru luati masuri stimati domni...

Social

576 vizualizari
22 mar. 2019 12:40

Pericol real pentru copii - o gaură în asfalt, la ieșirea din incinta Școlii "Ion Câmpineanu" din Câmpina

Mai mulți părinți ai căror copii învață la Școala Gimnazială "Ion Câmpineanu" din municipiul Câmpina ne-au semnalat existența unei gropi apărute chiar în zona pe unde elevii intră și ies în/din instituția de învățământ. Este vorba despre zona adiacentă porților laterale, cele dinspre sediul Distrigaz. Părinții sunt îngrijorați ca nu cumva această gaură din asfalt să devină o capcană pentru copii lor. La rândul nostru, semnalăm această problemă autorităților locale, cu speranță că vor lua măsurile necesare.

2725 vizualizari
21 mar. 2019 09:35

Accident în centrul Câmpinei. O autoutilitară a intrat într-un autoturism care circula regulamentar

Accidentul s-a produs pe Bulevardul Carol I, în apropierea notariatelor. O autoutilitară Volkswagen, cu numărul de înmatriculare PH-15-VEE, a ieșit de pe Strada 1 Decembrie 1918 în bulevardul central, prin breteaua din fața "turnului înclinat". Conducătorul auto nu a acordat prioritate și a intrat direct în autoturismul Volkswagen PH-87-NLF, care circula regulamentar pe Bulevardul Carol I, dinspre centrul localității.

Alte stiri recente

466 vizualizari
22 mar. 2019 13:38

Lucrări pentru introducerea unui canal de colectare a apelor pluviale la intersecția străzilor I.H. Rădulescu și Drumul Taberei din Câmpina

La intersecția străzilor Ion Heliade Rădulescu, Drumul Taberei și Muscelului din municipiul Câmpina este în curs de execuție o lucrare de colectare a apelor pluviale și de dirijare a acestora spre pârâul Câmpinița. Este o investiție despre care se vorbește de mai mulți ani, dar abia în 2018 a fost aprobată de Consiliul Local, iar licitația în vederea executării lucrărilor a fost finalizată în ianuarie 2019.

1806 vizualizari
21 mar. 2019 21:04

Liga A Prahova, etapa a 19-a. Avancronici și delegări

Sâmbătă și duminică au loc meciurile etapei a 19-a din Liga A Prahova. Capul de afiș al rundei pare a fi la Păulești, dar și la Brebu, Coada Izvorului sau Urlați se anunță meciuri interesante. Iată programul cu scurte avancronici și cu delegările arbitirlor și observatorilor: