USR PLUS reacționează la proiectul legislativ privind trecerea în proprietatea Câmpinei a terenului pe care se află calea ferată nefolosită de mulți ani

Politică (Categoria articolului)

Probabil că nu sunt mulți cei care ar fi mizat pe o dispută atât de aprinsă pe seama proiectului legislativ privind recerea terenurilor pe care se află calea ferată din Câmpina din proprietatea publică a statutului în proprietatea administrației locale. Astfel, după ce propunerea primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, a devenit proiect de lege inițiat de senatorul PSD Laura Moagher, și după reacția parlamentarilor AUR, acum, USR PLUS reacționează față de acest proiect.

Echipa USR PLUS a luat act de faptul că o doamnă parlamentar din partea PSD Prahova anunța cu fast că va iniția o lege prin care va trece zona verde aferentă liniei ferate Câmpina – Câmpinița – Telega din proprietatea statului în proprietatea Primăriei Câmpina.
“Ne pare rău că doamna parlamentar, împreună cu întreaga filială PSD Câmpina, dau dovadă de faptul că nu stăpânesc deloc legislația privind administrarea proprietății publice. Deși aceștia au primit voturi din partea unora dintre cetățenii câmpineni, ei nu cunosc norme de bază pentru guvernarea unei țări, așa cum este cazul celor privind proprietatea publică. În cazul de față, Legea 213/1998 privind regimul juridic al proprietății publice indică în mod clar că titularul dreptului de proprietate publică asupra unor bunuri precum linia ferată Câmpina – Câmpinița – Telega poate fi modificat ca urmare a colaborării dintre CFR, Ministerul Transporturilor, autoritățile județene și autoritățile locale. Inițierea unei legi cu acest subiect nu va avea niciun rezultat, cu excepția constatării de către câmpineni a faptului că doamna parlamentar PSD nu se descurcă prea bine cu legislația” a arătat avocatul Andrei Lupu, deputat USR PLUS.
“Am studiat încă din timpul campaniei electorale subiectul liniei ferate Câmpina – Câmpinița – Telega și am încercat să găsim soluții realiste, iar nu doar declarative. Pentru a putea amenaja o zonă verde de promenadă, avem nevoie de colaborare între Ministerul Transporturilor, Guvern și administrația locală prahoveană. Acesta este motivul pentru care am inițiat o discuție cu reprezentanții Guvernului și cei ai Consiliului Județean astfel încât să trecem în mod legal proprietatea asupra liniei ferate la autoritățile locale. De asemenea, alături de parlamentarii USR PLUS Prahova, am propus un amendament la Bugetul de Stat care să acopere finanțarea unui astfel de proiect. Facem politică evitând declarațiile triumfaliste dar lipsite de fond precum cele ale PSD și încercând, în schimb, să fim constructivi” a subliniat și consilierul local USR PLUS Valentin Crețu.

Declarațiilor celor doi reprezentanți ai USR PLUS au fost postate pe pagina oficială a PLUS Câmpina. 

7154 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Cioloș 27.01.2021 23:17 Reacția este extrem de întârziată. Dacă omul lor ar fi câștigat primăria cred că și acum căuta drumul spre .... Greu cu politica asta.
  • Catrinel 28.01.2021 19:21 Dl parlamentar USR PLUS, avocat (?) Lupu habar nu are ca in legea la care face referire (Legea 213/1998), din 27 de articole au fost abrogate 26, ramanand numai articolul 6 care nu are legatura cu problema mentionata. Acesta este noul parlament ales in care ne-am pus atatea sperante. Iar ce zice Cretu e ... ca sa nu isi supere seful.
  • Popa 01.02.2021 11:05 Ingrijorator este faptul ca o parte din cei alesi sau numiti ,nu cunosc LEGISLATIA si atunci la ce sa speram decat la o incrancenare in lupta politica de tip mahala, ce nu aduce nimic bun orasului.Nu este clara si sursa de finanatare a acestui proiect ,fonduri europene sau bugetul local.Cei din vechea administratie au propus o solutie mai simpla:montarea de panouri publicitare ,o mistocareala mai ieftina si fara dureri de cap.

Politică

2035 vizualizari
02 sept. 2022 20:19

Comunicat al Partidului Verde Câmpina: ”Au transformat Piața în bâlci, au fost de acord să se înlocuiască diplomele cu sinecuri și să se încurce taraba cu executorul”

2 comentarii

Am primit din partea Partidului Verde Câmpina un comunicat de presă, pe care îl redăm integral:

4780 vizualizari
01 sept. 2022 08:56

Argumentele ”oamenilor liberi” în favoarea realizării pasajului subteran

7 comentarii

Zilele trecute, liderul Partidului Oamenilor Liberi, Liviu Briciu, care este și consilier local, a susținut o conferință de presă, în care unul dintre subiectele abordate a fost necesitatea construirii pasajului subteran, proiectul mult-discutat, care a născut atâtea pasiuni și a stârnit atâtea orgolii.

Alte stiri recente

1017 vizualizari
27 sept. 2022 17:28

Societatea Ecogen Power Câmpina a cumpărat și stadionul rafinăriei și anunță că nu-i va schimba destinația de bază sportivă

1 comentarii

Conform unui comunicat de presă primit la redacție, societatea Ecogen Power SRL Câmpina, proprietarul fostei rafinării “Steaua Română”, a cumpărat și stadionul care a aparținut rafinăriei, situat pe Bulevardul Nicolae Bălcescu.

886 vizualizari
27 sept. 2022 15:11

25 de sancțiuni în valoare de aproape 6.000 lei, bilanțul Poliției Rutiere Câmpina într-o singură zi

În cursul zilei de luni, 26 septembrie, în două intervale orare, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Câmpina au organizat și desfășurat acțiuni pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și creșterea gradului de vizibilitate al elementului polițienesc în segmentul stradal.