USR PLUS reacționează la proiectul legislativ privind trecerea în proprietatea Câmpinei a terenului pe care se află calea ferată nefolosită de mulți ani

Politică (Categoria articolului)

Probabil că nu sunt mulți cei care ar fi mizat pe o dispută atât de aprinsă pe seama proiectului legislativ privind recerea terenurilor pe care se află calea ferată din Câmpina din proprietatea publică a statutului în proprietatea administrației locale. Astfel, după ce propunerea primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, a devenit proiect de lege inițiat de senatorul PSD Laura Moagher, și după reacția parlamentarilor AUR, acum, USR PLUS reacționează față de acest proiect.

Echipa USR PLUS a luat act de faptul că o doamnă parlamentar din partea PSD Prahova anunța cu fast că va iniția o lege prin care va trece zona verde aferentă liniei ferate Câmpina – Câmpinița – Telega din proprietatea statului în proprietatea Primăriei Câmpina.
“Ne pare rău că doamna parlamentar, împreună cu întreaga filială PSD Câmpina, dau dovadă de faptul că nu stăpânesc deloc legislația privind administrarea proprietății publice. Deși aceștia au primit voturi din partea unora dintre cetățenii câmpineni, ei nu cunosc norme de bază pentru guvernarea unei țări, așa cum este cazul celor privind proprietatea publică. În cazul de față, Legea 213/1998 privind regimul juridic al proprietății publice indică în mod clar că titularul dreptului de proprietate publică asupra unor bunuri precum linia ferată Câmpina – Câmpinița – Telega poate fi modificat ca urmare a colaborării dintre CFR, Ministerul Transporturilor, autoritățile județene și autoritățile locale. Inițierea unei legi cu acest subiect nu va avea niciun rezultat, cu excepția constatării de către câmpineni a faptului că doamna parlamentar PSD nu se descurcă prea bine cu legislația” a arătat avocatul Andrei Lupu, deputat USR PLUS.
“Am studiat încă din timpul campaniei electorale subiectul liniei ferate Câmpina – Câmpinița – Telega și am încercat să găsim soluții realiste, iar nu doar declarative. Pentru a putea amenaja o zonă verde de promenadă, avem nevoie de colaborare între Ministerul Transporturilor, Guvern și administrația locală prahoveană. Acesta este motivul pentru care am inițiat o discuție cu reprezentanții Guvernului și cei ai Consiliului Județean astfel încât să trecem în mod legal proprietatea asupra liniei ferate la autoritățile locale. De asemenea, alături de parlamentarii USR PLUS Prahova, am propus un amendament la Bugetul de Stat care să acopere finanțarea unui astfel de proiect. Facem politică evitând declarațiile triumfaliste dar lipsite de fond precum cele ale PSD și încercând, în schimb, să fim constructivi” a subliniat și consilierul local USR PLUS Valentin Crețu.

Declarațiilor celor doi reprezentanți ai USR PLUS au fost postate pe pagina oficială a PLUS Câmpina. 

5918 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Cioloș 27.01.2021 23:17 Reacția este extrem de întârziată. Dacă omul lor ar fi câștigat primăria cred că și acum căuta drumul spre .... Greu cu politica asta.
  • Catrinel 28.01.2021 19:21 Dl parlamentar USR PLUS, avocat (?) Lupu habar nu are ca in legea la care face referire (Legea 213/1998), din 27 de articole au fost abrogate 26, ramanand numai articolul 6 care nu are legatura cu problema mentionata. Acesta este noul parlament ales in care ne-am pus atatea sperante. Iar ce zice Cretu e ... ca sa nu isi supere seful.
  • Popa 01.02.2021 11:05 Ingrijorator este faptul ca o parte din cei alesi sau numiti ,nu cunosc LEGISLATIA si atunci la ce sa speram decat la o incrancenare in lupta politica de tip mahala, ce nu aduce nimic bun orasului.Nu este clara si sursa de finanatare a acestui proiect ,fonduri europene sau bugetul local.Cei din vechea administratie au propus o solutie mai simpla:montarea de panouri publicitare ,o mistocareala mai ieftina si fara dureri de cap.

Politică

5135 vizualizari
14 feb. 2021 12:22

PNL a împărțit funcțiile. Prahova va avea un secretar de stat din... Călărași

Biroul Politic Național al PNL (BPN) s-a întrunit sâmbătă pentru a valida propunerile venite din partea organizațiilor județene ale partidului cu privire la împărțirea funcțiilor de secretari de stat, președinți și vicepreședinți de agenții guvernamentale. 72 de candidați pentru astfel de funcții au fost validați în ședința BPN, printre aceștia numărându-se și un candidat propus de PNL Prahova.

2586 vizualizari
10 feb. 2021 12:22

Conducerea și consilierii locali ai PMP Câmpina acordă audiențe cetățenilor la sediul partidului, în fiecare miercuri

2 comentarii

Conducerea PMP Câmpina și consilierii locali ai acestei formațiuni politice acordă audiențe cetățenilor, în fiecare zi de miercuri a săptămânii, începând cu 10 februarie 2021, la sediul partidului din Strada Mărășești, nr.2. 

Alte stiri recente

578 vizualizari
04 mar. 2021 22:20

Bursele elevilor și lucrările de reparații, principalele subiecte de discuție între reprezentanții Primăriei Câmpina și conducerile unităților de învățământ

La Casa Tineretului a avut loc joi, 4 martie 2021, o întâlnire a conducerii Primăriei Câmpina cu reprezentanții unităților de învățământ din municipiu, fiind invitați atât directorii școlilor, cât și reprezentanți ai asociației de părinți de la fiecare instituție de învățământ în parte. Subiectele principale de discuție au vizat au fost bursele elevilor și lucrările de reparații necesare la școli.

1693 vizualizari
04 mar. 2021 20:59

Primul restaurant din Câmpina dedicat pastelor italiene adevărate. Aroma Italiei la ”Pasta Italian Cuisine”

Se numește ”Pasta Italian Cuisine” și se află în Câmpina, ultracentral, pe Bulevardul Carol I, nr. 32, lângă CEC. După cum îi spune și denumirea, acest restaurant este dedicat pastelor italiene, fiind primul de acest gen din Câmpina, iar odată ce îi treci pragul ai garanția că vei savura cele mai căutate paste din restaurantele exclusiviste din Italia.