Polițiștii câmpineni au depistat și sancționat mai multe persoane care efectuau transport ilegal de persoane spre Provița de Jos și Telega

Social (Categoria articolului)

Despre transportul ilegal de persoane între Câmpina și comunele din jur am mai scris, chiar în mai multe rânduri. În ultimele zile, polițiștii câmpineni au intensificat controalele în acest domeniu, astfel că mai mulți conducători auto au fost sancționați pentru taximetria fără acte pe care o practicau.

Astfel, luni, 11 februarie, polițiștii au oprit pentru control un autovehicul despre care existau indicii că ar efectua transport de persoane contra-cost pe ruta Provița de Jos - Câmpina. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu o amendă de 1.000 lei, fiindu-i suspendat dreptul de utilizare a autoturismului pentru 6 luni prin reținerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare.
În aceeași zi, în zona unei stații de taxi din Câmpina, polițiștii au identificat două autovehicule care efectuau transport rutier de persoane în regim de taxi, având autorizație în acest sens de la Primăria Telega, însă fără a respecta obligația revenirii în localitatea de autorizare după efectuarea cursei. În această cauză au fost întocmite procese verbale de sancționare, iar unuia dintre conducătorii auto i-a fost suspendat dreptul de utilizare a autovehiculului pe o perioadă de 6 luni, fiindu-i reținute certificatul de înmatriculare și plăcuțele cu numărul de înmatriculare.
De asemenea, cu numai câteva zile în urmă, polițiștii au acționat și pe raza comunei Poiana Câmpina, identificând un autovehicul care efectua în mod repetat transport rutier de persoane, contra cost, pe ruta Provița de Jos - Câmpina. Și asupra acestui conducător auto s-a luat măsura aplicării unei sancțiuni contravenționale în valoare de 1.000 lei, la care se adaugă suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului pe o perioadă de 6 luni, prin reținerea certificatului de înmatriculare și retragerea plăcuțelor de înmatriculare.
Cu siguranță că aceste practici nu vor înceta, dar măcar nu vor mai fi atât de evidente, în detrimentul și disprețul legii și al transportatorilor de persoane din Câmpina, care respectă legea și plătesc impozite pentru activitatea prestată.

3872 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • cvm 12.02.2019 20:54 Dar transport public decent, cu o frecventa normala, pe toate rutele intra si extra orasenesti cand vom avea? Cand vom putea sa folosim transportul public pentru ca sa ajungem de pe Muscel pana la OMV, sa zicem? Politia si ISCTR-ul nu ar trebui sa ia putin la verificat si autobuzele si microbuzele care circula pe rutele din Campina? Iar de unele masini taxi...ce sa mai zicem!
  • Silviu Mihai 14.02.2019 22:11 Sa vina politia sa controleze si maxi taxi sa vada ca intr, un microbuz de 16 locuri baga cate 40 de personae cel putin de exemplu pe ruta campina Sotrile zi de zi se intampla acest lucru luati masuri stimati domni...

Social

568 vizualizari
22 mai. 2019 21:47

S-a încheiat prima ediție a proiectului "Meseria de părinte se învață în fiecare zi", derulat la Grădinița "Iulia Hasdeu" din Câmpina

"Meseria de părinte se învață în fiecare zi" este un proiect educațional deosebit, derulat la Grădinița "Iulia Hasdeu" din municipiul Câmpina. Un proiect complex, care a inclus multe activități, una mai frumoasă ca alta și în care au fost implicați copiii și părinții, cu sprijinul cadrelor didactice, bineînțeles. Astăzi, proiectul a ajuns la final, dar conducerea Grădiniței "Iulia Hasdeu" ar dori să-l transforme în tradiție, iar partea de concurs (fotografii și desene) să se organizeze an de an, să se dezvolte și, poate, la un moment dat, să devină un concurs județean și apoi național, așa cum este "Umbrela Verde" de la Școala Gimnazială "Ion Câmpineanu".

1261 vizualizari
22 mai. 2019 20:37

Liceenii câmpineni au plantat flori la Cimitirul Eroilor de pe Strada Bobâlna

La inițiativa Asociației Cultul Eroilor "Regina Maria" din Câmpina, în cursul anului 2018 s-au alocat fonduri de la bugetul local pentru rescrierea crucilor din Cimitirul Eroilor situat pe Strada Bobâlna. Astăzi, a doua zi după marea sărbătoarea creștinească a Sfinților Împărați Constantin și Elena, la propunerea aceleiași asociații, elevi de la liceele câmpinene, sub îndrumarea angajaților de la Serele Municipale ale Primăriei Câmpina, au plantat flori la mormintele eroilor din Cimitirul de pe Bobâlna.

Alte stiri recente

1704 vizualizari
22 mai. 2019 19:37

Cupa României, faza județeană, semifinale. Rezultate

Miercuri după-amiază au fost programate semifinalele fazei județene a Cupei României. În cele din urmă a avut loc numai un joc, partida Tricolorul Breaza - CS Blejoi fiind amânată până când comisiile AJF se vor pronunța asupra unei contestații făcute de CS Cornu împotriva clubului Tricolorul Breaza.

1933 vizualizari
22 mai. 2019 13:23

Primul proiect european, un mare succes pentru Școala Centrală din Câmpina

Timp de doi ani, la Școala Gimnazială Centrală din Câmpina s-a derulat un proiect deosebit, în cadrul programului european Erasmus+. Intitulat WATCH, acest proiect extrem de complex, coordonat de profesoara de limba și literatura română - Laura Arman, a avut la bază o idee generoasă - o inovație științifică privind includerea în metologia de lucru a discuțiilor libere cu elevii. Ei bine, la capătul celor doi ani de lucru intens, marți, 21 mai, la Școala Centrală a avut loc activitatea finală din cadrul acestui proiect - concluziile. La eveniment au participat, pe lângă cadrele didactice de la Școala Centrală și conducerea instituției, invitați de la alte unități de învățământ, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Prahova, dar și reprezentanți ai școlii din Italia sub coordonarea căreia s-a desfășurat acest proiect. Trebuie precizat faptul că, în luna iulie, la Oxford, este programată o conferință internațională pentru prezentarea și discutarea concluziilor din cadrul tuturor proiectelor Erasmus+, inclusiv din cadrul proiectului derulat de Școala Centrală Câmpina.