Copacii de pe Bulevardul Bălcescu, la ieșirea din Câmpina, retezați bucată cu bucată

Actualitate (Categoria articolului)

Imagini extrem de neplăcute pentru noi toți și de-a dreptul dureroase pentru iubitorii de natură se înfățișează privirii pe Bulevardul Nicolae Bălcescu din municipiul Câmpina. Din zona Extrapan, până spre ieșirea din localitate, copacii de pe trotuar sunt tăiați unul după altul de către o echipă de alpiniști utilitari angajați de Primăria Câmpina.

Decizia tăierii acestor copaci a fost luată la nivelul administrației locale, de o comisie din care fac parte inclusiv reprezentanți ai Ocolului Silvic. Potrivit viceprimarului Adrian Pițigoi, această comisie a analizat situația tuturor arborilor de pe ambele sensuri ale Bulevardului Nicolae Bălcescu. Împreună cu Ocolul Silvic s-a hotărât ce copaci vor fi toaletați și care vor fi tăiați. Viceprimarul spune că sunt tăiați copacii bătrâni, găunoși, care s-ar putea prăbuși în caz de furtună sau vânt puternic, copaci marcați de Ocolul Silvic ca fiind propuși pentru tăiere. De asemenea, au fost trimise adrese și societăților care au terenuri în zona menționată (Rafinărie și IRA) și pe care se află copaci bătrâni și care prezintă risc de prăbușire, solicitarea Primăriei fiind aceea ca respectivii arbori să fie tăiați.
Viceprimarul Adrian Pițigoi ne-a precizat că în locul arborilor tăiați vor fi plantați copaci tineri, meliferi, conform protocolului încheiat de Primăria Câmpina cu Asociația Apicolă "Valea Prahovei".

3862 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Radu Andrei 05.03.2019 13:36 Incredibil! Nu se poate așa ceva! Arbori sănătoși puși la pământ din cauza unui protocol cu crescătorii de albine? Că alt risc major nu prezentau. Se vede clar că trunchiurile erau sănătoase și viguroase. Incredibil. Acest viceprimar ionuț pițigoi ne refuză dreptul la o viață sănătoasă.
  • Madalin Focsa 05.03.2019 14:21 Ieri tocmai citeam in presa de epoca cum a plantat petrolistul Gogu Stefanescu, in cei doi ani cat a fost primar (1902-1904), cateva sute bune de arbori pe strazile orasului...
  • Daniela 05.03.2019 16:02 Sa-i toaleteze si pe cei de vis-a-vis de Casa Tineretului/teren sintetic, crengile ajung in capul oamenilor care trec pe trotuar, nu mai zic ca unii sunt asa de inalti ca pot cadea peste casele oamenilor. Nu au mai fost toaletati de peste zece ani acesti copaci si desi crengile lor ajung peste curtile oamenilor, ei nu au voie sa-i taie, ei pot doar sa curete frunzele care cad toate in curtea si in fata casei lor...
  • un pensionar 06.03.2019 20:19 De la partidul lui Pitigoi nu sunt plantati pe la Ocolul Silvic? Alde sunt,Pnl sunt.Nu mai bine toaleteaza ei pomii de la intersectia Schelelor spre liceul Forestier,ei au parcuri si mai vor,nu-i asa dl Pitigoi,parca vroiai terenul de la Racitor al Rafinariei sa il iei sa il demolezi si sa faci parc.Si cinematograful se prezice a fi recuperat si demolat.Si celebrul Pnl au inceput sa fluiere bisericutele...dna Albu,dl Nistor se simte umilit de insusi Tiseanu ,viitorul va fi sumbru.Toti colegii primarului stiu cate ceva,la limita legii despre cappo di tutti capi,acus il trimite pe Dula sa verifice ca il vorbesc de rau pensionarii,dna Albu s-a simtit vizata.Sa dea o raita pe Facebook,prin piata ca si acolo sunt pensionari si numai de bine nu ii ureaza primarului colegilor lui si alora care le-au dat liber la contracte cu primaria.Incercati dn si dna din Cl sa ii opriti,mai puteti sa le puneti calusul in gura?

Actualitate

2973 vizualizari
08 aug. 2020 11:48

Proiectul cu fonduri europene privind modernizarea școlii de la Poiana Câmpina a trecut de toate etapele de evaluare. Urmează semnarea contractului de finanțare

1 comentarii

Agenția de Dezvoltare Regională Sud-Muntenia a transmis o adresă Primăriei Poiana Câmpina prin care anunță că proiectul privind modernizarea și dotarea Școlii Gimnaziale "Învățător Ion Mateescu" a trecut de etapele de evaluare tehnică și evaluare financiară și intră în etapa de precontractare. În această etapă vor trebui trimise la ADR Sud-Muntenia, pentru dosarul proiectului, o serie de documente prevăzute în Ghidul Solicitantului, iar apoi va urma semnarea contractului de finanțare. Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 5,5 milioane lei (1,2 milioane euro), din care 5.287.988 lei reprezintă fondurile europene nerambursabile, iar 206.637 lei este contribuția de la bugetul local.

3349 vizualizari
08 aug. 2020 09:47

În skatepark-ul de 100.000 euro de la Câmpina au început să crească buruienile...

3 comentarii

Inaugurat în septembrie 2018, skatepark-ul din Câmpina, o investiție de 100.000 euro, cu care Primăria se mândrește, este pustiu în cea mai mare parte a timpului. Rar se întâmplă să vină aici copii sau tineri cu biciclete, role ori skateboard-uri. De folosit ce este, skatepark-ul a început să fie năpădit de buruieni pe alocuri.

Alte stiri recente

435 vizualizari
10 aug. 2020 10:20

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 10 august

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

2905 vizualizari
09 aug. 2020 11:06

Dilemă în Alianța PNL-USR-PLUS la Câmpina. Rămâne sau nu Horia Tiseanu pe lista pentru Consiliul Local?

2 comentarii

Constituirea Alianței PNL-USR-PLUS în județul Prahova a însemnat bulversarea totală a liberalilor câmpineni. Pentru că, vă reamintim, conform protocolului încheiat între formațiunile politice implicate, candidatul la Primăria Câmpina va fi Cătălin Florescu, din partea USR-PLUS, iar lista pentru Consiliul Local va avea o paritate de 1:1 și va fi deschisă de USR-PLUS. Este o lovitură grea pentru PNL Câmpina și pentru primarul Horia Tiseanu, scos astfel din cursa pentru un nou mandat.