Despre transportul ilegal de persoane între Câmpina și comunele din jur am mai scris, chiar în mai multe rânduri. În ultimele zile, polițiștii câmpineni au intensificat controalele în acest domeniu, astfel că mai mulți conducători auto au fost sancționați pentru taximetria fără acte pe care o practicau.
Astfel, luni, 11 februarie, polițiștii au oprit pentru control un autovehicul despre care existau indicii că ar efectua transport de persoane contra-cost pe ruta Provița de Jos - Câmpina. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu o amendă de 1.000 lei, fiindu-i suspendat dreptul de utilizare a autoturismului pentru 6 luni prin reținerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare.
În aceeași zi, în zona unei stații de taxi din Câmpina, polițiștii au identificat două autovehicule care efectuau transport rutier de persoane în regim de taxi, având autorizație în acest sens de la Primăria Telega, însă fără a respecta obligația revenirii în localitatea de autorizare după efectuarea cursei. În această cauză au fost întocmite procese verbale de sancționare, iar unuia dintre conducătorii auto i-a fost suspendat dreptul de utilizare a autovehiculului pe o perioadă de 6 luni, fiindu-i reținute certificatul de înmatriculare și plăcuțele cu numărul de înmatriculare.
De asemenea, cu numai câteva zile în urmă, polițiștii au acționat și pe raza comunei Poiana Câmpina, identificând un autovehicul care efectua în mod repetat transport rutier de persoane, contra cost, pe ruta Provița de Jos - Câmpina. Și asupra acestui conducător auto s-a luat măsura aplicării unei sancțiuni contravenționale în valoare de 1.000 lei, la care se adaugă suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului pe o perioadă de 6 luni, prin reținerea certificatului de înmatriculare și retragerea plăcuțelor de înmatriculare.
Cu siguranță că aceste practici nu vor înceta, dar măcar nu vor mai fi atât de evidente, în detrimentul și disprețul legii și al transportatorilor de persoane din Câmpina, care respectă legea și plătesc impozite pentru activitatea prestată.
Elevi din Prahova, coordonați de cadre didactice dedicate, au fost parte activă a proiectului european eTwinning ”Marconi Legacy”, alături de colegi din Italia, Austria și Grecia.
Pe perioada caniculei, așa cum s-a întâmplat în fiecare vară, în centrul municipiului Câmpina, în Piața ”Marin Constantin” (Pasajul de la Ceas) funcționează un centru de prim-ajutor.
Grǎdinița “Iulia Hasdeu” din Câmpina deruleazǎ și în acest an, timp de două săptămâni, proiectul educațional “Grǎdinița de varǎ - Vara în culori”. Proiectul este la a IV-a ediție, fiind organizat în cadrul Centrului de Resurse Educaționale Deschise Câmpina, este avizat de cǎtre inspectorii pentru educație timpurie Mariana Ilie și Liliana-Mara Grigore și aprobat de inspectorul școlar general Ilona Rizea.
Timp de trei zile, între 1 și 3 iulie, de la ora 18.30, la Biserica Romano-Catolică ”Sfântul Anton de Padova” din Câmpina va avea loc Festivalul ”Jean de Krassowsky”.