În Câmpina va fi construită o creșă nouă, cu 60-70 locuri, cu bani de la Ministerul Dezvoltării

Actualitate (Categoria articolului)

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) a anunțat că au fost aprobate primele 138 de creșe pentru care s-au depus cereri în cadrul Programului Național de construire de creșe pentru copii, finanțat de minister prin intermediul CNI. Printre cererile aprobate se numără și cea depusă de Primăria Câmpina, iar potrivit primarului Alin Moldoveanu, noua creșă va fi construită în Cartierul Voila, lângă Școala nr.3. În prezent, în Câmpina există o singură creșă, cea de pe Strada Plevnei, cu o capacitate de 80 de locuri, insuficiente în raport cu cererea venită din partea părinților.

După cum reiese din lista creșelor aprobate de Ministerul Dezvoltării, postată pe site-ul instituției, municipiile Ploiești și Câmpina au depus cereri de finanțare și ambele au fost aprobate. În cazul Câmpinei, a fost depusă și documentația necesară proiectului, iar în cazul municipiului Ploiești, Primăria are la dispoziție un termen de 60 de zile pentru transmiterea documentației complete.
Prin programul MDLPA, se pot construi trei tipuri de creșă - mică, medie și mare. Pentru Câmpina a fost aprobată creșă medie (foto), cu o capacitate de 60-70 locuri. Creșa va avea dormitoare, camere de joacă, bucătărie proprie, spălătorie, grupuri sanitare, un cabinet medical și spații administrative. Conform proiectului, în jurul clădirii vor fi amenajate spații de joacă în aer liber.
După cum a anunțat MDLPA, primele contracte cu constructorii se vor putea semna la începutul anului viitor, pentru ca apoi să poată demara construcția efectivă a creșelor.

3610 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Sica Sevasta Stan 28.08.2021 16:30 Felicitări!

Actualitate

140 vizualizari
26 iun. 2022 19:45

Beci inundat pe Strada Rahovei și copac doborât pe Strada Cuza, efectele ploii puternice de duminică, de la Câmpina

În condițiile existenței unui cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, la Câmpina a plouat duminică după-amiază câteva ore bune.

1148 vizualizari
26 iun. 2022 15:32

Incendiu la Provița de Sus. Pompierii intervin cu efective mărite pentru a nu se propaga focul și la alte case

UPDATE - Incendiul a fost lichidat. Pompierii acționează în continuare pentru înlăturarea efectelor negative generate de acesta. Din fericire,nu s-au înregistrat victime, informează purtătorul de cuvânt al ISU Prahova.
Duminică după-amiază, în jurul orei 15.20, pompierii câmpineni au fost alertați de izbucnirea unui incendiu la Provița de Sus.

Alte stiri recente

154 vizualizari
26 iun. 2022 18:52

Atleții câmpineni Ștefan Gagiu și Eduard Unguroaica vor reprezenta România la FOTE 2022, din Slovacia

În perioada 24-30 iulie 2022, la Banska Bystrica, în Slovacia, are loc ediția din acest an a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE). Din delegația României la atletism fac parte și doi câmpineni, urmare a rezultatelor foarte bune din acest sezon.

223 vizualizari
26 iun. 2022 17:42

Iarina Cojocaru, dublă campioană națională la natație în probele de 100m bras și 200m bras

În perioada 22-26 iunie 2022,  la Târgoviște a avut loc Campionatul Național de Natație pentru Cadeți. Clubul câmpinean Barracuda a participat la categoria sub 12 ani cu Iarina Cjocaru, antrenată chiar de tatăl ei, Gabriel Cojocaru, iar performanțele sale au fost de top.