UPDATE - Trupul neînsuflețit al profesorului Spulber va fi depus luni după-amiază la Biserica Sf. Treime (de la Piață). Înmormântarea va avea loc marți, 5 octombrie, de la ora 12.00. După slujba religioasă, cortegiul funerar va pleca spre Cimitirul Bobâlna.
În această seară, puțin după ora 20.00, profesorul Cristian Spulber a plecat dintre noi. Demn, în liniște, așa cum și-a trăit întreaga viață. O viață extraordinară a unui om de excepție. Dumnezeu să-l odihnească în pace!
Cristian Spulber s-a născut pe 20 mai 1926 în satul Durostor, comuna Popina, în Cadrilater (partea de sud a Dobrogei, cedată Bulgariei în 1940). A fost al treilea copil din cei șase ai familiei, tatăl său - care luptase pe front în primul război mondial, fiind învățător și cel care a construit școala din Durostor. În anul 1933, tatăl profesorului Spulber a vrut să candideze pentru un loc în Parlament, dar a fost împușcat mortal la comanda prefectului din acea vreme. La numai un an distanță a murit și mama sa, astfel încât copiii au fost nevoiți să se împrăștie prin țară. După cedarea Cadrilaterului, Cristian Spulber a ajuns la Craiova, cu unchiul care îl creștea. A terminat Școala Normală, devenind învățător, la fel ca părintele său, apoi a absolvit Colegiul Național "Carol I" din Craiova, în anul 1947. S-a înscris la Facultatea de Filologie - Istorie, dar în anul următor a fost arestat, fiind acuzat de delict de uneltire contra ordinii sociale, pentru că făcuse parte dintr-o organizație anticomunistă condusă de Radu Ciuceanu. A fost condamnat și a ispășit doi ani de închisoare, după eliberare venind în Prahova.
S-a stabilit la Câmpina în anul 1950. A iubit și respectat acest oraș. A fost profesor de istorie la Liceul Grigorescu (Industrial 5, pe vremuri), Forestier (fost „Ilie Pintilie”, apoi Industrial 4), la Şcoala 8 şi o scurtă vreme la Şcoala de Poliţie. A fost dascăl a zeci și zeci de generații de elevi, a fost iubit și respectat, a fost și va rămâne o personalitate a Câmpinei.
În urmă cu doar câteva zile, Consiliul Local i-a acordat profesorului Cristian Spulber titlul de “Cetățean de onoare al municipiului Câmpina”.
A venit vara... E vară, e vremea grătarului... Așa că mulți amatori de astfel de mdoalități de petrecere a timpului iber sunt în căutarea de ustensile, dar și de suveniruri atât pentru ”Ea”, cât și pentru ”El”, care pot fi asociate acestei distracții. Și ce poate fi mai potrivit pentru o aniversare la grătar decât un cadou cu această tematică!
Cristina Miruna Rânceanu avea doar 21 de ani.
În Câmpina se derulează proiectul ”Calificat pentru viitor”, care presupune inclusiv stagii de practică pentru elevi la agenți economici implicați în derularea acestui proiect.
Primăria Municipiului Câmpina informează cetățenii cu privire la termenele de eliberare a cărților de identitate (model 1997), precum și la situația operativă privind cărțile electronice de identitate.